Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Clujul trece de Gaz Metan după ce conduce aproape tot meciul

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
09.11.2013

90-81

 4-3 Statistică  2-5

”U” BT Mobitelco a învins pe Gaz Metan Mediaș, scor 90-81, într-un meci din cadrul etapei a 7-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Dorin Pintea îi trimite pe parchet din primul minut pe Cuic, Hargrove, Lalovic, Silvasan și Kuburovic, iar Gaz Metan începe cu Kemp, Mandache, Dumitrescu, Tsiaras și Koch.

Primul coș al confruntării este înscris de Hargrove, care înscrie după ce tot el ratează în aceași fază.  Replica medieșenilor vine de la Koch și Tsiaras, care duc scorul la 2-4. Lalovic transformă două libere iar Kuburovic readuce Clujul în avantaj, însă Andrei Mandache scutură plasa de la distanță pentru 6-7. Jocul continuă echilibrat, cu vizite la linia de libere pentru ambele formații. Gazdele profită și se distanțează la 15-8. Silvășan marchează din afara semicercului și mărește avantajul clujenilor la 10 puncte. Kemp răspunde cu aceași monedă iar Tsiaras reduce diferența la 5 lungimi. Kemp mai înscrie o dată însă Cuic și Hargrove încheie parțialul de 7-0 al oaspeților. Același Kemp își trece încă un coș de 3 puncte în cont iar Tsiaras transformă una din cele două libere primite. Baciu primește coș cu fault la ultimul atac al sfertului, însă nu fructifică libera, scorul după 10 minute fiind 25-19.

Gazul începe mai bine a doua secvență, cu Mandache contabilizând 7 puncte în mai puțin de 3 minute. Cuic și Sparks mențin însă pe U-BT în avantaj, 34-28. Shiloh reduce din diferență, dar Medvedj îngroapă o aruncare de 3 puncte. Sparks înscrie un slam-dunk spectaculos, însă în faza următoare faultează și îi permite lui Liviu Dumitru să transforme vizita la linia de libere. Același Dumitru își mai trece două puncte în cont iar răspunsul Clujului vine de la Kuburovic, tot printr-un coș de la distanță. Hargrove marchează 5 puncte în 30 de secunde și duce scorul la 47-36. Lalovic mai pune 2  puncte în dreptul gazdelor și duce scorul la 49-36 înainte de pauză.

Jocul se reia cu o liberă fructificată de Cuic și o pătrundere cu coș semnată de Shiloh. Diferența se păstrează în jurul valorii de la pauză, Mediașul reușind totuși să se apropie la 8 puncte, 54-46 după coșul lui Tsiaras. Lalovic șu Kuburovic readuc gazdele la 12 lungimi în față. Cuic transformă două libere iar răspunsul oaspeților vine de la Mandache, care înscrie din afara semicercului. Silvășan punctează pentru 62-49, dar Mandache și mai apoi Shiloh readuc Gaz Metan la sub 10 puncte în spate. Încă două libere transformate de Silvășan sunt anulate de Kemp, iar Mandache reduce diferența la 7 lungimi. Hargrove marchează o singură liberă iar Jake Koch duce scorul la 65-59 după 3 secvențe de joc.

Sfertul decisiv începe cu ratări de ambele părți, același Koch reducând diferența la doar 4 puncte. Sparks răspunde cu două coșuri de sub panou, pentru 69-61. Marcel Țenter cere timp de odihnă iar Shiloh scutură plasa la reluarea jocului. Americanul apropie Gazul la 3 lungimi după încă o reușită, de data aceasta de 2 puncte. Mandache fructifică două libere însă Sparks îi anulează reușita și obține mai apoi eliminarea lui Tsiaras după 5 greșeli personale. Silvășan și Sparks măresc din nou diferența la 8 puncte, 76-68. Căpitanul clujenilor transformă două libere, anulate imediat de Shiloh. Replica clujenilor vine de la Sparks, care mai semnează un slam-dunk, urmat de o reușită de la distanță a lui Kuburovic care pare să reducă foarte mult șansele oaspeților. Însă, aceștia se mențin în joc după două coșuri de 3 puncte, reușite de Bogavac și Kemp. Darius Hargrove face un 3-point-play dar Dumitrescu răspunde cu un coș de la distanță. Jocul se încheie cu 4 libere fructificate de Silvășan pentru U Cluj și 2 de Bogavac pentru Gaz Metan care nu mai pot schimba deznodământul, scorul final fiind 90-81. 

Astfel, ”U” Cluj obține prima victorie asupra fostului antrenor, Marcel Țenter, condusă chiar de fostul secund al acestuia, Dorin Pintea.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    !
    Marcel stie, noi stim, problema este ca si adversarii au aflat: oamenii inalti din echipa nu se ridica la nivelul pretentiilor, asteptarilor, cerintelor....
    Asa ca toti stiu sa-si adapteze jocul, si vom tot pierde pana cand se vor aduce alti jucatori pe pozitiile 4 si 5
    Un singur lucru imbucurator: apararea agresiva e OK, singura problema e ca nu pe durata a 40 de minute.
    In rest felicitari U

    cu 10 ani în urmă (09.11.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    felicitari U! meci frumos! cea mai buna evolutie a lui Baciu de cand joaca, si un baiat de exceptie Spark pe care am vrea sa il vedem mai mult in teren!

    cu 10 ani în urmă (09.11.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    uimitor
    Cat de bine se descurca in jocul colectiv Clujul cu jucatori(exceptandu-l pe Cuic)cu nimic iesiti din comun.Bravo lui Pintea!

    cu 10 ani în urmă (09.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!