Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele două formații din Târgu Mureș și CSM Alexandria nu vor avea dreptul să joace în playoff-ul din acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.10.2018

Liga Națională de Baschet se dispută după un nou format atât la masculin, cât și la feminin, după comasarea primelor două eșaloane. Sistemul cu grupe valorice permite o ascensiune importantă într-un sezon, astfel că echipele din grupele 2 și 3 pot urca. Regulamentul specifică, însă, că formațiile afiliate provizoriu pot participa în grupele inferioare, dar nu pot juca în play-off. CSM Târgu Mureș și CSM Alexandria se află în această situație.

Iată ce scrie în regulamentele specifice Ligii Naționale de Baschet Masculin și Ligii Naționale de Baschet Feminin:

II. Dreptul de a participa in LNBM, editia 2018-2019

4. Au dreptul de a participa in LNBM, editia 2018-2019, structurile sportive care au participat in LNB si Liga 1, masculin, in sezonul 2017-2018, precum si alte cluburi afiliate definitiv sau provizoriu la FRB, care indeplinesc conditiile de eligibilitate.

5. Structurile sportive afiliate provizoriu au drept de a participa in grupa C, dar nu vor avea dreptul sa acceada in grupa 1-8 de play-off.

II. Dreptul de a participa in LNBF, editia 2018-2019

4. Au dreptul de a participa in LNBF, editia 2018-2019, structurile sportive care au participat in LNB si Liga 1, feminin, in sezonul 2017-2018, precum si alte cluburi afiliate definitiv sau provizoriu la FRB care indeplinesc conditiile de eligibilitate.

5. Structurile sportive afiliate provizoriu au dreptul de a participa in grupa B, dar nu vor avea dreptul sa acceada in grupa 1-8 de play-off.

Echipele nou-înființate, afiliate provizoriu, nu au drept de participare în play-off. Sunt și echipe afiliate provizoriu care nu au primit încă afilierea definitivă, dar care au participat în sezonul trecut în Liga 1. Acestea au dreptul de a intra în faza eliminatorie a campionatului.

„În cazul de la LNBF, CSM Târgu Mureș și CSM Alexandria nu vor putea juca în play-off, deoarece sunt cluburi nou înființate. În cazul din LNBM, CSM Târgu Mureș nu va putea juca în play-off, deoarece este un club nou înființat”, este răspunsul primit de la Tiberiu Rist, director comunicare-media în cadrul FRB.

CSM Târgu Mureș a apărut în acest an și a înscris echipe în Liga Națională atât la masculin, cât și la feminin. În LNBM orașul a fost reprezentat până în acest an de BC Mureș, o formație care a jucat trei finale de campionat și două de cupă în perioada 2013-2017. Cu datorii mari, clubul s-a retras în luna martie din campionat, după încheierea primei faze a sezonului regulat. În LNBF, BC Sirius a reprezentat Târgu Mureș în ultimii doi ani. Echipa a terminat pe ultima poziție în precedenta ediție de campionat.

Noua echipă masculină din Târgu Mureș va debuta în Liga Națională în grupa C, unde sunt în total 10 formații. Din echipă vor face parte mulți jucători care au evoluat pentru BC Mureș în trecut, inclusiv stranieri importanți. Și la feminin CSM Târgu Mureș a ales să aducă la noua echipă destule sportive care au jucat la fosta prim-divizionară din oraș, inclusiv americanca Robinson, dar și alte jucătoare care au mai evoluat în primul eșalon. Cum în LNBF sunt doar două grupe valorice, mureșencele vor evolua în grupa B.

O situație asemănătoare s-a înregistrat și la Alexandria, unde în sezonul trecut CSBT s-a confruntat cu probleme, dar a dus campionatul până la capăt. În această vară a luat ființă CSM Alexandria, care și-a făcut și secție de baschet. Dacă la Târgu Mureș s-au adus jucători și jucătoare cu experiență, la noua formație teleormăneană s-a mers pe mâna junioarelor care au câștigat titlul la U16 în sezonul precedent. Alături de acestea au mai venit două tinere din aceeași generație, iar singura senioară este localnica Mihai.

Echipa masculină de la CS Municipal Târgu Mureș debutează în Liga Națională în fața aceluiași adversar pe care l-a avut la debutul în cupă, CS Phoenix Galați. Și gălățenii s-au confruntat cu mari probleme financiare în sezonul trecut și au ajuns în grupa C din cauza datoriilor către federație. Meciul dintre CSM Târgu Mureș și CS Phoenix Galați se joacă sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 18:00.

Cele două echipe noi de la feminin ar fi trebuit să se întâlnească în prima etapă a LNBF, la Târgu Mureș, dar meciul a fost amânat, cu teleormănencele având turneu la U18. Debutul a fost amânat pentru etapa secundă, la finalul săptămânii viitoare. Ambele vor juca primul meci de campionat în capitală. CSM Târgu Mureș va întâlni Rapid București în a doua etapă. CSM Alexandria se va confrunta din nou cu formația pe care a eliminat-o în cupă, Agronomia București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Unde-i lege ......
    -Nu-i tocmeala/..(cazul Timișoara;sau Csm-Steaua...???!!)

    cu 5 ani în urmă (02.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Unde-i lege ......
    -Nu-i tocmeala/..(cazul Timișoara;sau Csm-Steaua...???!!)

    cu 5 ani în urmă (02.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Intrebare pt autor
    Ce s-a intamplat cu celelalte echipe si datoriile lor? FRB nu se satura de rahaturile astea?!?

    cu 5 ani în urmă (02.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!