Stiri

Cleveland Cavaliers vs. Golden State Warriors, din nou în finala NBA

Publicitate TotalBaschet

Publicitate TotalBaschet
28.05.2017

Pentru al treilea an consecutiv, Cleveland Cavaliers si Golden State Warriors îsi dau întâlnire în ultimul act al NBA. În 2015 gruparea din Oakland, California, a cucerit titlul după ce s-a impus cu scorul general de 4-2, desi după primele trei meciuri s-au vazut condusi cu 2-1. Franciza din Ohio si-a luat revansa în 2016, devenind campioni grație unei victorii obținute în meciul decisiv, cu toate că după patru jocuri Golden State Warriors conducea la general cu 3-1.

Primele două meciuri sunt programate în nopțile de 1 iunie, de la ora 4 dimineața respectiv 4 iunie, cu începere la ora 3 dimineața. Seria se va muta la Cleveland pe 7 iunie, primul angajament fiind programat la 4 dimineața, iar meciul 4 două zile mai târziu, tot de la ora 4 dimineața. În cazul în care va mai fi nevoie, meciul 5 se dispută în Oracle Arena pe 12 iunie, de la ora 4 dimineața, meciul 6 la Quicken Loans Arena pe 15 iunie, tot de la ora 4 dimineața, iar decisivul pe 18 iunie, înapoi în California, de la 3 dimineața.

Pentru LeBron James aceasta este cea de a 7-a finală consecutivă în NBA. Starul urmăreste să obțină al doilea titlu pentru franciza din Cleveland. Cu această finală LeBron are în palmares opt dintre care a câstigat trei si a pierdut patru.

Pentru a ajunge în finala NBA, Golden State Warriors a trecut în prima fază de Portland Trail Blazers cu un scor general de 4 la 0. În semifinalele conferinței Steph Curry&Co. au învins cu acelasi scor pe Utah Jazz. Finala conferinței se anunța o luptă cu San Antonio Spurs, însă si de această dată Warriors s-au impus cu un surprinzător 4 la 0.

De partea cealaltă Cleveland Cavaliers au învins cu 4 la 0 pe Indiana Pacers pentru ca mai apoi să treacă de Toronto Raptors cu acelasi scor. În finala conferinței Boston Celtics au deschis seria cu o victorie, însă au cedat următoarele patru, iar Cleveland s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în finala NBA.

Bet365 a pregătit cote speciale pentru primele patru meciuri din finala 2017, iar conform site-ului de specialitate espn.com, Golden State Warriors porneste cu prima sansă. Calculele specialistilor arată că în momentul de față Cleveland Cavaliers deține doar 7% sanse de a se impune, cu 3% sanse de câstiga seria în sase meciuri, în timp ce Steph Curry&Co. dețin 37% sanse de a cuceri un nou titlu în 5 meciuri.