Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai interesante statistici ale meciului 1 din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.05.2019

Cele mai interesante statistici ale meciului 1 din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Primul meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, desfășurat în Sala Transilvania din Sibiu, a fost câștigat de campioana en-titre, CSM CSU Oradea, cu scorul de 89-87. BC CSU Sibiu a pierdut avantajul terenului propriu încă după primul joc, în care a avut două reprize diametral opuse.

În ceea ce urmează vă vom prezenta principalele aspecte statistice din primul meci al finalei.

1. BC CSU Sibiu a dominat lupta la recuperare și a încheiat cu 40 de mingi prinse la panou (20 ofensive) în timp ce CSM CSU Oradea a avut doar 24 de recuperări (4 ofensive). Trupa lui Dan Fleșeriu a transformat în 19 puncte cele 20 de recuperări ofensive acumulate.

2. CSM CSU Oradea a excelat la procentajele aruncărilor, unde a terminat cu 68% (23/34) la 2 puncte, 52% (11/21) de la 3 puncte și 10/13 (77%) de la linia de libere.

3. BC CSU Sibiu a suferit din nou de la linia de fault, unde a terminat cu 4/13 pentru un procentaj de 31%. Sibienii au ratat 6 din cele 9 libere în sfertul trei prin Cooper, Tamulis și Pratt, în momentul desprinderii lui CSM CSU Oradea.

4. Oradea a avut 4 mingi pierdute în plus față de BC CSU Sibiu, care a marcat 5 puncte în plus în urma turnovers.

5. S-au consemnat doar 4 schimbări la conducere pe tabelă, iar în alte 5 rânduri scorul a fost egal. BC CSU Sibiu a avut 85 de posesii, iar CSM CSU Oradea doar 71.

6. BC CSU Sibiu a avut 85 de posesii iar CSM CSU Oradea doar 71.

7. Cel mai mai bun cvintet al Oradiei, format din Watson, Richard, Carter, Markovic și Valeika a înregistrat +18 la capitolul „+/-”, în timp ce la Sibiu Tohătan, Hardy, Tamulis, Philmore și Cooper au avut +8.

8. Cel mai mare avantaj pentru gazde a fost de 8 puncte, diferență înregistrată chiar la pauză, în timp Oradea a condus la un maxim de 14 puncte în startul sfertului 4.

9. Cel mai bun marcator din fiecare echipă a adunat 17 puncte, Philmore la Sibiu și Watson la Oradea.

10. BC CSU Sibiu a avut 6 jucători în double-digits, în timp ce pentru Oradea 5 jucători au marcat cel puțin 10 puncte.

Meciul doi al finalei se joacă miercuri, de la ora 19:00, tot la Sala Transilvania din Sibiu, transmis în direct pe Digi Sport 2.

*foto: Cristi Cojocariu / BC CSU Sibiu facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!