Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Clasamentul final al Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Masculin, sezonul 2018/2019

Eduard Popa

Eduard Popa
08.04.2019

playoff baschet liga nationala

Partidele din weekend-ul care tocmai s-a încheiat au consemnat sfârșitul sezonului regulat în Liga Națională de Baschet Masculin, ediția 2018/2019.

CSU Sibiu a reușit să își păstreze poziția în vârful clasamentului și a câștigat sezonul regulat LNBM. U-BT Cluj a terminat pe locul secund, la fel ca la sfârșitul Grupei Valorice A, în timp ce CSM CSU Oradea și SCM U Craiova au făcut schimb de poziții, la fel ca și SCM Timișoara și BCM U Pitești.

Clasamentul final al sezonului regulat LNBM arată în felul următor:

Loc Echipă Grupa Valorică A Top 6 General
1 CSU Sibiu 11-3 7-3 18-6
2 U-BT Cluj 11-3 6-4 17-7
3 CSM CSU Oradea 9-5 6-4 15-9
4 SCM U Craiova 10-4 2-8 12-12
5 SCM Timișoara 5-9 5-5 10-14
6 BCM U Pitești 6-8 4-6 10-14

SCM Timișoara a câștigat duelul direct cu BCM U Pitești, motiv pentru care a terminat pe locul cinci, chiar dacă au același record.

CSA Steaua și Dinamo Știința completează tabloul playoff-ului LNBM, după ce alb-roșii s-au calificat miraculos, cu o aruncare de la jumătatea terenului a lui Willie Kemp în ultima secundă. Astfel, CSO Voluntari a pierdut calificarea în primele opt și va juca în grupa 9-16.

Partidele din primul tur al playoff-ului LNBM vor începe la sfârșitul lunii aprilie. Acest tur consemnează următoarele dueluri:

CSU Sibiu – Dinamo Știința
U-BT Cluj – Steaua București
CSM CSU Oradea – BCM U Pitești
SCM U Craiova – SCM Timișoara

Se va juca în sistemul cel mai bun din cinci partide, iar programul provizoriu este următorul:

Meciul 1 – 24 aprilie
Meciul 2 – 26 aprilie
Meciul 3 – 1 mai
Meciul 4 – 3 mai
Meciul 5 – 6 mai

Meciurile 1, 2 și posibilul meci 5 se dispută pe terenul echipelor mai bine clasate la încheierea sezonului regulat. Meciul 3 și posibilul meci 4 vor avea loc pe terenul echipei mai slab clasate la încheierea sezonului regulat.

*foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!