Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chris Dunn: "Fiind rezervă, am șansa să văd la ce capitole suferim"

Paul Olar

Paul Olar
01.12.2013

CSU Ploiești a ieșit victorioasă din "Clasicul României" cu "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca și are un moral pozitiv înaintea disputei de EuroCup cu Igokea Aleksandrovac.

Introdus în derby de pe bancă ca înlocuitor al lui Filip Adamovic, americanul Chris Dunn s-a remarcat cu o prestație la înălțime, el contabilizând 10 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări. Conducătorul de joc a acceptat să vorbească cititorilor Total Baschet despre ultimul succes al campioanei, repurtat cu scorul de 73-66. 

Chris, cum vă simțiți după rezultatul în fața lui "U"?

Echipa noastră a făcut un meci bun și am reușit să ne impunem ritmul în momentele cheie, pentru a căpăta avantaj de 20 de puncte pe tabela de marcaj. Ne-am concentrat mult la chimia creată atât în apărare, cât și în atac, deoarece ne așteaptă o partidă importantă în EuroCup.

Ce a favorizat distanțarea voastră din repriza a doua și ce s-a întâmplat în sfertul decisiv?

Defensiva este cea care a făcut diferența în actul al treilea. Ne-am apărat agresiv și i-am scos pe adversari din propriul ritm. Acest aspect te ajută în situațiile de joc pe tranziție ofensivă și atunci când ai o astfel de combinație, succesul este garantat în mare măsură. Pe final, am fost "prinși de tabelă", așa cum obișnuia să spună fostul meu antrenor din colegiu. Nu ne-am mai făcut jocul și clujenii au reușit astfel să revină. Eu sunt de părere că există loc de progres chiar și în cazul unei victorii la 20 de puncte diferență. Trebuie să rămânem concentrați și să evoluăm la înălțime pe toată durata unei partide.

Ai început confruntarea ca rezervă, dar ai contribuit din plin la victoria lui CSU. Ce ne poți spune despre pretația ta?

Recunosc că ne aflăm într-o situație dificilă datorită multitudinii de jucători buni din lot. În acest grup, rolul meu este să aduc o scânteie și calități de lider. Fiind rezervă, am șansa să văd la ce capitole suferim, așa că știu de ce avem nevoie în momentul în care sunt introdus.

Chiar dacă sunteți angrenați într-o competiție importantă, lucrurile merg excelent în campionat. Care este secretul?

Deplasările lungi dintr-o țară în alta sunt destul de obositoare, dar acesta este unul din aspectele ce ne bucură referitoare la EuroCup. Nu mulți oameni pot să se mândrească cu ce am reușit noi, deci mă simt obosit și binecuvântat în același timp. Precum ar spune numeroase persoane de succes, nu există niciun secret, ci doar multă muncă, perseverență și disciplină. Munca asiduă vine de la ce facem noi în fiecare zi ca să câștigăm, fie că e vorba de cinci faulturi sau un antrenament prelungit. Disciplina conferă consistență, iar Asesoft a putut să obțină opt victorii consecutive datorită lucrurilor amintite acum.

Cât de mult s-a schimbat CSU Ploiești după transferul lui Rawle Marshall?

Echipa este puțin schimbată odată cu sosirea lui Rawle Marshall, din prisma faptului că el a venit cu lucruri noi, printre care personalitate. Rawle are abilitatea de a schimba un meci în câteva secunde și dispune de numeroase calități, putând să evolueze cu brio pe patru poziții. Cred că acest fel de versatilitate este benefică pentru orice grupare. Ne-a luat ceva timp să ne obișnuim în noua formulă, însă mi se pare că am devenit mai confortabili unul cu celălalt pe teren.

Ce înseamnă pentru Chris Dunn o prezență în EuroCup?

Experiența din EuroCup mă face să fiu cât se poate de modest. Am oportunitatea de a călători în diferite colțuri ale Europei ca să evoluez în fața unor suporteri de alte naționalități. Am început să practic baschetul doar de amuzament, dar văzând popularitatea baschetului, pot spune că sunt mândru să fac parte din el. Totodată, am șansa să-mi măsor forțele cu jucători importanți ai continentului, deci experiența mea merită nota 10. 

*Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!