Stiri Acvile

Claudia Pop, un nou record personal pe plan european înregistrat în fața Israelului

Călin Florea

Călin Florea
25.11.2015

Claudia Pop a fost principala marcatoare a României în victoria cu Israel / Foto: Andor Marton

România a luptat până în ultimele secunde pentru a obține o victorie senzațională la Tel Aviv. Fetele pregătite de Miroslav Popov au fost aproximativ 38 de minute conduse pe tabelă, iar de fiecare dată când se construia o revenire în joc, adversarul se distanța în câteva secunde la o diferență de mai mult de o posesie. Cu toate acestea, Mărginean&Co. au epuziat ultimul strop de energie pentru lovitura de grație ce a venit în ultimul minut de joc, când Annemarie Părău a fructificat cu sânge rece ambele libere de care a beneficiat. Mai apoi apărarea tricoloră a funcționat în parametrii maximi și nu a permis adversarului să înscrie, pentru a securiza a doua victorie consecutivă, 78-77 cu Israel.

Claudia Pop a fost una dintre jucătoarele care a contribuit din plin la succesul naționalei în Țara Sfântă. Sătmăreanca ce evoluează în Spania a marcat nu mai puțin de cinci aruncări de la mare distanță, trei dintre acestea fiind înscrise consecutiv la debutul reprizei secunde, semnalând revenirea reprezentativei tricolore.

Cele cinci coșuri de la mare distanță reprezintă un record personal al sportivei pe plan european, conform statisticilor oficiale furnizate de către FIBA Europe. Pare să nu fie doar un accident, Claudia Pop se simte foarte bine în duelurile cu naționala Israelului. Conform aceleiași surse, cele mai multe puncte înscrise de extremă într-un meci pe plan european, din întreaga carieră, au fost consemnate tot într-un duel cu Israel. Pe 30.07.2005 Pop a înscris 31 de puncte în duelul de la Campionatul European U16 feminin. Patru ani mai târziu, pe 11.07.2009, Claudia Pop a recuperat 16 mingi, pentru a stabili un record personal pe plan internațional, ce încă stă în picioare. Și de această dată performanța a fost înregistrată într-un joc disputat în compania selecționatei Israelului, la Campionatul European U20 feminin.

Revenind la partida de miercuri seară, în 37 de minute petrecute pe parchet Pop a mai bifat 8 recuperări, 2 pase decisive o minge câștigată, trei pierdute, pentru 19 puncte înscrise. Sportiva a terminat jocul cu un procentaj de 41.2% la aruncările din acțiune. Singurul minus care îi poate fi atribuit sătmărence este prestația defensivă din unele momente când a fost depășită foarte ușor de către adversare.

Astfel România încheie campania de calificări din luna noiembrie cu două victorii din tot atâtea jocuri susținute și face un prim pas important pentru EuroBasket 2017.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!