Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Constanța primește vizita Chiajnei într-un derby al zonei inferioare a clasamentului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.11.2013

Liga Națională

Etapa 11

0-11 Fișa meciului 1-8

Farul Constanța primește vizita Concordiei Chiajna într-un meci contând pentru etapa a 10-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14. Confruntarea are loc sâmbătă (30.11), cu începere de la ora 15:00, la malul Mării Negre.

Este un meci între două dintre echipele care nu s-au înscris în cursa pentru calificarea în playoff, iar până în prezent nu au avut nici măcar posibilitatea de a arbitra lupta pentru primele opt poziții în clasament.

Amfitrionii sunt dornici să obțină prima victorie stagională. Farul îi are la dispoziție pe cei mai productivi și experimentați jucători din lot pentru această partidă. Este vorba despre Marian Minea, Georgian Păun sau Cezar Stănescu.

Pentru gruparea antrenată de către Alexandru Olteanu acesta este penultimul meci în turul actualei ediții de campionat. Este ultimul joc al Constanței pe teren propriu în anul 2013. Pe tot parcursul lunii decembrie Farul va avea un singur joc, la Târgu-Jiu. 'Marinarii au disputat în devans, la București, confruntările cu CSM Oradea respectiv U Mobitelco Cluj, contând pentru etapa a 11-a, respectiv a 13-a.

De cealaltă parte, Concordia Chiajna are prima șansă și pe baza baschetului arătat până în prezent are tot dreptul să spere la cea de-a doua victorie stagională. Ilfovenii au reușit să câștige partida cu Timba Timișoara, iar acum își propun primul succes în deplasare la nivelul Ligii Naționale. Concordia nu poate miza pe Vasile Ștefan, accidentat serios chiar la victoria anterioară a acestei echipe.

Notabil este faptul că echipa din Chiajna îi are pe cel mai bun marcator al campionatului (Nemanja Petrovic, 19.2 puncte/meci), respectiv pe cel mai eficient jucător de până acum (Aleksandar Vuletic, 25.5 la eficiență/meci).

Chiar dacă Chiajna are prima șansă, acest lucru ar putea avea o influență asupra modului de desfășurare al partidei. Va fi una dintre puținele situații în acest sezon competițional când trupa lui Vlastimir Vukadinovic va juca cu o oarecare presiune asupra rezultatului. Nefiind obișnuiți cu acest statut, pentru jucătorii Chiajnei va fi cu siguranță o experiență și un test interesant.

Așa cum anunță pagina de facebook a 'marinarilor' acesta este primul meci de Liga Națională organizat la Constanța după o pauză de 49 zile. Farul a disputat nu mai puțin de patru meciuri la București în calitate de echipă gazdă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!