Stiri Cupa României Feminin

Cazul "Memoriu F8 F". Mureșan: "Am primit telefoane să retragem echipa de pe teren. Ei așa au procedat la Cluj"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.02.2018

Spiritele se încing în așteptarea deciziei forului românesc cu privire la memoriul depus de CSM Satu Mare după finala Cupei României la baschet feminin. Astăzi, la Satu Mare, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia au participat președintele Vasile Fogel, managerul secției de baschet Florin Mureșan și antrenorul Marius Dobă.

Mureșan a criticat în termeni duri Federația Română de Baschet, fiind de părere că nu este normal ca un club, cu referire la ACS Sepsi SIC, să facă regulamentele forului românesc. De asemenea, Mureșan a considerat drept un gest de aroganță sau superioritate faptul că oficialii din Sfântu Gheorghe nu au cerut modificarea regulamentului în sensul rectificării greșelii de dactilografie. 

Cu alte cuvinte sătmărenii practic recunosc că în regulament există o greșeală cu privire la limitarea numărului de jucătoare străine (3+3), însă se contrazic cu privire la ceea ce solicită. Inițial Mureșan afirmă că solicită aplicarea regulamentului în formatul greșit pentru ca ulterior să solicite rejucarea finalei într-un format care să permită ambelor echipe înscrierea a 6 jucătoare pe foaia oficială. 

Redăm întreaga declarație a managerului CSM Satu Mare.

Nu mă interesează să câștig cupa la masa verde, dar dacă e o regulă și noi suntem pățiți ... sigur că respect jucătoarele de la Sfântu Gheorghe, respect antrenoru, conducerea de acolo, dar să își aducă aminte și Annemarie Părău că în 2011 am plâns împreună la Final Four-ul CEWL, tot pe o greșeală de regulament.

În momentul în care noi am pierdut o Ligă a Europei Centrale, și atunci federația ne-a dat asigurări, Marius era la Târgoviște. Au plecat Givens cu Ciocan la Arad, interes național, deci atunci, în 2011, CEWL era cupă de interes național. Acum văd că federația nu mai vrea să dea 2 bani pe cupa asta, deși și noi am cheltuit bani. Putem să rejucăm finala asta de cupă a României, dar în condițiile de 5 străine noi, 5 străine ei, pe teren neutru să vedem și noi cum se descurcă și ei. Adică să fie un regulament, unul și pentru Satu Mare egal, și pentru Sepsi Sfantu Gheorghe. Nu ei să aibă voie 6 străine și nu știu, poate 2 mingi în teren, 3 panouri și asa mai departe.

Nu e normal ca un club, deja asta se întâmplă de doi ani, nu e normal ca un club să facă regulamentele federației. Federația trebuie să facă regulamentele pentru că așa e normal.

Era o greșeală, da. Ăsta este adevărul, că noi ne-am înțeles președinții între noi. Dar cei de la Sfântu Gheorghe puteau să sesizeze federația încă din decembrie. Eu am mai fost în comisii la fotbal, mă mai pricep la regulamente. Sincer, am așteptat greșeala lor. Jocul greșeala așteaptă. Asta este. Puteau să o sesizeze din decembrie, se schimba, da a fost o greșeală de dactilografie. Să dea afară dactilograful, nu mă interesează ce-o să facă. Dar să judece cauza în sine. Dacă există un vinovat, trebuie să se uite în curtea lor pentru că puteau din decembrie, repet, ei știau din decembrie de această greșeală. Nu au făcut nimic, nu știu, din aroganță, din superioritate, nu știu din ce cauză nu au sunat la federație să facă rectificarea în regulament. Nu e problema lui CSM Satu Mare.

Eu pe 7 martie nu mă duc la întâlnirea cu președinții pentru a stabili programul și regulamentul pentru anul viitor, pentru că degeaba stabilim, că tot cum vor alții se întâmplă de ani buni.

