Stiri Cupa României Feminin

Cazul "Memoriu F8 F". Dobă: "Sertarele birourilor FRB sunt pline de memorii din partea Sepsi SIC"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.02.2018

Foto: Andreea Vlase

Marius Dobă, antrenorul CSM Satu Mare, a fost ultimul care a luat cuvântul în cadrul conferinței de presă ce a avut loc marți la Satu Mare. 

Tehnicianul a vorbit despre ultimul act al Cupei României fiind de părere că obiectivul clubul pe acest sezon a fost realizat în proporție de 50%, iar sătmărenii nu ar trebui să considere drept o tragedie necâștigarea pe teren a Cupei. Despre arbitraj, Dobă a subliniat că brigada formată din Andrada Csender, Amalia Machriș și Alexandra Stan a greșit "la momentul potrivit" și au răpit echipei sale singurul avantaj pe care l-a avut duminică seara.

Cu privire la memoriu, Marius Dobă afirmă că sertarele forului românesc sunt pline de memoriile venite din partea ACS Sepsi SIC, iar acum a revenit rândul celor din Sfântu Gheorghe să fie cei reclamați.

Am realizat un lucru frumos. Și faptul că am jucat finala și nu am reușit să o câștigăm, din punctul meu de vedere, nu neapărat pe plan sportiv. Dar pentru imaginea clubului din Satu Mare, pentru oamenii de aici care și-au dorit și s-a văzut că au voință și dorință de a face ceva pentru baschetul feminin, consider că am realizat undeva la 50% din obiectivul pe care ni l-am propus la începutul campionatului.

Nu înseamnă că dacă avem jucătoare de valoare și dacă bugetul clubului din Satu Mare a fost unul mai mare față de celelalte sezoane, nu trebuie să facem o tragedie și nu trebuie să renunțăm pentru faptul că n-am reușit să câștigăm finala Cupei României din acest sezon. Valoarea constă în continuitate. Clubul CSM Satu Mare trebuie să continue cu această strategie. Din punctul meu de vedere, mai trebuiesc încă cel puțin 2 ani de acum încolo cu această mentalitate și cu această disponibilitate de a susține baschetul feminin pentru a reuși să facem o performanță pe plan sportiv.

Toate jucătoarele clubului CSM Satu Mare merită felicitate pentru atitudinea și mentalitatea și modul cum au abordat această competiție. Nu am nimic să le reproșez. Sepsi Sfântu Gheorghe au avut toate atuurile și toate avantajele pentru a câștiga această finală. S-a știut dinainte că o merită, au avut un parcurs extraordinar pe tot campionatul. A fost favorită. Au jucat în fața publicului lor. Din punctul meu de vedere, cred că un singur atuu am fi avut și asupra lor. Și anume presiunea care pe ele le apăsa în condițiile în care ele au mai organizat în anii trecuți această finală la Sfântu Gheorghe și nu au reușit. Se știa clar că ele trebuie să câștige și am încercat să profităm de această presiune care era pe umerii lor. Consider că acele greșeli de arbitraj care au fost făcute la momentul potrivit au reușit să le scoată din această presiune și ne-a luat nouă singurul avantaj pentru care am fi putut să ne apărăm șansele.

Din auzite, am înțeles că astăzi se va analiza memoriul și vedem ce se întâmplă.

Nu este o satisfacție foarte mare dacă am câștiga Cupa României la masa verde. Principalul motiv pentru care eu, unul, am fost de acord cu acest memoriu a fost că a trebuit să tragem un semnal de alarmă că și Satu Mare înseamnă ceva pentru baschetul feminin. Ca să poți să faci performanță pe plan sportiv și ca să fim băgați în seamă trebuie să ținem și noi cont de anumite detalii. Ăsta a fost principalul motiv pentru care am hotărât să înaintăm acest memoriu. Poate unii consideră că nu este fair-play, că nu este corect, că finala trebuie să se decidă pe teren, ok, sunt de acord. Dar nimeni nu trebuie să fie supărat pentru că la fel cum a făcut domnul manager, vreau să le aduc și eu aminte celor de la Sfântu Gheorghe că și lor le-au trebuit ani mulți, cu bugete mari în fiecare sezon ca să ajungă la performanța asta sportivă.

