Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cei mai buni recuperatori din LNBM după sezonul regulat

Paul Olar

Paul Olar
07.04.2014

Etapa cu numărul XXVI a tras cortina peste sezonul regulat 2013/2014 și astfel putem trece în revistă principalele prestații individuale. Dacă în cursul zilei de ieri Total Baschet v-a prezentat cei mai buni marcatori, astăzi a venit rândul recuperatorilor.

Deși a părăsit campionatul României de aproape trei luni, Aleksandar Vuletic (foto alb) a rămas lider din punct de vedere al mediei de recuperări. Fostul baschetbalist al Concordiei Chiajna a bifat 13 prezențe în actuala stagiune, culegând 13.6 mingi de sub panou per partidă. Mai mult, cele 20 de "rebounds" reușite de sârb în meciul cu BC Timișoara sunt un record al sezonului, precedentele două aparținând tot lui Vuletic.

Aleksandar a izbutit un triple double împotriva Stelei CSM EximBank, grație celor 15 puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive. Nu în ultimul rând, sportivul ex-iugoslav a totalizat 10 double-double-uri, fiind revelația turului. Din cauza problemelor financiare, extrema de forță a părăsit Chiajna și a semnat cu echipa slovacă MBK Handlova.

Un alt jucător ce a strălucit până în prezent este Chris Lee (foto albastru). Americanul conduce la numărul de recuperări, cu un total de 226. Centrul Sibiului a evoluat în 25 de meciuri, ieșind în evidență cu statistici de 10.5 puncte, 9.0 recuperări, respectiv 2.2 pase decisive, alături de 16.4 în dreptul eficienței. Lee și-a trecut în cont opt double double-uri și reprezintă unul dintre pionii importanți ai lui Miodrag Perisic.

Excelent la urmărire sub propriul panou, Chris este unul dintre adversarii temuți ai Ligii Naționale. Numărul 35 sibian a fost aproape să o bată de unul singur pe BC Mureș acum două săptămâni, iar evoluțiile la înălțime au toate motivele să continue în Play-Off, acolo unde CSU dă piept cu "U"-BT Mobitelco

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!