Stiri Cupa României Feminin

Cazul ”Memoriul F8 F”. Ambrus Jozsef: „Eu cred că Satu Mare a greșit enorm acuzând arbitrajul”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.02.2018

Foto: We Radio

Duelul declarațiilor continuă între oficialii lui Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și cei ai lui CSM Satu Mare. Totul a pornit după finala Cupei României, câștigată pe teren de formația din Sfântu Gheorghe, când oficialii CSM Satu Mare au acuzat arbitrajul și au depus memoriu în care reclamă nerespectarea folosirii jucătoarelor străine.

Despre aceste două subiecte a vorbit și Ambrus Jozsef, membru în consiliul director al lui Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Într-o emisiune la We Radio Sfântu Gheorghe oficialul a vorbit despre acuzațiile la adersa arbitrajului din finala cupei:

„Și noi am pierdut finale, am înghițit în sec și am mers mai departe. Nu e bine ca la cald să dai interviuri. El îl înțeleg pe domnul Mureșan, îl înțeleg pe domnul Fogel, sunt oameni care depun eforturi pentru sportul sătmărean. Eu cred că au greșit, au greșit enorm acuzând arbitrajul.

Hai să intrăm mai amănunțit. Și noi am pierdut finala campionatului acum trei ani de zile cu Târgoviște, cu două meciuri câștigate acasă și două meciuri pierdute la Târgoviște. Toți cei care se pricep la baschet știu ce s-a întâmplat la Târgoviște. Noi n-am depus memorii, n-am depus nimic. În schimb am pierdut meciul decisiv acasă, din nou nu am acuzat arbitrajul pentru că am fost mai slabi decât Târgoviște.  Trebuie să dormi o noapte și o zi și pe urmă să vezi, să te uiți din nou la meci. Dacă rezultatul acestui meci a fost influențat de arbitri eu sunt de acord să rejucăm. Să revadă cineva și sunt gata să rejucăm meciul. Dar nu există așa ceva. Au fost una două greșeli, dar nu care să influențeze jocul.”

Ambrus Jozsef a vorbit și despre memoriul depus de CSM Satu Mare și interpretarea regulamentului:

„Este problemă mai veche, nu este o problemă de ieri. Federația Română de Baschet încearcă în ultimii doi, trei să facă pași spre normalitate, să spun așa. Obligativitatea introducerea jucătoarei autohtone, deși cele două cluburi fanion ale baschet feminin au fost împotrivă. Noi restul hotărât că trebuie să avem jucătoare română pe teren. Apoi a venit introducerea obligatorie a unei juniore autohtone timp de un sfert. Din nou au fost câteva echipe care nu au dorit, dar noi deși nu aveam la acel moment nicio junioară am fost pro. Acum să trecem la ce ne doare. În ultimii ani România la baschet feminin nu a punctat. Pentru că nimeni nu pornea într-o competiție europeană datorită reglementărilor FRB. Adică, atunci aveai voie să vi cu 5-6 jucătoare din Statele Unite, nu conta nimic. Bineînțeles că nimeni nu merge la competițiile europene pentru că acolo totul este foarte clar. Maxim două jucătoare din afara Europei, eventual una naturalizată. La propunerea noastră și a mai multor echipe, FRB a încercat regleze acest regulament după regulamentul FIBA. Acesta este clar ca bună ziua. Limitezi numărul jucătoarelor din Statele Unite, nu din Europa. Pentru Dumnezeu, hai să ne înțelegem. Că acum sunt câțiva juriști, avocați care despică firul în patru este altceva. Repet, tu în România și în Europa tu nu poți să limitezi numărul de jucătoare europene, decât cele americane. Din ideea aceasta a fost refăcut regulamentul, unde cred că este o greșeală de redactare, ori este o interpretare, nu a celor din baschet.

Eu nu cred că se va admite apelul, mai ales că acest lucru s-a discutat cum 3-4 luni. Noi cu echipa noastră am intrat în FIBA și nu am luat un euro penalizare, am fost în regulă. Mai mult decât atât, s-a discutat acest aspect și la Federație. Toată suflarea baschetului știe că nu poți să maximalizezi numărul jucătoarelor europene*. E simplu. Când frustrările sunt mari se mai întâmplă. La FRB sunt oameni care mănâncă baschet pe pâine și nu sunt zidari care să nu știe cum trebuie interpretate regulamentele.”

