Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Campioana joacă aproape la „matineu” al doilea meci din sferturi

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.03.2018

CSU Alba Iulia găzduiește al doilea meci al disputei din primul tur cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Formația care a încheiat pe prima poziție în sezonul regulat poate fi prima care se califică în careul de ași.

Primul meci s-a încheiat cu victoria clară a formației pregătite de Zoran Mikes, scor 96-44. Alb-verzile au câștigat și celelalte două dueluri directe din acest sezon, cu 76-62 în tur, în deplasare, respectiv 76-52 acasă. ACS Sepsi SIC s-a impus în ultimele 13 confruntări cu alb-albastrele. Au fost 23 de partide în competițiile interne, începând din 2012. Scorul general este 14-9 pentru covăsnence.

Echipa din Alba Iulia a rămas cu trei straniere după plecarea lui Morrissette, înainte de primul meci al seriei. ACS Sepsi SIC poate folosi șase străine în meciurile din această ediție a Ligii Naționale. Alb-verzile pot obține primul loc în semifinalele campionatului cu o victorie în meciul de marți.

Între 2012 și 2016 cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în faza eliminatorie. În primele două sezoane amintite CSU Alba Iulia se impunea în două meciuri, o dată în primul tur și o dată în finala mică. În 2015 a fost rândul celor de la Sepsi să câștige în semifinale.

Ultima confruntare din play-off a fost cea din ediția 2015-2016 a Ligii Naționale. Atunci disputau finala, iar alb-verzile au câștigat clar toate cele trei partide. După ce ajungea în acea finală, CSU Alba Iulia opta pentru o participare în liga secundă în anul următor și a revenit în vară în primul eșalon.

În acest sezon formația din Cetatea Unirii nu poate emite pretenții în fața campioanei ultimelor două ediții. Dacă celelalte trei gazde ale meciurilor doi din sferturi au pus partidele să înceapă de la ora 18, 19:30 sau 20, formația din Alba Iulia a ales o oră greu accesibilă pentru o zi lucrătoare.

Al doilea joc al seriei dintre CSU Alba Iulia și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este programat marți, de la ora 12, la sala Universității.

*foto: CROW Security / Szigyártó Szabolcs

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Nu conteaza cand jucam:dimineata,la pranz sau seara,SEPSI SIC este campioana !! Departe cea mai buna echipa: adversara lor nu poate sa fie decat o selectionata formata din cele mai bune jucatoare din toate echipele din campionat!!Si asa mai este necesar un criteriu obligatoriu:sa nu fie antrenate de Petricevic !

    cu 6 ani în urmă (27.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!