Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Clujenii se impun în primul meci al semifinalei

Paul Olar

Paul Olar
03.05.2017

U-Banca Transilvania și-a adjudecat primul joc al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin. Formația lui Mihai Silvășan a trecut de CSM CSU Oradea, cu 86-73. Partida disputată în Sala Sporturilor Horia Demian a oferit un parcurs echilibrat al celor două formații.

Oradea a început tare confruntarea, profitând de inexactitățile ofensive ale adversarilor. Andrei Mandache și-a pedepsit fosta echipă de la mare distanță, în timp ce Sean Denison a făcut șah-mat defensiva oponenților în spațiul de trei secunde. Kyndall Dykes, Filip Adamovic și Vlad Moldoveanu s-au zbătut să o țină pe U-BT în joc, dar CSM a intrat la cabine sub adăpostul a șase lungimi.

Partida s-a derulat în continuare sub semnul echilibrului, până la începutul sfertului patru. În acel moment, U-Banca Transilvania a avut mai multă energie și a fost mai inspirată în atac. Eforturile defensive ale orădenilor s-au resimțit în ultima perioadă de joc, când Max Pustozvonov, Alexandar Rasic și Vlad Moldoveanu și-au pus definitiv colegii la conducere, grație coșurilor de trei puncte. CSM nu a mai avut resurse și s-a recunoscut depășită.

Vlad Moldoveanu și Aleksandar Rasic au fost cei mai buni marcatori ai învingătorilor, prin cele 16 puncte. Filip Adamovic și Ousmane Barro au contabilizat câte 14 puncte fiecare, pe când Max Pustozvonov a contribuit prin 13 puncte.

În replică, Martin Zeno a pus pe tabelă 19 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

6 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Inregistrare meci
    Daca administratorul site-ului permite si este posibil, as dori un link pentru a vedea inregistrarea acestui meci.

    Multumesc

    cu 6 ani în urmă (03.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Meciul 1
    A fost un meci pe care nu atât l-a câștigat Clujul, cât l-a pierdut Oradea cu acea inexplicabila cădere. Practic în sfertul 4 Clujul a jucat singura, incredibil, n-as vrea sa fiu în pielea suporterilor oradeni! Atmosfera in sala dezolanta cât timp echipa a mers slab (aici mai trebuie sa luam lecții, dar nu va zic de la cine ca sa nu-mi săriți în cap, deși știm cu totii despre cine e vorba), locuri goale la un asemenea meci, liniște multa, spectatori frustrați și înciudati (de jocul Clujului) mai rau ca majoritatea mureșenilor care scriu pe aici când aud de Sibiu! Totul e bine când se termina cu bine, asta inseamna sa ai jucători de geniu care pot decide singuri în orice moment un meci (mulțumim BT)! Apropo de Silvasan, nu știu câti ați auzit pe înregistrarea meciului ce indicații le dădea baietilor mai ales în primele time-out-uri, ceva de genul: Push the ball and run guys, run, run, run ... de parcă vorbea de Forest Gump. 1-0 în condițiile date este cel mai important lucru. Nu știu acum cum stau cu psihicul orădenii, pentru ca sa pierzi în halul în care au facut-o ei ieri ti-ar cam trece cheful de baschet.

    cu 6 ani în urmă (03.05.2017)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2:

      bumb
      Chiar nu am alergat deloc în primele sferturi

      cu 6 ani în urmă (03.05.2017)
    • zapacitu79:

      Nu chiar
      Oradea a alergat enorm in primele 3 sferturi ca sa blocheze jocul Clujului. Nu avea cum sa reziste un meci întreg in ritmul ăla. Nu e inexplicabila căderea. După prima repriza întrebarea era doar când vor cădea in repriza a doua

      cu 6 ani în urmă (03.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      locuri goale
      poate la inceputul meciului - n-am stat sa numar locurile goale, nici nu le-am observat. pt ca la pauza se statea pe scari, se statea in picioare pe culoarul dintre cele cele doua sectoare de tribuna.

      cu 6 ani în urmă (03.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cra :

    trancer
    Eu cred ca era atmosfera faina si la Mures, avem mai putini suporteri fanatici, si multi care sustin echipa mai civilizati.
    Si oricum la inceputul meciului de multe ori sunt locuri libere care se umpla in scurt timp, mai ales cand meciul incepe de la ora 18:00. Avem si job :)

    Cat despre meci: Oradea a esuat, dar mai au o sansa sa plece acasa cu 1-1.

    cu 6 ani în urmă (03.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!