*corecție: în articolul inițial era scris „jucătoarelor americane”

8 comentarii la aceasta stire:
  • suporter84 :

    buna
    si eu sunt suporter al echipei din SATU MARE DIN anul 2008 nu stiu daca am pierdut 3meciuri de acasa , si am fost si in cateva deplasari organizate, nu laud echipa, nu laud antrenorul nostru, nu am vazut meciul din cupa adica finala deci nu pot sa zic nimic la adresa arbitrelor , in afar de alexandra stan restu au ceva experienta in liga 1 , dar daca este un regulament scris de ce nu este respectat?? daca ati gresit trebuie sa recunoasteti de exemplu fotbal daca joaca real cu satu mare si bate 10 zero , dar a folosit un jucator care era suspendat pierde la masa verde cu 3 -0 corect?? deci daca sunteti buni chiar daca ati folosit 12 sau 19 secunde aceea jucatoare a intrat pe parchet , rest bafta , si ce sa zic sunt foarte curios de decizia FRB-ULUI

    cu 6 ani în urmă (28.02.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Stimate suporter CSM. Regulamentul a fost modificat pentru limitarea jucatoarelor non europene. Poate s-a gresit la dactilografiere, si conducerea CSM profita de aceasta greseala. Jucatoarele din Romania nu sunt din Europa. Hai sa fim seriosi. E o pierdere de timp. Dupa acest meci o sa cada capete la Satu Mare,csi domnii reclamanti au scapat ceva galben in chiloti.

      cu 6 ani în urmă (28.02.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Alo domnu' Laca
      Poate în 1968 erau greșeli de dactilografiere. Suntem în 2018, îi putem spune tehnoredactare sau doar redactare... Nu mai luați nici domnia voastră orice prostie cu copy-paste

      cu 6 ani în urmă (28.02.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Profetule
      Nu fiti asa rautaciosi! E imposibil ca de la inceputul campionatului n-a observat cineva ca este ceva in neregula. Chiar daca acum ni se iau toate punctele tot vom castiga campionatul.

      cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    Raspunde
  • suporter84 :

    unu
    deci nu ma intereseaza cine unde a gresit ca federatia ca , echipa sepsi , cineva trebuie sa raspunda ,regulamentul este regulament, foarte bine daca noi am speculat greseala asa se face nu??si dupa atata rautate ar fi corect sa pierdeti meciul la masa verde, desi oficialii satmareni vor rejucarea

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Cei de la Satu Mare,ne putand gastiga pe teren,sa agata de orice sa castige finala la masa verde-rosie-albastra-alba-violet si toate culorile...Mai bine faceti ordine si lumina in situatia finaciara a clubului,situatie de loc legala si clara !Poate va ajuta si DNA si ANAF-ul...neseriosilor !!

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018) Raspunde
  • suporter84 :

    deci.....
    nu conteaza cine a castigat pe teren conteaza cine a gresit , deci domnule 7 vezer- hai s anu ne bagam in detalii, sa nu uitam cand ati venit acum vreo 8 ani la satu mare numai cu junioare in semn de protest, sau de exemplu cand a fost cupa la SATU MARE noi v-am sustinut ca si galerie , si cand era randul vostru nu ati mai venit la meci -desi jucam cu aradul- asa ca omenia e departe de voi -dar vom vedea cine va avea castig de cauza

    cu 6 ani în urmă (02.03.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      CINE A GRESIT ?? CONDUCEREA SI JURISTUL DE LA SATU MARE,SI V-ATI FACUT DE RAS!! ADEVARUL INVINGE !ATI MILOGIT DE FAPT MAI MULTI BANI SI LAURI,DAR NU A MERS !! SFANTU GHEORGHE VA DAT LECTIE DE BASCHET,SI VA VA ACORDA AJUTOR SUPLIMENTAR SI IN CONTINUARE IN TOATE DOMENIILE BASCHETULUI INCLUSIV IN MANAGMENT SI PRACTICI FINANCIARE !!

      cu 6 ani în urmă (09.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!