Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Clujul învinge dramatic la Craiova

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.11.2013

U Mobitelco Cluj a învins pe SCM U Craiova, scor 87-86, în ultimul meci al etapei a 6-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14. Pe sferturi: 17-13, 14-26, 24-16 și 19-19. În repriza de prelungiri s-a consemnat scorul de 13-12.

Branko Cuic a avut 23 puncte și 15 recuperări, Mihai Silvășan a adăugat 19 puncte, 9 recuperări, iar Ivan Kuburovic a terminat cu 14 puncte, 5 recuperări pentru ardeleni.

Travis Bureau a totalizat 20 puncte, 13 recuperări, Nemanja Maric a terminat cu 17 puncte, LeVar Seals a adăugat 15 puncte, 8 recuperări, iar Sten Sokk a terminat cu 14 puncte și 9 pase decisive. 

A fost fără îndoială cel mai palpitant meci televizat în actuala ediție de campionat.

Revenim cu amănunte!

___

La încheierea timpului regulamentar de joc între SCM U Craiova și U Mobitelco Cluj se menține echilibrul. Scorul la epuizarea timpului efectiv de joc scorul este de 74-74.

Seals și Cuic au fost descalificați pentru cinci greșeli personale.

___

SCM U Craiova și U Mobitelco Cluj sunt la egalitate, scor 55-55, după 30 minute de joc. Ardelenii au revenit pe finalul secvenței a 3-a reușind chiar să conducă pentru scurt timp. Totul se decide în secvența decisivă.

___

SCM U Craiova conduce pe U Mobitelco Cluj, scor 39-31, după 20 minute de joc în ultimul meci al etapei a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Pe sferturi: 13-17 și 26-14.

Travis Bureau are 11 puncte, 8 recuperări, LeVar Seals este la 10 puncte și 6 recuperări, iar Sten Sokk are 5 puncte și 5 pase decisive. În replică, Branko Cuic are 12 puncte, 7 recuperări, Mihai Silvășan a bifat 7 puncte, 4 recuperări, iar Boris Lalovic are 6 puncte, 4 recuperări.

22 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru :

    Haide "U"
    bravo Cluj!!!
    oltenii chiar nu meritara victoria... :P
    cu o floare (bureau) nu se face primavara!
    hai ardelenii!

    cu 10 ani în urmă (03.11.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    am zis eu ca ii batem pe craioveni
    dar totusi este incredibil, cum hargrove, in zi extrem de proasta, a fost lasat sa arunce asa des, mai ales ca s-a incapatanat sa nu dea nici un assist. cuic a facut absolut gratuit faultul 4, putea sa mai joace si in overtime, dar evident nu s-a gandit ca se va ajunge acolo. mi-a placut muuuuult slamul lui bureau...de generic. haide U!

    cu 10 ani în urmă (03.11.2013)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      corect
      adevarat graiesti! hardgrove a fost din alt meci. noroc cu capusan care a incercat sa-l depaseasca ;) nu suna incurajator pentru niciunul, dar e pe merit.

      cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    bravo baietii! victoria la un punct e cu mult mai importanta!!!!!!!
    am simtit in prima repriza, dupa cum juca Silva, se vedea ca e in mana, am si spus ca sunt toate sansele sa castigam
    dar cum s-a castigat chiar ma entuziasmeaza, se vede calmul lui Bobo si efectul lui asupra echipei, pt ca azi am avut echipa!

    cu 10 ani în urmă (03.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Tensiune maxima
    Un meci interzis cardiacilor, chiar daca ei se situau in taberele neutre. Cam asa s-ar descrie cel mai bine acest meci. Cred ca e destul de mare frustrarea in tabara olteana, din pacate au trait si ei ce traiam noi la Oradea prin libere lui Maric, jucator care din pacate, pe langa calitatile multiple care le are, a dovedit inca odata ca in dictionarul baschetbalistic al antonimelor, la "clutch" e pusa poza lui. Oricum, nu el personal a pierdut meciul.