Iar un lucru mai puțin ortodox care l-au făcut și ei de-a lungul timpului, au profitat de o greșeală care Târgoviște a făcut-o acum 3 ani. Și uitați-vă la sertarele din biroul federație și de la FIBA câte memorii sunt făcute de Sepsi Sfântu Gheorghe, câte lucruri au fost luate în considerare de persoanele de la FIBA și de la FRB în urma memoriilor făcute de Sfântu Gheorghe vizavi de transferuri, vizavi de nerespectarea regulamentului, absolut multe lucruri. Acum și cei de la Sfântu Gheorghe trebuie să suporte această neregulă.

Deși am înțeles că ei au propus ca să acumulăm puncte în baschetul feminin, trebuie să jucăm în cupele europene, ok, sunt de acord. Le aduc aminte că eu am fost la Târgoviște, au jucat în cupele europene. Și au făcut eforturi mari ca să participe în cupele europene cu regulament FIBA și în România cu regulamente FRB. Nu s-a făcut abstracție de la regulament pentru ca o echipă să participe în mai multe competiții. Târgoviștea, când a jucat în FIBA Cup și în Euroligă, a plătit 9, 10 străine și jucau numai în competițiile internaționale. În competițiile interne au jucat conform regulamentului. Nu știu dacă e corect și e normal. În momentul în care vrei să participi într-o competiție, citești regulamentul, ești dispus, ești în stare, ești potent, suporți. Asta nu înseamnă să sacrificăm anumite cluburi și anumite reguli. Ei pur și simplu au încercat să se mulțumească pe nemulțumirea noastră. Nu poți să faci așa ceva.

Am înțeles cu toții de la început, ne-am bucurat cu toții că avem o echipă românească care participă într-o cupă europeană la un nivel mai ridicat, deși și noi Satu Mare am făcut-o, și Brașovul. E păcat că nu se ia în seamă și această cupă europeană unde noi am participat. Dar totuși sunt niște meciuri internaționale, sunt niște meciuri în care jucătoarele autohtone și jucătoarele care sunt în România prind experiență. Ne sunt necesare și acele meciuri. Trebuie să ținem cont de absolut orice competiție, trebuie respectat.

Dacă forul românesc va admite memoriul, Marius Dobă ar deveni primul antrenor debutant din istoria baschetului românesc ce a căștigat un trofeu la primul său an în calitate de principal.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Vander :

    D-l Doba... atotștiutorul
    D-l Dobă cunoaște sertarele FRB/ului, deci se simte acolo ca acasă... și zice că Sepsi e favorizat?
    Cu ani în urmă transferul dubios al P.Green nu vi se pare că a avut o decizie pro Targoviste? De meciul 3 din aceeași an la Târgoviște mai merită să vorbim? N-a fost o diferență de 15 puncte, ci numai de o posesie... cu faultul neacordat ptr. Sfântu, meciul trimis în OT cu un arbitraj care în fine a câștigat meciul și campionatul ptr. Târgoviște.
    D-voastră, fiind aproape de federație ar trebui să știți, că Sepsi nu prea a avut norocul să fie favorizat de cștre Federație și arbitri/e. Vezi finala de anul trecut din campionat, în care /fiind prezent/ chiar noi suporteri am ținut să părăsim parchetul, căci arbitrajul era incalificabil și evident pro Cluj. Despre bugetele mari de la Targoviste si Euro liga... un moft care i-a costat mult echipei... Nu cred că ar trebui să fie urmat de alte echipe de club din Romînia.

    cu 6 ani în urmă (28.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    mai vorbiti de situatia financiara a clubului...de contul blocat...de salariile platite excesiv de mari de unde si cum..datoriile clubului neachitate ,,,,etc.....

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!