Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana răpusă la Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
26.01.2014

 

86-82

 

8-7 Fişa meciului 10-4

Într-un joc din cadrul etapei a 15-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a învins pe teren propriu pe CSU Asesoft Ploieşti cu scorul de 86-82. Baschetbaliştii argeşeni au condus pe întreaga durată a jocului.

Scor pe sferturi: 27-18, 19-26, 21-20, 19-18.

Piteştiul a început partida cu Edi Sinadinovic, Marko Djurkovic, Lamonte Ulmer, Pankracije Barac şi Ousmane Barro. Primul cinci al ploieştenilor a fost alcătuit din Filip Adamovic, Cătălin Burlacu, Rawle Marshall, Alhaji Mohammed şi Gerald Lee.

Debutul partidei a fost unul foarte bun pentru BCM U. Echipa lui Şapera a deschis scorul prin reuşita de trei puncte a căpitanului Pankracije Barac. Lee a înscris pentru Asesoft de sub panou, dar răspunsul piteştenilor nu a întârziat să apară. După ratarea de la distanţă a lui Djurkovic, Barro a reuşit reuperarea ofensivă şi a punctat pe tabelă. Burlacu înscrie din interiorul semicercului, dar acelaşi Barro punctează din nou. Djurkovic şi Barro duc scorul la 11-4. Gerald Lee îşi trece în cont primele sale puncte după 3 minute. Ulmer marchează de la distanţă, după pasa lui Barac. Printr-o liberă şi un coş de 2 puncte, Lee reduce diferenţa la 5 puncte, scor 14-9. Djurkovic este faultat sub panou şi marchează ambele aruncări de la linia de pedeapsă. Barac punctează, iar Tutt duce scorul la 19-9. Burlacu înscrie de la distanţă, dar Djurkovic răspunde cu aceeaşi monedă. Tica marchează o liberă, iar Ulmer ridică publicul în picioare după un alley-oop de senzaţie. Asesoftul marchează de 4 ori consecutiv de la libere. Sinadinovic îl înlocuieşte pe Barac. Ultima aruncare a sfertului îi aparţine chiar noului intrat. Acesta marchează de la mare distanţă. Sfertul întâi se termină cu scorul de 27-18. Primele două coşuri ale sfertului secund sunt marcate de Asesoft, prin Tica şi Marshall. Tutt punctează din interiorul semicercului, Krapic pune şi el mingea în coş, dar Barro reuşeşte un dunk. Scorul devine 31-24. Diferenţa de 7 lungimi se menţine până la jumătatea sfertului doi, scor 39-32. Ante Krapic marchează de două ori de la linia de pedeapsă, dar pivotul piteştenilor, Ousmane Barro, reuşeşte un nou slam-dunk. Aruncările de două, respectiv trei puncte a lui Krapic şi Szijarto, reduc diferenţa la doar 2 puncte, scor 41-39. Sinadinovic punctează pentru Piteşti, dar Mohammed menţine diferenţa de pe tabelă. Scorul la pauză devine 46-44.

