Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Clubul Rapid, amendat de către FRB după incidentele de la partida cu Sepsi SIC

Paul Olar

Paul Olar
16.01.2016

Incidentele de la jocul dintre Rapid București și ACS Sepsi SIC nu au trecut neobservate de către Federația Română de Baschet. Atunci, membrii galeriei rapidiste s-au luat la bătaie, după cum informa Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, citat de către Mediafax.

"În timpul partidei a izbucnit un incident între două facţiuni ale galeriei rapidiste. Jandarmii au intervenit la timp, au înăbuşit conflictul şi au scos în afara sălii aproximativ 40 de suporteri pentru a fi legitimaţi şi identificaţi în urma vizionării probelor video", a spus Enache.

Astfel, forul din țara noastră s-a sesizat imediat, penalizând clubul Rapid cu 200 de Euro și obligativitatea de a juca următoarele trei meciuri pe teren propriu fără spectatori.

“Comisia de disciplina intrunita in data de 15.01.2016, ora 12:00, la sediul FR Baschet din Bucuresti,  a analizat dosarul cauzei evenimentelor petrecute la jocul din cadrul LNBF din data de 09.01.2016 dintre echipele CS Rapid Bucuresti si ACS Sepsi Sic Sfantu Gheorghe si decide urmatoarele:

Sanctionarea Clubului Sportiv Rapid Bucuresti, in conformitate cu art 17.3 coroborat cu art 20 din Regulamentul de Disciplina al FR Baschet, cu penalitate in cuantum de 200 de Euro si obligativitatea de a disputa urmatoarele 3 jocuri pe teren propriu fara spectatori din toate competitiile interne la nivel de seniori (LNBF, L1BF si L1BM).

Decizia Comisiei de Disciplina poate fi atacata cu Apel in conformitate cu art. 18. din Regulamentul de Disciplina al FR Baschet.”

*Foto: romanialibera.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    Euro ?!?
    N-am treabă cu motivul amendei (în postarea asta), mă intrigă amenda : de ce în Euro ??????????????????????????

    cu 8 ani în urmă (16.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila :

    Cusut cu ata alba
    A fost odata un MARE antrenor la UCLUJ care a declansat isteria imnului.ASTA ca cei de acolo la CLUJ sa aiba MARE credibilitate in anul 2016.Ca reactie saracul club RAPID a fost amendat cu suma de 200Euro.De RASUL lumii.DAR DE FAPT:SARACUL CLUB RAPID este o victima a ceea ce exagerat si nereal a prezentat un bosniac care de fapt a si declarat ca NU RESPECTA nici imnul bosniei.Ciudat nu mai inteleg din aceasta intamplare cu imnul nimic caci imnul nici nu trebuia intonat,cica asa scrie LEGEA.Incurcate sunt acum drumurile noastre toate ca nu se mai intelege nimic.
    Dar de romanii care si-au fluierat propriul IMN nu am auzit.Decat ca la Sf Gheorghe spectatorii au ascultat imnul national si dupa aceea au inceput sa cante si ei.Ca romanul care a jucat intr-un film actual nominalizat la Oscar.

    cu 8 ani în urmă (16.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    Multumiri!
    Si pe aceasta cale clubul rapid transmite multumiri Domnului dragan pietricevici !! :) LOL !!! Totodata Doamna ministru Lipa multumeste din inima lui dragan pentru ca a devenit cea mai hulita persoana din sportul romanesc deoarece a trebuit sa aplice legea pe un subiect care era cumva ocolit de toata lumea sportiva. Pe mine m-a intrebat odata un prieten revenit in tara dupa niste ani de pribegie: Din ce tara e echipa adversa??? Pai din Romania, zic eu. Si atunci de ce se canta imnul daca nu e meci international?! Pai ca asa e obiceiul pe aici ...

    cu 8 ani în urmă (16.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Imn
    Ideea e că cei din Sf. Gheorghe pot să-și cânte imnul da' pe adversari să-i doară în paișpe de simbolul lor. Așa ar fi normal, pământenii de etnie maghiară să treacă pe la un psihiatru ce poate face spălare de creier și să le spună dracu' că se împlinesc peste puțin timp 100 de ani de la Trianon. Pe de altă parte e normal să se interzică imnul în competiții interne, cu excepția finalelor de cupă sau campionat!
    P.S. Cel mai tare public din LNBF e la Sf. Gheorghe.

    cu 8 ani în urmă (16.01.2016)
    • Vander:

      Jignirea adversarului
      Un sport al comentatorilor pe site este cel al jignirilor, cum observ. Acuzati pe spectatorii din Depsi, can acestia respecta imnul Romaniei si nu scoateti nici o vorba de 'lauda' la adresa rapidistilor, care fluierau si jigneau pe adversari (inclusiv conationalii, jucatori a nationalei de baschet al Romaniei)... E dubla masura intalnita atat de des catre suporterii lui Sepsi si oamenii din aceea regiune. De Trianon nu prea isi are rostul sa vorbim pe acest site, dar ca sa fim corecti sa citim si promisiune din Declaratia de la Alba Iulia, din 1. 12. 1918, fara de care Ardealul nu putea fi dezlipit de Ungaria si alipit Romaniei: “III. Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.” Problema are mai multe fete, nu numai ceea prezentate de D.voastra D-le Cristian Chirita.

      cu 8 ani în urmă (17.01.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!