Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chiajna și Farul se întâlnesc în derby-ul din subsolul clasamentului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.03.2014

Liga Națională

Etapa 23

Joi, 13 martie - Ora 14:00

Sala Sporturilor Chiajna

1-21 Fișa meciului 1-21

Concordia Chiajna și Farul Constanța deschid balul în etapa cu numărul 23 din Liga Națională de Baschet Masculin. Disputa dintre codașele campionatului se va juca joi, 13 martie, începând cu ora 14:00, pe terenul celor de la Concordia Chiajna. 

Ilfovenii și constănțenii sunt singurele echipe din Liga Națională care au la activ doar o singură victorie, având astfel 21 de înfrângeri și 23 de puncte acumulate până în prezent. Singura victorie consemnată de elevii lui Vlastimir Vukadinovic în actuala stagiune a venit în etapa a 7-a, atunci când au trecut de Timba Timișoara cu 75-71. Astfel, formația ilfoveană are 15 meciuri pierdute consecutive. De cealaltă parte, prima și ultima victorie a „marinarilor” s-a consemnat chiar în partida tur cu Chiajna, scor 78-54, aceasta fiind prima întâlnire directă din istoria celor două echipe. În etapa din weekend-ul trecut, Concordia a pierdut la Craiova, scor 57-111, respectiv Farul a pierdut la malul Mării Negre cu Steaua, scor 53-87. 

Cele două echipe sunt cele mai slabe echipe ale campionatului rând pe rând, la aproape fiecare capitol în parte, excepție făcând Chiajna care stă bine la recuperări, fapt datorat lui Aleksandar Vuletic, jucător care a părăsit formația la începutul anului 2014. Luat fiecare capitol în parte, Chiajna are medii pe meci de 65.9 puncte, 12.8 pase decisive, 31.8 recuperări (fiind pe locul 11, peste Gaz Metan Mediaș), 54.4 la eficiență, respectiv un total de 2.125 de puncte primite. Farul Constanța a acumulat medii de 53.3 puncte marcate pe partidă, 9.23 pase decisive, 28.4 recuperări, 32.4 la eficiență și 2.196 de puncte primite, având cea mai slabă defensivă din campionat..

După rezultatul din meciul direct dintre Chiajna și Farul vom cunoaște echipa care va termina sezonul regulat 2013-2014 pe ultima poziție a clasamentului.

*Foto: Facebook BC Farul Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!