Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cel mai strâns duel din primul tur de play-off se reia la Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.03.2018

Cel mai echilibrat meci din prima zi de play-off a fost cel dintre Universitatea Cluj-Napoca și CSBT Alexandria. Gazdele s-au impus cu 72-71 după ce Thompson a înscris pe final. CSBT Alexandria are nevoie de victorie acasă pentru a forța decisivul.

Seria se mută la sala din Alexandria, care va găzdui un nou duel între cele două echipe, după cel de la turneul doi al grupei 1-5. Va fi a treia partidă între CSBT și „U” în zece zile. În 18 martie se juca „finala” pentru avantajul terenului propriu în play-off, tot la Alexandria. Atunci oaspetele clujene se impuneau cu 70-57, după un debut foarte bun de meci.

După cinci zile, în primul meci din play-off, alb-negrele au repetat startul bun de meci, dar teleormănencele au reușit să revină în joc. Bartee le-a dus în avantaj în ultimele secunde, dar Thompson a reușit coșul victoriei în ultima secundă. Universitatea a jucat o jumătate de partidă fără fundașul Leslie Vorpahl, care s-a accidentat la genunchi în penultimul minut din sfertul doi. Dragan Petricevic va trebui să caute din nou soluții pentru a suplini absența celei mai bune marcatoare a echipei sale.

Celelalte confruntări directe din acest campionat s-au consumat în prima fază a sezonului regulat. Ambele echipe s-au impus acasă. CSBT Alexandria câștiga în octombrie cu 74-73, după ce a condus cu 20 de puncte, dar oaspetele s-au apropiat la unul. Returul a avut nevoie de prelungiri, iar clujencele s-au impus cu 85-79.

Vicecampioana poate obține calificarea în semifinale pentru al doilea an la rând, dacă se impune marți la Alexandria. CSBT are nevoie de victorie pentru a duce seria în decisiv. Teleormănencele au ajuns în semifinalele campionatului în 2009, când încheiau pe patru.

Partida dintre CSBT Alexandria și Universitatea Cluj-Napoca se joacă marți, de la ora 20, la noua sală din Alexandria. Vor arbitra: Alexandra Stan, Costin Bogdănescu și Andrei Răileanu, cu Alina Moanță comisar.

*foto: Valentin Todea

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Iar Alexandra Stan? Cineva, acolo sus, nu iubește această echipă!

    cu 6 ani în urmă (27.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Alexandria va castiga duelul !!

    cu 6 ani în urmă (27.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!