Așa cum am mai spus-o, mă simt acela care tot timpul e de partea proastă a regulamentului. Când o să vedem că există respect și pentru Sirius Târgu Mureș, și pentru CSM Satu Mare, la fel ca și pentru Sepsi Sfântu Gheorghe sau pentru alte echipe, atunci o să ne considerăm egali. Până atunci, eu, unul, ca și club și ca și reprezentant al clubului, mă simt inferior. Nu am nimic, arbitrajele nu le-am contestat niciodată, am fost în relații deosebite. Dar dacă au reușit să mă enerveze până și pe mine, asta deja spune cam multe. Nu merită să vă arăt câte mesaje am primit în timpul meciului și telefone de la sătmăreni să ne retragem de pe teren. N-am făcut. Să își aducă aminte Sepsi anul trecut. Că ei s-au retras la Cluj. De ce s-au retras în timpul finalei? Ei atunci au fost fair-play? Că mă acuzau de lipsă de fair-play. Ei s-au retras de pe teren și au venit înapoi, au pus presiune pe toată lumea. La urma urmei, să jucăm toți cu aceleași arme. Vreau să se rejoace finala în condiții de 5 străine ei, 5 străine noi. Sau 6 străine noi. Mai aducem una, găsim una repede dincolo de graniță, în Ungaria. 6 străine noi, 6 străine ei, cu arbitraj corect, în condiții normale.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    .....
    La inceputul sezonului era clar pentru toata lumea cu cele 6 straine de la Sepsi. Daca SM intra in Euro Cup avea dreptul si ea tot la 6 straine. Si ca sa se linisteasca un pic acest ,,domn,,, Ruzica, cea de a sasea straina a jucat 12 secunde.

    cu 6 ani în urmă (27.02.2018) Raspunde
  • Vander :

    Să fim corecți...
    Scuze, Dzankic a jucat 19 secunde, nu 12...să fim corecți....
    http://www.frbaschet.ro/campionat-feminin/cupa-romaniei/meciuri/4117613#mbt:17-400$t&0=1

    cu 6 ani în urmă (28.02.2018) Raspunde
  • Vander :

    Clară treaba...
    Deci D/l Mureșan a știut despre greșala de dactilografie... și acuză pe Sepsi de aroganță???
    Cică Sepsi e favorizată de Federație? Ei și cazul P. Green când Sepsi a pierdut finala în jocul 3 pe mâna arbitrilor în OT și în mecul 5 pe mâna lui Green, în vremea aceea cu drept de joc discutabil???
    E clară treaba: pe parchet n-ați reușit, ați pierdut și meciul de acasă din campionat...Atunci de ce n-ați depus contestație??? Acum erați pe locul I. cu meciurile directe pierdute... Între oameni serioși vorba rostită e sfântă...Nu și pentru unii ca D-voastră...

    cu 6 ani în urmă (28.02.2018) Raspunde
  • Vander :

    Retragere mai fair
    Retragerea era mai Fair decat atacul din spate, sa stiti.

    cu 6 ani în urmă (28.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe breky :

    Bani mulți...
    Ca suporter satmarean, simt nevoia sa mai adaug cate ceva si eu...Alaltaieri am relatat cum am vazut eu finala, nu mai revin, dar incet-incet se limpezeste totul dupa atata conferinte de presa, declaratii, memorii etc. Am mai scris si spun din nou, ca aceste demersuri nu ajuta mai cu nimic echipa noastra, mai mult, de acum incolo vom avea parte de tratament si mai special. A gresit federatia,(a cata oara?), dar cu tot respectul dl.Muresan, chiar dvs.sustineti ca ”...Ăsta este adevărul, că noi ne-am înțeles președinții între noi”!!! Si atunci intreb si eu, e ok ce faceti, este fair acest demers? Mai bine va uitati in ograda noastra, la acest om, numit antrenor, care nu reuseste macar o singura victorie importanta in acest sezon, dar este mentinut pe acest post. Dar poate banii, care curg si din buzunarele noastre, va face ca sportul sa fie pe locul doi pentru dvs. si pentru dl.Fógel; trageti tare pentru un trofeu, ca nu cumva sa nu primiti cei 1 milioane de dolari promisi de Consiliul local. Este clar acuma, ca si dvs. sunteti niste manageri, patroni, consilieri, juristi infometati, care fac orice pentru banutul fermecat, pentru folosul propriu, nicicum pentru folosul echipei. Si inca avem si vreo 10 dosare in instanta, datorita caracterului infect al acestei adunaturi. Imi pare rau sa spun asta, dar aceasta echipa, acest oras merita mult mai mult! Cu respect, cer demisia domnilor manageri impotenti!!! Berky

    cu 6 ani în urmă (28.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    RETRAGETI-VA ECHIPA !! NU O SA PLANGA NIMENI DUPA NESERIOSI !!Va inscrieti din nou cand puneti in legalitate si in ordine situatia financiara !!Vreti sa castigat la masa verde,sa mai luati o gura de aer financiar. Rusine!!

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!