    Admirabile ambele formatii pentru determinare, doua reprize diametral opuse, iar din punctul meu de vedere o echipa cu experienta Clujului nu trebuia pe final sa piarda meciul din mana de maniera asta si vorbim de nume consacrate gen Hargrove, Cuic, Silva. Se dovedeste din nou ca in arenele in care parchetul vibreaza sanatos datorita publicului (Oradea, Sibiu si Craiova), sunt momente in care isi pierd inexplicabil concentrarea si una peste alta prestatia lor e cu 30-50% mai modesta decat cea in meciurile de la Cluj, ceea ce in sezoanele precedente nu se intampla chiar la modul asta. Exceptie face evident, repriza asta secunda, insa problemele "afara" sunt vizibile.

    Arbitrajul haotic, dar nedecisiv privind echipa castigatoare care a decis-o hazardul. Decizii pot fi invocate de ambele parti, insa din punctul meu de vedere Craiova nu a beneficiat de acel 5% acordat (uneori) gazdelor, insa nah, nu e scris nicaieri ca el trebuie oferit si balanta a fost undeva 50/50.

    Felicitari ambelor echipe pentru spectacolul oferit.

    cu 10 ani în urmă (03.11.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Dzambic :

    Tare
    La un asa meci chiar nu conteaza cine castiga,cu multe astfel de meciuri cu siguranta o sa vina lumea la baschet in toata tara,spectacol total,angajament total si pe teren si in tribune,astfel de meciuri as vrea sa vad etapa de etapa,ca iubitori ai acestui sport nu putem decat sa ne bucuram ptr astfel de spectacol.Ca ala a fost mai bun,ca celalalt a pierdut meciul,ca echipa aia e mai buna,ca puteam bate daca nu rata nu stiu cine...sunt rautati iar dupa un astfel de meci nu poti decat sa iti scoti palaria in fata celor de la Cluj si sa aplauzi Craiova pentru efort.Multa bafta in continuare!

    cu 10 ani în urmă (03.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      oare?
      Da,din punct de vedere al propagandei baschetbalistice ambele echipe merita un zece rotund.Felicitari Clujului si ma bucur ca nu m-am alaturat corului celor care ii cantau prohodul lui Pintea chiar inainte de a incepe sezonul,omul e modest si profesionist si asta se va vedea si pe parcurs,fiindca nu are nici pe departe un lot fantastic.
      Revenind insa la inteleptul "interesul poarta fesul" noi ce ne facem sezonul asta,incepem sa-i felicitam la infrangere dupa infrangere pentru efort?!?Colegu',vreau sa-ti reamintesc totusi ca nu mai e situatia de anul trecut,avem super lot,s-au bagat bani multi,publicul e minunat(cum putine echipe au)si a trecut peste infrangerile total aiurea impotriva Stelei si Energiei,dar deja se aduna cam prea multe ca sa mai fim atat de extaziati...Respectiv daca suntem lucizi,jocul scataie din incheieturi si-n felul asta nu prea vad sa castigam pe la Sibiu,Medias sau Timisoara ca sa putem recupera startul asta fals...

      cu 10 ani în urmă (03.11.2013)
    • SCM "U" Craiova DanCraciun:

      Bani bagati
      Managerul Toma zicea ca avem abia as 9-lea buget din liga

      cu 10 ani în urmă (03.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      desigur...
      poate al 11-lea sau si mai jos,nu?sau partea medicala o fi de vina,cum citeam prin ziarele locale,sau cum citeam pe aici,totul e sub control,ce mai conteaza si rezultatele,nu?

      cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    after 8
    felicitari clujului dar mai ales octetului oltean cu ardoarea cu care au abodat meciul...
    Un tip merge la vecinul lui: - Bai, puradelul tau mi-a furat un pui. Il cheama vecinu' pe puradel: - Ma!... Ciordiles cirikli? - Ciordiles tata, ciordiles...
    Ce a zis ce a z is???
    Vecinul: Zice ca nici nu l-a vazut....

    cu 10 ani în urmă (04.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    funny
    frumos banc, il stiam, dar ma amuza mereu cand il ciesc sau il aud!

    cu 10 ani în urmă (04.11.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    @rex
    cineva mai sus scria de arbitraj....eu nu as intra in amanunte....

    cu 10 ani în urmă (04.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Felicitari
    Felicitari ambelor echipe pentru jocul de aseara, un meci spectaculos si foarte interesant decis pe muchie de cutit. Ce m-a surprins in mod placut este faptul ca pentru prima data eu nu am auzit publicul oltean fluierand si injurand la final ba din contra aplaudand asa cum ar trebui sa se intample peste tot la final. Din nou spun ca sunt 2 jucatori de care imi pare rau ca nu au jucat niciodata la Oradea: Ciuc si Bogdan Popescu.

