Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Claudiu Fometescu: „Cred că lotul nostru este de finala mare, însă trebuia să dovedim pe teren”

Paul Olar

Paul Olar
26.05.2016

Steaua CSM EximBank a încheiat sezonul 2015/2016 pe podium, după ce a trecut în finala mică de U-BT Cluj-Napoca. Deși bucureștenii nu au ajuns acolo unde și-au propus, Claudiu Fometescu se declară satisfăcut de parcursul elevilor săi.

Tehnicianul a făcut o radiografie a stagiunii, răspunzând la întrebările venite din partea jurnaliștilor clujeni.

Domnule Fometescu, Steaua a obținut medaliile de bronz la finalul stagiunii...

Este o medalie de bronz, ne ustură pe undeva, pe undeva ne bucurăm că totuși că ne-am clasat pe podium. Băieții au reușit să se motiveze și mă bucur pentru medalia de bronz. Poate era mai frumos să câștigăm acasă, dar e mai ușor pentru noi.

Toată lumea se aștepta ca Steaua și Clujul să se dueleze în finala mare...

Cred că lotul nostru este de finala mare, însă trebuia să dovedim pe teren. Am avut multe inconstanțe și cu toții trebuie să învățăm.

Ce va fi la Steaua în vară?

Nu știu ce va fi, rămâne de văzut. Eu vreau să mă bucur de victorie. Încă nu știm cu cine începem sezonul viitor, deci e greu să vă spun acum. Vor fi discuții, cert este că Steaua va continua la fel de tare.

Ce părere aveți despre finala mare?

Sincer nu am urmărit foarte atent finala mare. Ne-am dorit să câștigăm finala mică. Am tratat meciurile corect, ne-am concentrat la partidele noastre.

V-ați aștepetat să învingeți pe U-BT în două meciuri?

Da, m-am așteptat să învingem Clujul în două meciuri. Suntem o echipă bună, dar din păcate avem o grămadă de probleme. Probabil și ritmul din EuroCup ne-a îngreunat. Una peste alta, pentru mine a fost un sezon bun și ne bucurăm.

*Foto - sportpictures.eu

13 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    oare o fi Eurocup-ul de vina?
    Nu pricep de ce se tot invoca oboseala din Eurocup? Ca doar strainii de baza din acea perioada s-au cam schimbat....

    cu 7 ani în urmă (26.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine :

    oare???
    Ma intreb si eu d.le Fometescu, asta inseamna ca cine joaca finala mare nu are un lot, cel putin la fel de bun ca al Stelei?
    Muresul ....v-a trimis (fara drept de comentarii, zic eu!!) in finala mica, iar Oradea v-a scos din cupa chiar pe terenul vostru..., nu?Am auzit pana si comentatorul de la Tv punand aceeasi problema! "Doua echipe care nu-si intra in ritm pentru ca locul lor era in finala mare"!!! Pai ...cine nu le-a lasat sa joace finala mare??

    cu 7 ani în urmă (26.05.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Explicatie
      Pai daca Steaua si Clujul au avut loturi de finala si au jucat pt locul 3 inseamna ca antrenorii celor 2 echipe au fost incompetenti....Asta poate fi o explicatie.

      cu 7 ani în urmă (26.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      bun comentariu
      de aceasi parere. Iar daca Fometescu mai are unele circumstante atenuante - din punct de vedere a perioadei de antrenorat - Tenter nu are nici o scuza.

      cu 7 ani în urmă (26.05.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    justificari
    Asta miroase a scuza ieftina. Probabil ca si antrenorii echipelor retrogradate au aceeasi parerea despre echipa lor.

    cu 7 ani în urmă (26.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    And now what...
    Salutare... Eu as mai avea o curiozitate: Tenter este antrenorul principal al echipei nationale, Fometescu e secund. Secundul il bate principal in doua meciuri directe cu echipe de valori relativ apropiate... Aici nu ar trebui sa fie ceva semne de intrebare?

    cu 7 ani în urmă (26.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Fome, lasă-ne
    2 păcălici, atât Fometescu cât și Țenter, bugete de echipe de fotbal la ambele echipe iar ei se lamentează ca meritau în finală. Păi acționariatul ambelor echipe ar trebui să trimită pe amândoi la minibaschet pentru risipirea banilor. La Steoaia mai e vorba și de bani publici, Eximbank e bancă cu capital de stat plus club municipal. Ar trebui curtea de conturi să le impute cheltuirea banilor deoarece nu au îndeplinit obiectivul.

    cu 7 ani în urmă (26.05.2016) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    finantare
    nu exista cluburi private de baschet in prima liga...

    cu 7 ani în urmă (26.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Știu. Da' unii consumă degeaba prea multe resurse publice gen Eximbank sau Primaria București.

      cu 7 ani în urmă (26.05.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    doi penibili
    Doi antrenori penibili. Fometescu nu are nicio treaba cu antrenoratul, iar Tenter.....parerile suporterilor clujeni spun totul. Ei il cunosc mai bine. Fometescu a fost un scandalagiu si ca jucator. Mereu protesta la arbitri. Lasa-te de antrenorat ca nu ai nicio treaba cu meseria asta. Amandoi antrenorii ati avut cele mai mari bugete si vi s-a dat cu terenul in cap in momentele cheie. Ar trebui si un control la steaua sa se afle cat sunt bani publici, ce se sifoneaza etc....Un club cu pretentii nu te-ar angaja niciodata fometescule

    cu 7 ani în urmă (26.05.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Opinii
    Neinspirata declaratia lui Fome,categoric este "crud".Personal cred insa ca are perspective de antrenor,iar la Steaua buba mare e la management.Altminteri ambele protagoniste ale finalei mici au oferit mult mai putin decat au consumat.Cum la fel de sumbru se anunta viitorul nationalei sub conducerea celor doi,cu atat mai mult cu cat nu-i ajuta nici valoarea lotului...

    cu 7 ani în urmă (26.05.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      P.S
      Daca nu naturalizam un PG intrevad chiar umilinte...

      cu 7 ani în urmă (26.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Nationala
      Nu vor fi umilinte. Adversarii vor juca cu rezervele, isi vor exersa schemele, noi vom da totul pe teren si ne vor bate la 15-20 de puncte diferenta. Nu e nevoie de batai la 40 de puncte.

      cu 7 ani în urmă (28.05.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!