Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Campioana, la un pas de titlu după un nou succes clar cu CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.04.2018

Elevele lui Zoran Mikes au condus, din nou, pe toată durata partidei, în al doilea duel cu CSM Satu Mare din finala Ligii Naționale de baschet feminin. Scorul a fost 71-51, pe sferturi: 22-12, 18-12, 16-13 și 15-14.

ACS Sepsi SIC a început partida cu Godri-Părău, Webb, Marshall, Neagu (U22) și Mijovic. La fel ca în prima partidă, Fontaine a fost straniera care nu a intrat în lotul de 12 la gazde. CSM Satu Mare a făcut o modificare în primul 5 față de ziua precedentă, cu Harrison în locul Solopovei. Au mai fost în formula de start de la meciul secund: Green, Sfîrlea (U22), Mandache și Denson.

Webb a deschis scorul cu o reușită de după semicerc, din partea stângă. Sătmărencele au început cu o apărare în zonă, iar Harrison a înscris primul coș al oaspetelor după un minut. Mijovic și Marshall au dus scorul la 9-2, dar alb-roșiile s-au apropiat la o lungime, cu reușitele lu Harrison și Denson. Marshall a scuturat plasa de după semicerc și Mijovic a punctat pe un contraatac în superioritate numerică, pentru 13-8. Gazdele s-au dus din nou la 7 lungimi, după momente cu multe greșeli. Sfîrlea a fost sancționată cu antisportiv în ultimul minut al sfertului. Kilin a transformat liberele pentru 19-10, la fel și Denson, iar Neagu a marcat de după semicerc pe final de atac. 22-12 a fost scorul primului sfert.

Baltic a făcut pași la prima fază din sfertul doi și Marshall a înscris de după semicerc pentru 25-12. S-a marcat puțin în primele trei minute ale celei de-a doua perioade de joc. Oaspetele au reușit puncte doar de la linia de fault. Godri-Părău a dus scorul la 30-15, după jumătatea sfertului, și urma timpul de odihnă al sătmărencelor. Webb a înscris pe contraatac și a dus ecartul la 16 lungimi. Harrison a ratat două libere, dar oaspetele au recuperat și Denson a reușit primul coș din acțiune al echipei sale în acest sfert, de la distanță, după mai mult de șase minute. A fost singura triplă reușită de CSM în prima repriză. Au continuat greșelile și ratările. Sepsi a dominat la recuperare sub panoul advers, în finalul perioadei de joc. Scorul la pauza mare era 40-24. Alb-verzile aveau 11 reușite de două puncte față de 5 ale oaspetelor, iar la triple marcate scorul era 4-1.

Denson a înscris prima după revenirea de la vestiare, de la linia de fault, iar Webb a scuturat plasa de după semicerc. Sătmărencele au strâns ecartul la 11 puncte, dar Denson a ratat ocazia să micșoreze și mai mult diferența, pe contraatac. Au fost mai mult de trei minute fără coș pentru gazde, oprite de tripla lui Marshall. Neagu a dus distanța la 20 de puncte, de la libere. La ultima pauză a fost 56-37.

Din primul 5, Mikes a trimis-o doar pe Neagu în teren pentru debutul sfertului patru. Tânăra extremă de forță a acuzat o accidentare după un contact sub panou, dar până la urmă s-a ridicat. Kress și Kilin au dus scorul la 60-39. Și Dobă și-a retras pe bancă o parte dintre titulare. S-a jucat destul de cursiv în ultima perioadă de joc. Denson a cerut fault după o recuperare ofensivă, după propria ratare de la distanță, și a fost sancționată cu tehnic pentru proteste. Ecartul a crescut la 24 de puncte după reușitele oamenilor mari de la Sepsi. Harrison și Denson au fost singurele care au marcat din acțiune pentru oaspete în sfertul patru. Au fost multe ratări în finalul partidei. S-a încheiat 71-51 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 la general în lupta pentru titlul de campioană.  

Tyaunna Marshall a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte (5x3), fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru Sepsi au mai înscris: Mijovic 8 puncte, Webb 8 puncte (8 recuperări), Godri-Părău 7 puncte, Kilin 5, Huțanu 4, Neagu 4, Hamilton Carter 4, Kress 2 și Stoenescu 1 punct.

Brittany Denson a fost cea mai bună jucătoare de la oaspete, fiind în double-double cu 23 de puncte și 14 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Harrison 13 puncte, Solopova 8 puncte (8 recuperări), Green 4 puncte și Baltic 3 puncte.

Meciul 3 se va disputa la Satu Mare, în 26 aprilie.

*foto: CROW Security/Szigyártó Szabolcs

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Felicitari Sepsi!!!!
    Singurii care au crezut intr-o minune au fost arbitrii. Doar e anul acela in care nu am avea voie sa castigam campionatu , nic noi nici CFR ul. Asa ca dedicam victoria lui Jiji de la fcsb.

    cu 6 ani în urmă (21.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Eu cred ca singurii care au crezut in victorie au fost satmarencele,care au crezut ca vor castiga la masa verdemeciul, pe motiv ca scorul primului sfert a fost 22-12 !!!FELICITARI SEPSI SIC !! SINTETI CAMPIOANE SI CELE MAI BUNE DIN TARA !!!

    cu 6 ani în urmă (22.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!