Stiri

Cine e Victor Bogdan, eroul naţionalei la FIBA 3x3 U18 Europe Cup

Eduard Popa

Eduard Popa
04.09.2018

victor bogdan fiba 3x3

În weekendul anterior, România a terminat pe locul 4 la FIBA 3x3 U18 Europe Cup, după ce a reuşit trei victorii uriaşe în faţa Spaniei, Greciei şi Rusiei.

Echipa compusă din Radu Petrescu, Robert Nanu, Pegkas Panaiotis şi Victor Bogdan s-a oprit în semifinale, în faţa Serbiei, formaţie care a câştigat duelul cu 13-21, în timp ce în finala mică românii au pierdut cu Spania, care şi-a luat revanşa după meciul din grupe, cu 21-12.

Fără îndoială, eroul naţionalei a fost Victor Bogdan. Tânărul jucător al lui CSU Sibiu a fost cel mai bun marcator al competiţiei, cu 45 de puncte, şi a făcut parte din echipa turneului, alături de Mate Mokanszki din Ungaria şi Pere Sureda, din Spania.

Victor a avut şi un mesaj, la sfârşitul competiţiei, adresat coechipierilor, antrenorului Mihai Văcărescu şi părinţilor:

„Cele mai frumoase sentimente trăite pe un teren de baschet le-am avut în Debrecen, la Campionatul European de baschet 3x3 U18, alături de oameni minunați cărora vreau să le mulțumesc și prin această cale! Tot respectul meu Mihai, mulțumesc pentru faptul că ai avut încredere în mine, în noi toți și împreună am realizat un rezultat minunat. Radu, Panaiotis, Nanu am reușit să creăm o prietenie între noi, benefică pe terenul de baschet. Sunteți minunați, vă iubesc pe toți și sper să ne bucurăm împreună și de alte reușite. Robert, kinetoterapeutul echipei a avut un rol esențial în obținerea acestui rezultat. După fiecare antrenament, meci, recuperarea noastră ar fi fost aproape imposibilă fără ajutorul lui Robert. De asemenea, țin să mulțumesc părinților care ne-au susținut necondiționat, fiind acolo cu noi la fiecare meci indiferent de rezultat”, a scris Victor, pe facebook.

Victor Bogdan este născut pe 21 aprilie 2000 şi măsoara 1.80 metri. El este originar din Sibiu şi evoluează pentru clubul de pe malul Cibinului, alături de fratele său, Paul.

Victor a jucat în ultimele două turnee la U18, dar şi în sezonul 2015/2016, la turneul final U16. La turneul U18 de sezonul trecut, găzduit chiar de către Sibiu, Victor a adunat medii de 14,4 puncte, cu 6 pase decisive, 4,4 recuperări şi un indice de 12,2 la eficienţă.  În 2016/2017, coşgeterul competiţiei din Debrecen a avut chiar medii mai bune, de 12,4 puncte, 8 pase decisive şi 7,4 recuperări, cu 3,6 intercepţii dar şi 7,2 turnovers pe meci.

De altfel, Victor şi Paul Bogdan se află în atenţia antrenorului Dan Fleşeriu, care a anunţat la conferinţa de presă dinaintea startului acestui sezon că îi are în vedere pe cei doi tineri baschetbalişti.

*foto: facebook Victor Bogdan

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate