Stiri

Claudia Cuic (Pop), calificată în play-off-ul EuroCup cu Botas Spor

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.12.2018

Miercuri și joi s-au disputat ultimele partide din faza grupelor EuroCup Women 2018-2019. Botas Spor s-a impus cu 90-79 cu bulgăroaicele de la Beroe și a obținut biletul pentru faza următoare. Claudia Cuic (fostă Pop) a fost cea mai eficientă jucătoare a celor de la Botas în faza grupelor. Formația turcă este a 14-a în clasamentul celor care au avansat în play-off și va juca cu MBA Moscova în primul tur.

Claudia Cuic a contribuit cu 12 puncte în 22:52 minute la victoria echipei sale în duelul cu Beroe. A mai avut 3 recuperări, o pasă decisivă, un fault, o minge pierdută și o intercepție, pentru +9 indice al eficienței. Românca de 29 de ani a fost cea mai eficientă jucătoare de la Botas Spor în faza grupelor, având 19,5 eficiență medie. Are 15,8 puncte pe meci, 6,7 recuperări și 3 pase decisive în 29.2 minute pe partidă. A încheiat două meciuri în double-double, iar cel mai bun joc al său a fost cel cu UMEA, în care a reușit 22 de puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții, pentru +29 eficiență.

Cukurova Basketbol a câștigat grupa E cu 12 puncte, după 6 victorii din 6. Botas Spor a încheiat pe locul secund, cu 10 puncte (4/2) și a avansat în faza eliminatorie. Cukurova a fost pe locul 2 în clasamentul formațiilor calificate, astfel că va juca direct în turul doi de play-off.

Acolo mai sunt calificate: BLMA (Franța), Spar Citylift Girona (Spania), Tarbes GB (Franța), InvestInTheWest ENEA Gorzow (Polonia), KSC Szekszard (Ungaria), Wisla CANPACK Krakow (Polonia) și DVTK Miskolc (Ungaria).

Celelalte 16 echipe calificate în faza următoare au fost împerecheate în funcție de poziția din clasamentul formațiilor calificate. Botas Spor va juca cu MBA Moscow, echipă calificată de pe locul 3 în grupa B, cu 3 victorii și 3 înfrângeri, 9 puncte.

Iată duelurile din primul tur de play-off:

(9) Galatasaray v (24) Lointek Gernika Bizkaia

(10) Energa Torun v (23) Nantes Reze

(11) Artego Bydgoszcz v (22) Basketball Nymburk

(12) Lyon ASVEL Feminin v (21) Sparta&K M.R. Vidnoje

(13) WBC Enisey v (20) MBK Ruzomberok

(14) Botas Spor v (19) MBA Moscow

(15) Orman Genclik v (18) Besiktas JK

(16) Reyer Venezia v (17) Basket Landes

Dublele sunt programate în 3 și 10 ianuarie. Câștigătoarele se vor alătura celor 8 echipe calificate în turul doi de play-off. Vor urma alte două tururi în faza eliminatorie, iar în sferturi vor ajunge patru formații din acestea 24. Li se vor alătura patru echipe venite din Euroligă.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!