Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cea mai bună prestație din acest sezon pentru Cătălin Baciu

Eduard Popa

Eduard Popa
09.01.2018

catalin baciu steaua sibiu

CSM Steaua Eximbank a trecut în ultima partidă a etapei a XIII-a de CSU Sibiu, scor 78-68. Unul dintre cei mai buni oameni ai roș-albaștrilor în duelul cu Sibiul a fost Cătălin Baciu.

Pivotul român a venit de pe bancă și a reușit 18 puncte pentru steliști, cu 6/7 din acțiune și 6/8 de la libere. El a mai strâns 5 recuperări, un capac dar și 4 turnovers, pentru un indice de +18 în numai 23:56 minute petrecute pe teren.

În acest sezon „Bobo” Baciu a strâns medii de 8,8 puncte și 3,9 recuperări în doar 15:17 minute, având și un procentaj excelent de 74,6% din acțiune!

„Arată din ce în ce mai bine. Cred că a început să joace mai bine alături de Brandon (n.r. Taylor) și ceilalți fundași. A început să înțeleagă mai bine rotațiile în apărare. A avut mici probleme din acest punct de vedere la începutul sezonului, dar acum face o treabă excelentă în defensivă”, a spus antrenorul stelist Jukka Toijala despre prestația lui Baciu, la sfârșitul meciului cu Sibiu.  

Brandon Taylor a avut și el un meci reușit cu Sibiul. Conducătorul de joc american și-a sărbătorit ziua de naștere (24 de ani) cu 16 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări. Luka Lapornik a avut și el o contribuție excelentă, cu 14 puncte și 7 recuperări de pe bancă.

Cu această victorie Steaua rămâne printre primele patru echipe clasamentului* și ajunge la 9-4. Etapa viitoare roș-albaștrii vor juca în deplasare, în compania celor de la BC Mureș.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    In fruntea carui clasament
    ramane steaua cu aceasta victorie? Clasamentul celor clasati de la pozitia 3 in jos?

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      pt trepanatii care dau cu -
      inainte de a intelege continutul unui comentariu

      Am dorit sa sesizez o greseala din articol. Steaua este momentan pe locul 3 in Clasamentul LNBM, dupa U-BT (11/2) si BC TM (9/4). Deci nu este in fruntea clasamentului. Dahh

      cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!