Stiri

Claudia Cuic, la Galatasaray Istanbul

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.06.2019

Claudia Cuic (Pop) continuă în Turcia și în sezonul 2019-2020. Extrema de 29 de ani a semnat cu câștigătoarea Euroligii de acum cinci ani, Galatasaray Istanbul. Românca a jucat la Botaș Spor în sezonul recent încheiat și a fost cea mai bună marcatoare a semifinalistei campionatului turc.

Transferul său a fost anunțat de Galatasaray Basketbol pe facebook.

Claudia Cuic a jucat în 32 de meciuri în ediția 2018-2019 a campionatului Turciei la Botaș Spor. A fost lidera echipei cu o medie de 14,4 puncte pe partidă, având al 6-lea total de puncte din campionat, 457. A mai avut medii de 5 recuperări, 2,1 pase decisive, 1,8 mingi pierdute și 1,3 intercepții în aproximativ 30 de minute. Echipa sa a fost pe locul patru la finalul sezonului regulat, cu un bilanț de 18 victorii și 8 înfrângeri. În primul tur de play-off a trecut cu 2-1 de Mersin BSB, iar în semifinale a cedat cu 1-3 în fața celor de la Cukurova. A disputat și finala Cupei Turciei, pierdută cu 53-60 cu Fenerbahce.

Cu Botaș a evoluat și în Eurocup, unde a terminat pe locul secund în grupă. Formația turcă a pierdut în primul tur de play-off la o diferență de 2 puncte cu MBA Moscova. Rusoaicele s-au impus în ambele meciuri ale dublei manșe cu diferența minimă, 77-76 acasă și 60-59 în deplasare. Claudia Cuic a evoluat în toate cele 8 partide ale formației sale din competiția europeană și a avut medii de 15,3 puncte, 7 recuperări, 2,9 assist-uri, 2 mingi pierdute și 1,4 intercepții 29.7 minute, cu 18 eficiență.

Jucătoarea de 1,82 m va împlini 30 de ani în luna august și va fi la al 3-lea sezon în prima ligă din Turcia. Înainte să se alăture celor de la Botaș Spor a jucat un sezon la Istanbul Universitesi. De-a lungul carierei a evoluat la echipe din România (CSU ACSA Terapia Cluj Napoca, CSM Satu Mare, CSM Târgoviște, loturile naționale), Italia (TermoCarispe La Spezia), Spania (CBOlesa, Gernika), Ecuador (CB Conquero, Santa Maria) și Polonia (Wisla Can-Pack).

Noul său club, Galatasaray, a ajuns tot în semifinalele campionatului în 2019, după ce a terminat sezonul regulat pe locul 6, cu 17 victorii și 9 înfrângeri. A eliminat pe Hatay în sferturi cu 2-0, iar în penultimul act a pierdut în decisiv, 2-3, cu viitoarea campioană Fenerbahce. Galatasaray apare pe site-ul FIBA, la sancțiuni BAT, cu 2 sancțiuni în desfășurare, cea mai veche fiind din 6 iunie 2019. Noua echipă a lui Cuic a câștigat EuroCup Women în 2018, la 9 ani de la precedentul succes în această competiție, iar în 2014 cucerea Euroliga.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!