Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Consiliul Director FRB a decis depunctarea mai multor echipe pentru că nu au respectat criteriul prezenței în Liga Națională de 3x3

Eduard Popa

Eduard Popa
23.10.2018

sepsi dinamo depunctare

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis în ședința de luni, 22 octombrie, să depuncteze mai multe echipe din Ligile Naționale, ca urmare a unei solicitări a mai multor cluburi din LNBM, urna valorică B. (detalii aici)

Astfel, potrivit surselor noastre victimă acestei sesizări nu a căzut doar CSM Mediaș, echipa împotriva căreia s-a îndreptat solicitarea adversarilor, ci și a echipelor Dinamo Știința, din urna valorică A, și a echipei de baschet masculin CS Agronomia. Totodată, campioana din baschetul feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, va suferi o depunctare.

„Solicitarea celor 3 cluburi din LNBM, grupa B, si adresele justificative ale cluburilor care sunt pasibile de depunctare, pentru neparticiparea in integralitate la LNB de 3x3, sezonul 2018. CCLTO a decis cu majoritate de voturi ca echipele sa fie sanctionate cu depunctare in LNB 5x5 (sezonul 2018-2019) si amenda, diferentiat in functie de numarul turneelor la care nu au participat. CD analizeaza motivarea comisiei si considera ca este conforma cu ”RS LNB 3X3 2018””, se arată în comunicatul Federației Române de Baschet.

Interesant este faptul că în Regulamentul specific al LNBM 2018/2019 se face următoarea referire în ceea ce privește Liga Națională de 3x3:

„35. Fiecare structura sportiva cu echipa inscrisa in LNBM are obligatia

b) De a participa in “Liga Nationala de Baschet 3x3”, sezonul 2018: neparticiparea la minim 4 turnee se sanctioneaza cu depunctare cu 5 puncte in LNB”

Așadar rămâne de văzut de ce s-a hotărât ca sancțiunea să fie de 2 puncte, în loc de 5, cum prevedea regulamentul.

De asemenea, un alt aspect interesant este dat de sancționarea clubului Dinamo Știința. Acest lucru s-a petrecut în ciuda faptului că Știința București a trimis echipe la turneele de 3 la 3 în această vară. Însă trupa care evoluează acum în grupa valorică A funcționează pe CIS-ul celor de la Dinamo.

*foto: facebook Sepsi Sic

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Oameni buni: daca ne va depuncta,inscrieti-va in campionatul Bulgariei sau Ungariei.Ce obligatie si sanctionare stupida.Castigi pe teren,si iti ia punctele obtinute pentru un regulament aberant !! Noi participam in cupele europene in plus,avem echipe de diferite categorii,si ne obliga sa participam si la niste nimicuri.Federatia sa organizeze campionat 3x3 si sa nu amestece borcanul ci sticla !

    cu 5 ani în urmă (25.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Cred ca din nou stam in drumul cuiva ! In caz de sanctionare,trebuie sa apelam si la contraatac:retragerea din campionatul romanesc...diferite proteste... neparticiparea la diferite evenimente sportive organizate de FRB...etc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    cu 5 ani în urmă (25.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    3x3 este obligatorie pentru LNBM sau si pentru LNBF?? Inchideti-va birtul domnilor din federatie !!

    cu 5 ani în urmă (25.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Nu ar trebui sa trimitem nici o jucatoare in nationala Romaniei !!

    cu 5 ani în urmă (25.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!