Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Comitetul Executiv al FRB a decis să introducă sancțiuni noi pentru competițiile de seniori

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.09.2018

Comitetul Executiv al Federației Române de Baschet s-a reunit la începutul acestei săptămâni și a aprobat câteva amendamente noi la regulamentele specifice pentru Ligii Naționale și Cupa României. În aceeași ședință s-a aprobat noul format al competițiilor feminine de senioare.

Președintele federației a prezentat situația echipelor înscrise în campionatul feminin și câte dintre acestea au plătit taxa de înscriere și participare. Dintre cele 13 formații care au devenit eligibile, 10 au depus și garanția. S-a votat ca echipele care nu depun această taxă să nu poată folosi stranieri.

Echipele din LNB si CR care nu depun garanția nu au dreptul să transfere și să folosească jucători străini în sezonul 2018-2019 al LNB și CR; se aprobă cu unanimitate de voturi;

Conform frbaschet.ro, Universitatea Cluj, Rapid București și Agronomia București sunt cele trei din lNBF care nu s-au conformat acestei cerințe. Dintre ele, Universitatea a fost repartizată în prima grupă valorică din prima fază. „U” a anunțat până acum că s-a înțeles cu trei jucătoare străine.

De asemenea, se introduc sancțiuni în cazul în care o echipă nu vrea să evolueze în grupa superioară în faza următoare a competiției. Reamintim că în ambele campionate de seniori s-au unit primele două eșaloane și sunt grupe valorice în prima fază, din care se poate avansa spre play-off.  

Echipa care refuză promovarea într-o grupă superioară, în faza a doua sau a treia a LNB, nu va mai avea drept de înscriere în LNB sezonul următor; se aprobă cu unanimitate de voturi;

O altă schimbare vizează formațiile care renunță la antrenorul principal. Acestea vor putea fi conduse de antrenorul secund în limita a 30 de zile, iar cluburile trebuie să numească un nou principal. Depășirea acestei perioade atrage amendă pentru fiecare meci.

Echipa care rămâne fără antrenor principal poate fi condusă de antrenorul secund dar în 30 de zile trebuie numit un nou antrenor principal. După trecerea acestui termen pentru fiecare etapă desfășurată fără prezența antrenorului principal, echipa este sancționată cu suma de 1.000 de euro/joc.

În aceeași ședință s-a aprobat procedura de solicitare/eliberare a „Autorizației de Sportiv de Performanță”(ASP), conform ordinului MTS nr 438/2018. Această procedură urmează să fie postată pe site-ul forului de specialitate.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Ca la congresul al-XIV-lea al PCR, ori ca la PSD, în unanimitate. Chiar nu are nimeni acolo puțin discernământ ca să observe cum se modifica regulile? Spuneau că nu sunt admise in prima grupa valorică echipe cu datorii. A plătit cumva CSM Tîrgoviște datoria la antrenorul grec? Ori că nu vor fi admise echipe ce nu achită taxa de garanție. Deja sunt 3 echipe, au început să producă modificări.

    cu 5 ani în urmă (06.09.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Primul amendament
    E bun si logic dar urmatoarele amendamente sunt fãrã rost.

    cu 5 ani în urmă (06.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!