Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chiajna, prima victorie din istorie în Liga Națională

Costin Marinescu

Costin Marinescu
10.11.2013

75 - 71
25-21, 19-17, 9-13, 22-20
  Statistica  

Concordia Chiajna a învins cu 75 - 71 pe BC Timba Timișoara într-o partidă din cadrul etapei a VIII-a a LNBM. Este prima victorie din istoria clubului pe prima scenă a baschetului românesc, o victorie pe care au plătit-o însă foarte scump. Ilfovenii l-au pierdut pe Vasile Ștefan, care, la începutul sfertului 4, a părăsit terenul cu mâna ruptă.

Elevii lui Vlastimir Vukadinovic au controlat ostilitățile aproape pe tot parcursul meciului, excepție făcând debutul de meci când Florveus înscrie șase puncte consecutive și pune Timba în față, 11 - 5, în minutul 4. Stăncuț marchează de la mare distanță, iar Vuletic, revenit în lot după acidentarea suferită în urmă cu două săptămâni, egalează la 11 la jumătatea primului sfert. Sârbul înscrie și de la mare distanță, iar conaționalul său Petrovic nu greșeșete de la linia de libere pentru a duce scorul la 23 - 17 în favoarea gazdelor cu 2 minute până la prima pauză.

Florin Popa egalează la 31 în minutul 13, iar cele două formații merg cap la cap până în minutul 18 când Ciprian Mihai înscrie un coș cu fault, iar Stăncuț își trece în cont 5 puncte consecutive pentru a pune Chiajna în față, 42-35.

Gazdele continuă să controleze jocul și, prin reușita de două puncte a lui Vasile Ștefan, se desprind în minutul 23 la 9 lungimi, 50 - 41. Urmează două minute și jumătate de ”secetă”. Niciuna dintre echipe nu găsește calea spre coș până la jumătatea sfertului când Florveus punctează atât din acțiune cât și de la linia de fault, reducând diferența de pe tabelă la 50 - 46. Florin Popa înscrie la rându-i o liberă, iar Kevin Bridgewaters reușește 4 puncte consecutive și aduce Timba în avantaj, 51 - 50, cu 2 minute înainte de finalul sfertului.

Vasile Ștefan închide perioada de joc la 53 - 51 în favoarea echipei sale. Ilfovenii se desprind la 57 - 52, dar Petru Czmor punctează pentru Timba și îi aduce din nou pe timișoreni la un punct distanță, 57 - 56. Petrovic înscrie însă 7 puncte la rând și duce scorul la 64 - 56 cu 4 minute până la final, iar Cvjetkovic înscrie de la mare distanță pentru 67 - 57. Andrieș și Tasic readuc speranțele oaspeților, marcând pentru 73 - 68 cu 15 secunde rămase din joc. Timba apelează la singura soluție tactică posibilă în acest final de meci, faulturile intenționate.

Stăncuț, primul ilfovean trimis la linia de libere, nu greșește și duce scorul la 75 - 68. Tasic înscrie rapid de la mare distanță, iar apoi îl faultează pe Ararău. Românul ratează ambele aruncări, Costa recuperează defensiv, mingea ajunge la Tasic care nu mai găsește ținta de această dată. Tot Costa prinde după această ratare, însă efortul său devine inutil, timpul d ejoc exprirând și consemnând prima victorie a ilfovenilor în Liga Națională.

Patru jucători de la Chiajna au terminat cu peste 10 puncte marcate. Nemanja Petrovic a fost principalul realizatpr, cu 20, la care a adăugat 6 recuperări și 6 pase decisive. Aleksandar Vuletic (foto) a terminat în double double, cu 12 puncte și 10 recuperări. Ciprian Mihai și-a trecut în cont 14 puncte și 6 mingi prinse la panou, iar Bogdan Stăncuț a avut 12 puncte și 4 recuperări.

De partea cealaltă Kevin Bridgewaters a terminat cu 18 puncte, iar John Florveus cu 16 puncte și 12 recuperări, primul său double double în acest sezon.

În urma acestui rezultat, Timba se menține pe poziția 12, în timp ce Chiajna urcă un loc până pe 13. Cele două formații au același bilanț, o victorie și 6 înfrângeri, și sunt la egalitate de puncte cu Farul, locurile în ierarhie fiind stabilite printr-un clasament în trei.

Etapa următoare Chiajna va întâlni Steaua CSM EximBank, într-un duel al nou promovatelor, iar Timba va juca la Craiova.

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!