Stiri Acvile

Campionatul European U16 – România, înfrângere împotriva Angliei

Dan Oancia

Dan Oancia
22.08.2014

Selecționata de cadeți a României a pierdut ieri, în cea de-a doua partidă din cadrul grupei A de la Campionatul European organizat de Macedonia, la Strumica, în fața reprezentativei similare a Angliei. Echipa venită din Albion s-a instalat la timonă încă din primul minut al disputei, iar diferența dintre cele două combatante a crescut considerabil până la fluierul de final, 68-47 (20-12, 18-13, 16-10, 14-12).

Ca și în prima partidă a Angliei de la acest Campionat European, disputată împotriva Scoției, cel mai bun jucător de pe teren a fost Carl Wheatle, care a marcat împotriva României 16 puncte, la care și-a adăugat și o zestre de 10 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă. Similitudinile în privința celui mai bun jucător s-au menținut și în tabăra tricolorilor. Ionuț Berceanu a fost din nou cel mai bun marcator al echipei antrenate de Eugen Ilie, având 14 puncte, urmat îndeaproape de Gîrbea cu 11 puncte.

Pe lângă diferența de scor care a fost de 21 de puncte, o discrepanță foarte mare s-a văzut și la numărul recuperărilor reușite de cele două naționale. Anglia a izbutit nu mai puțin de 54 de recuperări, în timp ce România doar 29. Alături de Eytle-Rock de la britanici, Silviu Sanda a fost cel mai bun pasator al întâlnirii, fiecare având câte 4 pase decisive.

După două meciuri disputate în grupa A a Campionatului European din Macedonia, România ocupă poziția a patra, fiind la egalitate de puncte cu Estonia, 3. Primele două poziții sunt ocupate de Belgia și Anglia.

Următorul meci al naționalei U16 a României va avea loc astăzi, de la ora 12, în compania liderului actual al grupei, Belgia.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Recuperari
    Am urmarit meciul pe play-by-play si consider, la fel cu autorul articolului, ca infrangerea s-a datorat in special diferentei extraordinare la recuperari. Trebuie subliniat ca englezii au avut peste 20 rec. ofensive. INADMISIBIL. In plus desi au 2 centri de 2,07 si 2,06 englezii nu i-au folosit foarte mult si ne-au batut la recuperari cu jucatori de 1,95- 1,97 dar foarte puternici si agresivi. Asta ar trebui sa dea de gandit jucatorilor si antrenorilor nostri.

    cu 9 ani în urmă (22.08.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!