Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chiajna a rezistat jumătate de meci în fața Craiovei

Costin Marinescu

Costin Marinescu
24.11.2013

93 - 67
18-24, 15-14, 15-26, 19-29 
  Statistica  

SCM U Craiova a câștigat cu 93 – 67 partida cu Concordia Chiajna din cadrul etapei a 9-a a LNBM și au legat două victorii consecutive, primele cu Milan Nisic pe banca tehnică.

După un început de partidă în care ambele formații au mers cap la cap, Craiova a pus pe tabelă 6 puncte consecutive și a dus scorul la 20-9 în favoarea sa. Două coșuri de trei puncte ale Chiajnei, reușite prin Rasty și Mihai reduc diferența la 18-24 în  finalul primului sfert. Petrovic punctează și el din spatele semicercului pentru 21-24 și tot el egalează la 24 în mintul 12. Gazdele preiau conducerea prin Vuletic și se desprind la 28 – 24 printr-o reușită a aceluiași Petrovic. Craiova egaleză la 28 în mintul 16 prin LeVar Seals, iar două coșuri de 3 puncte ale lui Kovac o pun din nou în față, 36 – 28, cu un minut și jumătate până la pauză.

Chiajna se apropie din nou la două puncte, prin Cirpian Mihai, dar Bogdan Popescu mărește diferența la 48-41 printr-un coș cu fault. Ilfovenii nu mai au puterea să revină, iar Craiova se impune cu 93 – 67.

Mirko Kovac, aflat doar la al treilea meci în LNBM, a fost cel mai eficient jucător al oltenilor. Sârbul a marcat 18 puncte, a recuperat 3 mingi, a pasat decisiv de 5 ori și a făcut 7 intercepții pentru un indice de efciiență de 27.

Andrei Căpușan a reușit 16 puncte și 8 recuperări, recorduri personale în echipamentul Craiovei. Bogdan Popescu au terminat meciul cu câte 13 puncte și 6 recuperări, iar Travis Bureau a avut 11 puncte.

La Chiajna, Aleksandar Vuletic a reușit din nou un double double, cu 20 puncte și 15 recuperări. Nemanja Petrovic a fost principalul marcator al ilfovenilor, cu 24 puncte, la care a adăugat 5 pase decisive.

Chiajna a fost mai eficientă la aruncările din interiorul semicercului, cu 67%, față de 65% ale Craiovei, în timp ce oltenii au marcat mai bine de la distanță (38% față de 31%). Ilfovenii au aruncat însă de mai puține ori din acțiune, 25 de posesii ale lor terminându-se cu turnovers.

Pentru Craiova nu au evoluat Rade Dzambic și Sasha Topchov, iar la Chiajna a lipsit Vasile Ștefan, accidentat.

În urma acestui rezultat, Chiajna suferă a opta înfrângere a sezonului, în timp ce Craiova ajunge la a cincea victorie din 9 partide disputate.

Etapa următoare Chiajna va întâlni Farul Constanța, în timp ce Craiova va juca cu Gaz Metan Mediaș.

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Kovac
    Pe sarb il asteptam sa confirme,daca are valoare,la meciurile tari cu Asesoft,Oradea,Mures,Sibiu!
    Ca da 18 pcte. cu Chiajna, nu inseamna nimic!

    La fel si Maric!
    De subliniat faptul ca 10 jucatori ai Craiovei trecuti pe foaia oficiala se gasesc pe lista marcatorilor!
    In rest, asteptam evolutii solide (victorii) din partea echipei!

    cu 10 ani în urmă (24.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      punctul pe "i"
      Corect,sa confirme in meciurile tari,cu echipele grele ale campionatului,dar n-ai sa vezi,omul este un fassss,dar trebuie cosmetizata bine prezenta lui ca sa nu mai trebuiasa sa justificam inca un rateu pe bani buni...

      cu 10 ani în urmă (24.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      P.S.
      Sa-ti faca inexistentii aia de la Chiajna un run de 16-0 inseamna ca buba incepe sa puta...

      cu 10 ani în urmă (24.11.2013)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      Pesic
      Asa era anul trecut Pesic la noi. Dadea 40 pct cu Dinamo, Iasi etc dar in meciurile importante ii tremura mana

      cu 10 ani în urmă (24.11.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!