Stiri

Chris Dunn: „Am încrederea că putem realiza surprize frumoase”

Paul Olar

Paul Olar
07.11.2014

Gussing Knights a inaugurat perfect noua ediție de EuroChallenge. Campioana Austriei a răpus pe U Banca Transilvania cu scorul de 84-77, devenind una dintre candidatele la accederea în fazele superioare ale competiției

O contribuție semnificativă a venit miercuri seara din partea lui Chris Dunn, sportiv cunoscut de publicul din România. Americanul a îmbrăcat maieul lui CSU Ploiești și nu a uitat Liga Națională, precum afirmă în interviul acordat exclusiv site-ului Total Baschet.  

Chris, cum te simți în Austria?

Încerc să mă adaptez cu echipa și situația actuală. Am ajuns aici la finalul presezonului, așa că a trebuit să prind lucrurile din mers. Totuși, stagiunea este una lungă și sunt sigur că voi găsi drumul potrivit. Echipa mea a câștigat campionatul anul trecut, deci presiunea este mare, iar jocurile sunt puțin mai grele.

Ce înseamnă această participare în EuroChallenge pentru Gussing Knights?

Prezența în EuroChallenge reprezintă un pas important. Noi suntem o echipă mică, care încearcă să își facă o reputație solidă în toată Europa. Astfel, experiența din actualul sezon ne ajută să vedem unde ne poziționăm în comparație cu celelalte formații și ceilalți jucători. Va fi greu, avem mulți baschetbaliști tineri, dar am încrederea că putem surprinde mulți oameni.

Cum a fost confruntarea cu U Banca Transilvania?

Mă bucur că am jucat împotriva unei echipe din România. Chiar m-am simțit bine, deoarece ei sunt un grup experimentat. A fost un test util pentru noi atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Sunt încântat că ne-am impus.

Practic, meciul de miercuri i-a aparținut lui Travis Taylor. Coechipierul tău se identifică cu noul tip de pivot, scund și extraordinar de atletic. Ce ne poți spune despre el?

Travis este un jucător tânăr și atletic. Poate că talia nu îl ajută întotdeauna, însă el se pliază perfect cu stilul nostru de joc. După cum s-a văzut, ne bazăm mult pe tranziția ofensivă și ritmul avut în atac, respectiv apărare.  Debutul său în EuroChallenge a fost excelent, trage tare la antrenamente și merită tot ce primește.

Ce părere ai despre grupa voastră?

Cred că am căzut într-o grupă bună. Spun asta din prisma faptului că nu suntem nevoiți să dăm piept cu echipele de  tradiție din Europa. Există, totuși, nume ce doresc afirmare pe plan continental. Drept urmare, presiunea nu se ridică la cote ridicate și putem aborda partidele cu curaj. Cum am precizat și adineauri, avem șansa să realizăm surprize plăcute.

Referitor la CSU Ploiești, foștii tăi colegi au bifat al treilea succes din EuroCup. Ai apucat să vezi vreun meci de-al lor?

Da, chiar am reușit să văd prestațiile lor. Este grozav că Jonte Flowers s-a întors pe teren după accidentare. În plus, prietenul meu Alhaji Mohammed face ceea ce știe el, anume să câștige. M-a surprins întoarcerea lui, dar știu că dispune de toate resursele să obțină ce își dorește. Nu vreau să îl omit pe Gerald Lee, care impresionează prin constanță și agresivitate. Sper ca băieții enumerați să aibă parte de un parcurs remarcabil și lipsit de probleme medicale.

Îți lipsește România?

Sunt câteva lucruri cărora le duc dorul. Nu am petrecut foarte mult timp în țara voastră, însă mi-am făcut câțiva prieteni buni. Când vine vorba de campionat, pot doar să spun că Liga Națională se identifică cu o întrecere acerbă și tensionată.  Sper că am arătat ce calități am, iar în caz contrar, poate o să demonstrez cu altă ocazie.

În final, ce mesaj le adresezi românilor?

Vreau să le transmit prietenilor și foștilor coechipieri urări de sănătate și noroc. Țin, de asemenea, să le mulțumesc fanilor care m-au susținut. CSU Ploiești se bucură de triumfuri importante, dar ei ne-au fost alături și la greu. Știu că munca unui fan nu este ușoară, pe când ei au făcut totul să pară extrem de ușor. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți și sper să aveți parte de succes în orice vă propuneți!

*Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!