Stiri Cupa României Feminin

Cazul ”Memoriul F8 F”. Cupa României rămâne la Sfântu Gheorghe

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.03.2018

Foto: Andreea Vlase

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe rămâne câștigătoarea Cupei României la baschet feminin, ediția 2018. În urmă cu puține momente ne-a fost comunicată decizia Comisiei de Competiții Legitimări, Transferări și Omologări a Federației Române de Baschet de respingere a memoriul depus de CSM Satu Mare.

Conform documentului oficial, decizia a fost luată în cursul acestei zile, în unanimitate, de către președintele Viorel Constantinescu și membrii Vlad Ghizdăreanu respectiv Aurel Oprea. Comisia forului românesc a analizat protestul depus de CSM Satu Mare, foaia de arbitraj întocmită la data de 25.02.2018, lista jucătoarelor înregistrate la FRB de către ACS Sepsi SIC, întâmpinarea clubului ACS Sepsi SIC cât și declarația publicată de către site-ul nostru a managerului Florin Mureșan.

În baza acestor documente, CCCLTO a constatat că ACS Sepsi SIC a folosit în finala Cupei României 4 (patru) jucătoare europene respectiv 2 (două) jucătoare non-europene, însă nu s-au încălcat prevederile agreate în cadrul Biroului Federal din 16.03.2017. Mai exact, CCCLTO afirmă că în ședința președinților de cluburi s-a prezentat un exemplu maxim posibil de jucătoare legitimate (3 europene și 3 non-europene) însă acest fapt nu a exclus situația în care s-ar utiliza un număr mai mic de 3 jucătoare noneuropene și mai mare de 3 jucătoare europene. Cu alte cuvinte, CCCLTO a constatat o eroare atât în procesul verbal al Biroului Federal din 28.02.2017 cât și în regulamentul specific al LNBF și al Cupei României.

CSM Satu Mare poate face apel în 48 de ore. Vă prezentăm întregul comunicat de presă al CCCLTO.

Astazi, 06.03.2018, Comisia Competitii Legitimari Transferari si Omologari a Federatiei Romane de Baschet, legal constituita, s-a intrunit in prezenta urmatorilor membri:

-  VIOREL CONSTANTINESCU - Presedinte
-  VLAD GHIZDAREANU - Membru
-  AUREl OPREA – Membru,
in vederea analizarii protestului formulat de catre CSM SATU MARE,  in data de 25.02.2018,  la finalul jocului cu ACS SEPSI SIC SF.  GHEORGHE din finala Cupei Romaniei Feminin 2017-2018, cu privire la inscrierea in foaia de arbitraj de catre echipa ACS SEPSI SIC SF.  GHEORGHE a unui numar mai mare decat cel prevazut de regulamentele FRB de jucatoare straine.
CSM SATU MAREa achitat taxa in conformitate cu prevederile art 21.2 din  RGOC si a depus in termen protestul.
Prin protestul formulat, CSM SATU MAREa sustinut ca ACS SEPSI SIC SF. GHEORGHE nu a respectat, in meciul din data de 25.02.2018,  prevederile pct. 4 lit. A din Regulamentul Specific al Cupei Romaniei 2017 - 2018, respectiv a inscris de foaia de arbitraj un numar mai mare de 3 jucatoare europene si a solicitat CCLTO urmatoarele:
- admiterea protestului formulat;
- omologarea jocului din data de 25.02.2018 din finala Cupei Romaniei cu scorul de 20-0 in favoarea echipei CSM SATU MARE prin forfait tehnic conform art 20.9 din RGOC pentru incalcarea pct 4 litera A din Regulamentul Specific al Cupei Romaniei 2017-2018.

Pentru judecarea protestului formulat de catre CSM SATU MARE, CCLTO a analizat urmatoarele documente:
- Protestul inaintat de catre CSM SATU MARE;

- Foaia de arbitraj intocmita la data de 25.02.2018;
- Lista jucatorilor inregistrati la FRB (formularul L20) de catre echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE
- Intampinarea  clubului ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE formulata impotriva protestului inaintat de catre CSM SATU MARE la finalul jocului din data de 25.02.2018
- Declaratia publica a dl Florin Muresan, manager CSM Satu Mare, din conferinta de presa din data de 27.02.2018 organizata la Satu Mare si publicata pe Total Baschet.ro (http://totalbaschet.ro/articol/Cazul-Memoriu-F8-F-Mure%C8%99an-Am-primit-telefoane-s%C4%83-retragem-echipa-de-pe-teren-Ei-a%C8%99a-au-procedat-la-Cluj-~58919);

Astfel, Comisia retine
:

- ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE s-a prezentat la partida cu CSM SATU MARE, din data de 25.02.2018, in finala Cupei Romaniei 2018, cu un numar de 12 sportive din care 6 jucatoare straine, astfel cum rezulta din foaia de arbitraj a partidei:
3   Adrienne Nicole Webb                           cetatenie USA
4   Nathalie Esie Marie Fontaine                  cetatenie SUEDIA
10  Danielle Evelyn Hamilton Carter              cetatenie SUEDIA
11  Ruzica Dzankic                                      cetatenie Croatia
12  Marina Kress                                         cetatenie Belarus
15  Tyaunna Dominique Marshall                  cetatenie USA                                                   
- partida disputata intre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE si CSM SATU MARE, din data de 25.02.2018, a fost castigata de catre echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE cu scorul de 62-48 utilizand un numar de 6 sportive straine.
- in conformitate cu art 6.14 din RGOC “Un jucator strain este considerat acel jucator care nu detine legal cetatenia tarii federatiei care emite legitimatia / licenta de jucator”. 
- in conformitate cu art 6.27. litera e din RGOC  “Legitimatia/ licenta unui jucator va cuprinde:. Numele tarii a carui cetatenie (Codul IOC) o detine cel în cauza,

Comisia constata:

- din documentele prezentate si din foaia de arbitraj ca echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE a utilizat in jocul disputat in data de 25.02.2018, un numar  maxim de 6 jucatoare straine in acord cu prevederile art 4A din RSCR 2018
Referitor la solicitarea echipei CSM SATU MARE de a se constata ca pe foaia de arbitraj au fost trecute 2 jucatoare non europene si 4 jucatoare europene,  CCCLTO retine:
- Avand in vedere ca, normele FIBA EUROPA pentru competitiile europene limiteaza doar numarul de jucatori non europeni;
- Avand in vedere ca, in sedinta presedintilor din Liga Nationala de Baschet Feminin, din data de  28.02.2017, desfasurata la Tg Mures, s-a votat propunerea de a limita numarul jucatoarelor straine la 6 din care maxim 3 jucatoare non europene, prezentat prin exemplul maxim posibil (3 non europene si 3 europene), acest fapt neexcluzand situatia in care s-ar utiliza un numar mai mic de 3 jucatoare noneuropene si mai mare 3 de jucatoare europene, dar pastrandu-se numarul maximal de 6 jucatoare straine;
- Avand in vedere ca, in procesul verbal al sedintei,  din data de 28.02.2017, din eroare nu au mai fost inserate si  celelalte situatii posibile de utilizare a unui numar mai mic de jucatoare noneuropene si a unui numar mai mare de jucatoare europene,  fara a incalca numarul maxim de  6 jucatoare straine;
- Avand in vedere ca, aceasta eroare  a fost preluata atat in decizia BF din data de 16.03.2017 cat si in RSCN si RSCR 2017 – 2018;
- Avand in vedere declaratia publica din conferinta de presa, din data de  27.02.2018, a domnului Florin MURESAN, manager CSM SATU MARE, participant la sedinta presedintilor din data de 28.02.2017, de la Tg Mures, care confirma existenta erorii din cadrul documentelor mai sus amintite, raportata la situatia votata in cadrul sedintei presedintilor din Liga Nationala de Baschet Feminin, referitoare la limitarea a numarului de jucatoare straine la 6, din care maxim 3 jucatoare noneuropene.  
Fata de toate acestea, CCLTO urmeaza a respinge protestul declarat de CSM SATU MARE  cu privire la inscrierea in foaia de arbitraj de catre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE a unui numar mai mare decat cel prevazut de regulamentele FRB de jucatoare straine.
 
Pentru aceste motive
 
Comisia Competitii Legitimari Transferari si Omologari a Federatiei Romane de Baschet decide:
 
1. Respinge ca neintemeiat  protestul declarat de CSM SATU MARE de la finalul jocului din 25.02.2018 din finala Cupei Romaniei.
2. Mentine rezultatul jocului dintre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE si CSM SATU MARE din data de 25.02.2018, castigat de catre echipa ACS SEPSI Sic Sf GHEORGHE cu scorul de 62 – 48 si declara echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE castigatoare a Cupei Romaniei editia 2017 - 2018.
 
Prezenta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi.
Impotriva deciziei CCLTO  in conformitate cu prevederile art 21.12 din RGOC se poate face apel in termen de 48 de ore de la pronuntare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    ADEVARUL INVINGE !! SATMARENII SA FACA ORDINE IN OGRADA LOR ATAT FINANCIAR CAT SI JURIDIC !!

    cu 6 ani în urmă (09.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!