Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Comunicat de presă - Special Olympics

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.11.2013

Special Olympics, fondată în 1968 de Eunice Kennedy Shriver, este cel mai amplu program sportiv la nivel mondial, dedicat persoanelor cu dizabilităţi. Peste 4,2 milioane de atleţi din peste 170 de ţări s-au antrenat şi au concurat la 32 de probe sportive la jocuri Special Olympics de vară şi de iarnă la nivel local, naţional şi internaţional. Prin programele sale sportive Special Olympics urmăreşte obţinerea unor beneficii pe termen lung la nivel de sănătate, stimă de sine şi integrare socială.

Baschetul este unul dintre cele mai populare sporturi Special Olympics, înregistrând în 2012 peste 440.000 de jucători la nivel mondial, dintre care 58.000 în Europa/Eurasia.

În 2012, Special Olympic a devenit Partener Strategic a Echipei Unice (One Team), programul de responsabilizare responsabilittae socială a Euroleague Basketball.

Jucătorii Euroleague renunţă la numele lor pentru a sprijini Echipa Unică (One Team), Special Olympics

Toţi jucătorii Turkish Airlines Euroleague vor purta tricourile One Team în locul tricourilor proprii pe parcursul Etapelor 6 şi 7 a Sezonului Turkish Airlines Euroleague. Jocul lor va fi dedicat Echipei Unice (One Team), programului de responsabilizare socială a Euroleague Basketball şi partenerului său strategic Special Olympics, care au ca şi obiectiv utilizarea sportului pentru a promova incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.

Din 2009, Euroleague Basketball sprijină eforturile Special Olympics de a schimba viaţa persoanelor cu dizabilităţi prin puterea sportului. Această coalborare a fost întărită anul trecut când Special Olympics a devenit partener de onoare a Echipei Unice (One Team), program în care s-au implicat 17 Cluburi Euroleague Basketball.

„E de la sine înţeles cât de mândri suntem să avem un partener ca Special Olympics, cu care împărtăşim aceleaşi obiective şi aspiraţii pentru Echipa Unică, de a promova toleranţa, acceptarea şi repectul privind persoanele din grupuri dezavantajate în rândul comunităţii”, spune Jordi Bertomeu, preşedinte şi CEO al Euroleague Basketball.

Cele 2 săptămâni dedicate de jocul Turkish Airlines Euroleague cauzei incluziunii va culmina cu celebrarea celei de-a 10 ediţii a Săptămânii de Baschet European 'Special Olympics', 30 Noiembrie-8 Decembrie şi cu Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, pe 3 Decembrie.

„Săptămâna Baschetului este posibilă prin generozitatea şi viziunea Euroleague Basketball. Este o săptămână foarte imporatntă în Calendarul Special Olympics, basketul devenind unul dintre cele mai populare sporturi printre atleţii noştri, 58000 de jucători (...) Obiectivul nostru este să atingem un număr de 60000 de jucători până în 2013, astfel încât mai mulţi jucători, familiile, antrenorii şi spectatorii să se bucure de acest joc minunat şi să experimenteze beneficiile pe care basketul le aduce. (...) Basketul aduce împreună persoane cu şi fără dizabilităţi, sparge barierele, schimbă atitudini şi deschide minţi spre talentul şi aptitudinile persoanelor cu dizabilităţi” a declarat Mary Davis, Special Olympics MD pentru Europa/Eurasia.

24 de jocuri din Euroleague vor fi dedicate Special Olympics. Jocurile pentru femei vor beneficia de o recunoaştere deosebită, dovedind nu doar că baschetul poate fi şi pentru persoanele cu dizabilităţi ci că este „baschet pentru toţi”. Sunt aşteptaţi să se implice în acest eveniment 18 000 de participanţi din 33 de ţări, incluzând 20 de evenimente la nivel naţional şi 220 de evenimente regionale.

Link-uri utile:

FIBA Europe sprijină baschetul în rândul persoanelor cu dizabilități

Euroleague Basketball sprijină Special Olympics

Prof. Ioan Silaghi,
FISPH/CSEI Nr.1 Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!