    cu 10 ani în urmă (04.11.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    M&M
    Dupa atatea felicitari ambelor echipe,mai ca-mi vine sa rosesc de emotie.Clujul(ca intotdeauna)o echipa curata si frumoasa a campionatului.Dar ce ne facem noi cu acest cuplu M&M(Mandic&Maric)care ne trimite prin subsolul clasamentului???Eu ma duc la sala sa ma destind,nu sa ma enervez din cauza fracturilor evidente de logica pe care le are conducerea tehnica a echpei.Sa joci cu Topchov(probabil sa sperie adversarul cu unul de 130kg)in primii 5 si dupa aia sa nu-i mai vezi piciorusul prin teren????Sa-l tii pe Maric aproape tot meciul in teren,cand el este mana moarta si numarului de atacuri pierdute de el,prin aruncari pripite le-am pierdut sirul.Toata lumea de pe banca tehnica era nervoasa si toti dadeau cu picioarele in sticlele de apa,fara sa ofere solutii(singura solutie era Maric in teren).Pacat de cei doi americani ca nu sunt folositi mai inteligent(conform calitatiilor lor).Domnule Mandic,publicul acesta minunat inca va iubeste,dar totul are o limita,pt ca modul in care conduceti echipa pare sa ne conduca spre "victoria finala"!!!Lui Toma nu-i transmit nimic pt ca el chiar "nu conteaza".

    cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      nu pot
      decat sa-ti strang mana pentru comentariu.Probabil ai observat ca in privinta balastului Topchov de saptamani bune ma iau de piept cu sustinatorii lui care nu inteleg ca aprecierile ti le culegi de la locul unde prestezi acum si dupa cum o faci,nu dupa cum ai facut-o pe unde ai trecut odata.Si deasemenea inca o data spun,este incorect si ticalos ca sa fie sparte toate oalele in capul lui Mandic!

      cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      voi
      Eu nu as da in Topchov. Bine trebuie jucat in play off:)o sa va produca surprize;)

      cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      buzescule...
      continui sa ma repet... voi sunteti cei care i-ati adus la echipa. nu vi-au fost trimisi nici de CSM, nici de suporteri.
      nu e vorba de niciun sustinator al lui... aruncati cu chestii maro in managementul Craiovei si nu in cei care nu au nicio vina.
      Oradea, cel putin, a renuntat la acei jucatori, care si-au atins maximul si cu siguranta nu ar mai fi avut un aport in plus la ceea ce se doreste ca performanta. ca ei si-au gasit alte echipe asta e. ca au ajuns si pe la voi si nu sunteti multumiti cu ei, asta e.
      deci, pana la urma, luand-o logic, achim, se pare, ca a facut bici din r****. asta pt cei care il contesta ca si antrenor...
      ca un sfat, nu urlati pe forumuri la ceilalti, ci, daca sunteti nemultumiti, indreptati-va catre al vostru management. no offence!!!
      o seara faina sa aveti!

      cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      ca sa pricepi
      chiar trebuie sa iti desenez?iti repet,da,ai dreptate,nu ni i-a bagat nimeni pe gat si sunt exclusiv greseala managementului nostru,exact asta spun si eu!Si,ai repetat chestia asta cu avutul de rabdare de fiecare data,e deja plictisitoare,chit ca se vede treaba ca esti extaziat de faptul ca ai reusit sa o produci...

      cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      chiar te rog sa desenezi...
      dar incet sa pot pricepe si eu ca-s ardelean si la viteza voastra s-ar putea sa nu pricep!

      PS: apropo, chiar sunt in extaz... a pierdut craiova!!! :P

      cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    • SCM "U" Craiova Drexler:

      @unguru
      Vorbeste de baschet!
      Termina cu provocarile!

      cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      e bine asa...
      si sa stii ca nu ma deranjeaza ca infrangerea noastra iti produce asemenea satisfactii,grav este cand poti produce doar indiferenta!

      cu 10 ani în urmă (04.11.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    desi...
    ...v-as sfatui sa aveti totusi rabdare. stiu ca nu va sta in caracter, dar poate ca totusi... :P

    cu 10 ani în urmă (04.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!