Stiri Cupa României Feminin

Cazul ”Memoriul F8 F”. Mureșan: "E o premieră ca o decizie a unui for să fie bazată pe o declarație de presă"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.03.2018

Federația Română de Baschet a respins memoriul depus de către CSM Satu Mare și a validat rezultatul de pe teren din finala Cupei României, câștigată de către ACS Sepsi SIC. Pentru a decide în acest sens, Comisia de Competiții a constatat o eroare în procesul verbal al sedinței Biroului Federal din 27.02.2017 și a constatat că ACS Sepsi SIC nu a încălcat prevederile regulamentare.

Întreaga motivare a deciziel CCCLTO a fost bazată pe declarația managerului Florin Mureșan din cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Satu Mare, declarație în care managerul CSM Satu Mare confirma existența unei erori în regulament raportat la înțelegerea președinților de cluburi. Video-ul publicat pe pagina oficială de facebook a CSM Satu Mare a fost ulterior șters de către club, însă site-ul nostru a fost pe fază și a publicat declarația integrală a oficialului sătmărean.

Total Baschet a luat legătura cu Florin Mureșan, iar acesta a criticat decizia CCCLTO fiind de părere că asistăm pentru prima dată în istorie când o decizie este luată în baza unei declarații de presă. Acesta a mai adăugat că site-ul nostru nu a fost prezent fizic la Sala Sporturilor Ecaterina Both din Satu Mare sugerând că în relatările noastre ar putea surveni erori, însă fără a nega declarația sa din cadrul conferinței de presă.

Mă așteptam la această decizie, mă așteptam să ne respingă memoriul. Trebuia să primim răspunsul mult mai repede raportat la momentul în care am depus memoriul. Eu nu am mai auzit de o decizie care s-a luat în baza a ce a spus unul sau altul în cadrul unei conferințe de presă. Este o premieră. 

La acea ședință a președinților am decis că vrem Final Four nu Final Eight și nu ne-a băgat nimeni în seamă. La fel și cu Liga I cu sateliți, am zis că nu vrem, dar nu ne-a luat nimeni în considerare. Ceea ce s-a discutat la ședința aceea nu cred că trebuie luat cuvânt cu cuvânt. 

Deci ei își recunosc eroarea din Biroul Federal, dar până la urmă spui că a fost o înțelegere. Înțelegerea a fost și cu Final Four și că nu am vrut Liga I. Acelea de ce nu s-au respectat?

Vom lua o decizie împreună cu conducerea, cu primăria și vom vedea care sunt pașii de urmat. Singur de capul meu nu pot să iau decizii, va trebui să discutăm cu președintele, cu conducerea. Moral Sepsi merită Cupa respectivă, dar să îți recunoști eroarea și pe urmă să cauți un alt vinovat, eu așa ceva nu am mai văzut. Vedem ce vom face. Repet, moral cei de la Sepsi au câștigat cupa pe teren, dar trebuie să tragem atenția asupra neregulilor care apar în regulamente și nu e vorba doar de FRB. 

Nu vreau să mai intru în polemică cu Federația, dar nu știu să mai fi văzut în istoria presei ca o decizie a unui for să fie bazată pe o declarație. În primul rând Total Baschet nu a fost la conferința de presă, eu pot să merg mai departe să zic că Total Baschet nu a fost acolo. Încă o dată, nu este normal să iei o declarație în baza unei declarații apărute într-un ziar. Așa ne apucăm să declarăm toți vrute și nevrute și ne trezim cu prostii în regulament. 

CSM Satu Mare are la dispoziție 48 de ore pentru a depune apel.

Mai citiți si:

Cazul ”Memoriul F8 F”. Cupa României rămâne la Sfântu Gheorghe

Cazul ”Memoriul F8 F”. Comisia Centrală de Competiții a FRB s-a întrunit în cursul zilei de azi

Cazul ”Memoriul F8 F”. Ambrus Jozsef: „Eu cred că Satu Mare a greșit enorm acuzând arbitrajul”

Cazul "Memoriu F8 F". Dobă: "Sertarele birourilor FRB sunt pline de memorii din partea Sepsi SIC"

Cazul "Memoriu F8 F". Mureșan: "Am primit telefoane să retragem echipa de pe teren. Ei așa au procedat la Cluj"

Cazul "Memoriu F8 F". Fogel: "Nu mă interesează dacă voi fi amendat, a fost un arbitraj părtinitor"

Cazul "Memoriu F8 F". Discrepanță între regulamentul FRB și ce s-a hotărât în Consiliul Director

F8 F. Istvan Rusz: „Eu pot să joc cu 6 europene dacă vreau. Noi ne-am conformat regulamentului FIBA”

F8 F. Vasile Fogel: „Vrem rejucarea finalei pe teren neutru. Arbitrajul a fost distrugere în masă”

F8 F. CSM Satu Mare a depus memoriu împotriva Sepsi Sfântu Gheorghe

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Managerul sa-si vada de treaba,si sa conduca clubul astfel,incat sa nu fie nevoit sa aiba pregatita de acasa inaintea meciurilor din deplasare a unor chichite si erori regulamentare,de care poate sa se lege in cazul unui eventual esec ! Muresan sa faca ordine in buzunarul clubului,sa-si achite datoriile avute,sa respecte prevederile legale privind finantarea clubului.Nu aveti bani,sa nu platiti peste masura si valoare antrenori si jucatori !!!

    cu 6 ani în urmă (09.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!