Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chris Lee, "turnul de control" al Sibiului sâmbătă seara

Paul Olar

Paul Olar
20.10.2013

CSU Sibiu a repurtat o victorie de moral sâmbătă seara în fața rivalilor de la "U"-BT Mobitelco. Trupa antrenată de Miodrag Perisic s-a impus cu scorul de 73-61 în confruntarea ce a contat la etapa a patra a Ligii Naționale de baschet masculin.

Cu ocazia încleștării disputate în Sala "Transilvania", Chris Lee a demonstrat încă o dată că se situează între cei mai buni pivoți ai campionatului din țara noastră. Cu 15 puncte marcate, tot atâtea recuperări și 4 pase decisive, americanul a realizat al doilea double-double stagional.

Sportivul ce măsoară 2.06 m a izbutit 6/9 din interiorul semicercului, 3/4 de la linia de pedeapsă, 9 mingi recuperate de sub panoul adversarilor și 6 culese în propriul teren, prezența sa pe parchet simțindu-se și în defensivă. Lee a pus umărul la defensiva remarcabilă a echipei sale, aspect ce a înclinat indiscutabil balanța în favoarea sibienilor. Aici, Chris a reușit 4 capace.

De asemenea, simpatizanții sportului cu mingea la coș ce au urmărit partida transmisă în direct de postul Digi Sport 3 au văzut utilitatea centrului de peste ocean în economia jocului cu "U". Combinații excelente de blocaj-plecare, în care Lee a ieșit mult din spațiul de trei secunde pentru a primi balonul, au fost printre punctele  tari ale "vulturilor".

Baschetbalistul originar din capitala Statelor Unite a afișat multă maturitate în evoluții, a știut cum să atragă adversarul asupra lui pentru ca mai apoi, folosind o viziune excelentă, să își găsească coechipierul demarcat. În consecință, CSU, adesea cu Milos Bojovic și Matija Ceskovic liberi, a putut aduce cu lejeritate puncte.

Așadar, Lee a fost cel mai important artizan al succesului "galben-albastru", el aflându-se la al doilea double-double consecutiv, după cel împotriva Energiei Rovinari. Gruparea de pe Cibin are un bilanț de trei rezultate pozitive și un eșec, Crăciun și compania urmând să dea piept în deplasare cu Concordia Chiajna.

*Foto: Cosmin Iftode

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!