CSU Ploieşti începe mai curajoasă sfertul al treilea. Prahovenii preiau conducerea după 4 puncte marcate de Guţoaia şi Burlacu. Ulmer restabileşte egalitatea, dar Adamovic reuşeşte două puncte pentru Ploieşti. Djurkovic marchează de la distanţă, dar Marshall şi Burlacu măresc diferenţa la 3 lungimi, scor 51-54. BCM U revine în avantaj după reuşitele lui Sinadinovic şi Djurkovic. Guţoaia scutură plasa de la distanţă, iar scorul devine 55-57. Marko Djurkovic îşi mai trece în cont două puncte, dar Tica îi răspunde după un duel câştigat. Burlacu înscrie din afara semicercului. Djurkovic reuşeşte un three-point-play. Prin cele două puncte marcate, Tutt face ca tabela să arate scorul de 62-62. Sinadinovic marchează trei puncte importante pentru BCM U. Tica pune mingea uşor în coş, de sub panou, dar acelaşi Sinadinovic marchează. Scorul după sfertul trei, 67-64. Campionii en-titre egalează situaţia, după ce în debutul actului decisiv înscriu 3 puncte. Djurkovic marchează de sub panou, dar Mohammed îi răspunde cu aceeaşi monedă la următoarea fază. Marshall reuşeşte o aruncare de 3 puncte în ultima secundă de atac, iar scorul devine 69-72. Ousmane Barro îşi continuă seara bună, înscriind 5 puncte la rând. Guţoaia marchează adaugă două puncte pe tabelă pentru Asesoft, dar acelaşi Barro înscrie printr-un lay-up. Sinadinovic duce scorul la 79-74, cu 3 minute şi jumătate înaintea ultimului fluier. Arnautovic solicită timp de odihnă. Jucătorii prahoveni revin pe teren încrezători după time-out şi reduc diferenţa la o singură lungime, scor 79-78. Djurkovic înscrie, dar ploieştenii fac acelaşi lucru. Cu un minut înainte de finalul partidei, scorul este 81-81. După 43 ratări urmate de recuperări ofensive, Djurkovic marchează de sub panou. Prahovenii solicită time-out. Din fericire pentru publicul venit la sală, tot piteştenii sunt cei care marchează. Tutt transformă ambele libere, scorul devenind 85-81. Burlacu este faultat, dar nu înscie decât o singură aruncare. Scorul final al întâlnirii este stabilit de Edi Sinadinovic. Aşadar, victorie mare reuşită de BCM U Piteşti.

De la argeşeni s-au remarcat Marko Djurkovic cu 23 de puncte şi 8 recuperări,  Edi Sinadinovic cu 21 puncte şi 6 pase decisive, Ousmane Barro cu 20 de puncte şi 10 recuperări, respectiv Ken Tutt cu 11 puncte şi 4 pase decisive. De partea cealaltă, pentru ploieşteni, Rawle Marshall a totalizat 14 puncte, 4 recuperări şi 6 pase decisive, Cătălin Burlacu a terminat meciul cu 13 puncte şi 4 recuperări, iar Gerald Lee a adăugat 11 puncte şi 4 recuperări.

Din punct de vedere statistic, Piteştiul a avut procentaj de 54.8% la aruncările din interiorul semicercului, 42.1% la cel din afara semicercului, respectiv 59.3% la aruncările libere. Echipa antrenată de Vladimir Arnautovic a terminat partida cu 22/36 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 61.1%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 40%, iar la linia de pedeapsă, clujenii au terminat partida cu 20 libere marcate din cele 30 acordate. Un aspect important îl constituie recuperările ofensive. BCM U a reuşit 15 astfel de recuperări, cu 6 mai multe decât Ploieşti.

 În sfertul al treilea, Pankracije Barac a fost eliminat din joc, după ce a fost sancţionat cu două faulturi anti-sportive.

Trupa lui Hristu Şapera bifează a opta victoria stagională, dar una foarte importantă. Argeşenii au la general 8-7. La polul opus, CSU Asesoft Ploieşti ajunge la 10 victorii şi 4 înfrângeri, iar astfel cade până pe locul al 5-lea. În următoarea etapă, echipa antrenată de Hristu Şapera va evolua în deplasare cu BC Mureş Târgu-Mureş, în timp ce CSU Ploieşti va primi vizita lui BC Timişoara. 

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    si Bogatii ,
    plang cateodata,.))) Felicitari Hristu,felicitari BCM U Pitesti!Ma bucur pentru voi,asa cum ma bucur si pentru echipa Sibiului,cu o banca scurta dar bataioasa!

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    felicitari Pitesti
    meritata victorie!

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Bravo!
    Bravo baieti, sper sa ne bucuram si dupa meciul de la Tg Mures !

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    meci
    Felicitari,foarte bun joc facut de argeseni!Iar campionii scartaie din toate dadoincheieturile!

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    curios
    sunt tare curios, chiar se merita cel de al doilea antisportiv la Barac? din sala s-a vazut ca Barac a atacat la minge !

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    gg
    Bravo Pitești!

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    FELICITARI
    Ei uita ca dracu nu-i atat de negru cum pare.Sa vedem in PO.Avem experienta anilor trecuti.Felicitari pentru victorie!!!

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!