Stiri

Cel mai bun jucător din afara NBA a trecut oceanul

Eduard Popa

Eduard Popa
08.07.2017

teodosic nba

În fiecare sezon unii dintre cei mai buni jucători de baschet de pe ”Bătrânul Continent” aleg să își încerce șansa în Statele Unite. Nici această vară nu face nicio diferență. Asta după ce Milos Teodosic și Furkan Korkmaz au ales să facă pasul spre cea mai puternică ligă de baschet din lume.

Los Angeles Clippers l-a pierdut în această vară pe superstarul Chris Paul. CP3 s-a alăturat lui James Harden în backcourt-ul celor de la Houston Rockets. În locul lui însă Clippers l-a adus pe cel considerat cel mai bun jucător din afara NBA: sârbul Milos Teodosic.

După un sezon excelent în Euroligă în care a reușit 16,1 puncte pe meci și 6,8 pase decisive în 29 de meciuri, Teodosic a decis să nu își mai prelungească înțelegerea cu CSKA Moscova, club pentru care a evoluat timp de 6 sezoane. El a semnat pe două sezoane cu Los Angeles Clippers un contract în valoare de 12,2 milioane de dolari. Astfel, point guard-ul naționalei Serbiei va duce mai departe stindardul ”Lob City” și va furniza pase pentru jucători precum Blake Griffin sau DeAndre Jordan.

În CV ul lui Teodosic se numără un titlu al Euroligii în 2016, un titlu de MVP al Euroligii în 2010, în perioada în care a evoluat la Olympiakos, de 3 ori selectat în prima echipă a Euroligii (2010, 2015, 2016) și 3 ori în a doua echipă a competiției (2012, 2013, 2017), de 6 ori campion al VTB, între 2012 și 2017, de 2 ori câștigător al Cupei Greciei (2010, 2011) și de 2 ori câștigător al Cupei Serbiei (2005, 2007).

Cu naționala Serbiei, Teodosic a reușit să adune o medalie de argint la Olimpiada de la Rio din 2016, un argint la FIBA World Cup din 2014 și o medalie de la argint la EuroBasket din 2009.

Înaintea lui Teodosic, un alt jucător important din Europa a decis să facă pasul spre NBA. Este vorba despre tânărul international turc, Furkan Korkmaz. El a fost draftat anul trecut cu opțiunea a 26 a de către Philadelphia 76ers, echipă cu care de altfel a și semnat. În vârstă de numai 19 ani, Korkmaz poate juca atât poziția de shooting guard cât și cea de small forward. Korkmaz vine din liga turcă, de la Banvit, cu care a ajuns în finala Basketball Champions League.

korkmaz nba

În 10 meciuri în BCL, Korkmaz a adunat o medie de 10,4 puncte pe meci cu un procentaj excelent de 48,8% de la 3 puncte. Tânărul turc a fost votat drept cel mai bun tânăr jucător din BCL. De asemenea, a adunat 8,4 puncte pe întâlnire cu 34,4% de la 3 puncte în 16 meciuri din liga turcă, alături de Banvit, echipă la care fusese împrumutat de la Anadolu Efes.

 Korkmaz va complete un lot extrem de tânăr și promițător pentru Philadelphia 76ers, alături de jucători precum prima opțiune din draft, Markelle Fultz, prima opțiune din draftul de anul trecut, Ben Simmons, care a ratat sezonul precedent din cauza unei accidentări, ”The Process” Joel Embiid, Jahlil Okafor, dar și fostul coleg al lui Korkmaz, Dario Saric. Acestui lot se adaugă veteranul JJ Reddick, care a fost recent semnat de Philadelphia de la Los Angeles Clippers.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!