Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Controlul permanent al jocului, cheia succesului pentru BC Mureș

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.04.2017

Echipele mari își confirmă de cele mai multe ori statutul în momentele grele, momentele cruciale care pot fi hotărâtoare pentru soarta respectivei echipe într-un meci sau într-un sezon întreg. În ciuda tuturor problemelor cu care s-a confruntat în acest an, BC Mureș Târgu Mureș rămâne o echipă mare, o echipă etalon a baschetului românesc. 

A terminat sezonul regulat în partea a doua a clasamentului pe locul 7, iar acum în play-off trimite în decisiv o serie pe care o dispută în compania ocupantei loculului secund, CSU Sibiu. Asta într-un sezon măcinat de probleme financiare, medicale și manageriale, dar și într-un sezon în care a fost la câteva secunde distanță de cucerirea trofeului Cupei României, respectiv a ajuns până în faza a doua a FIBA Europe Cup. Vicecampioana României în exercițiu și multi-finalistă în ultimii ani în LNBM a trecut printr-un sezon cu multe schimbări, atât la nivel de lot, cât și în ceea ce privește conducerea clubului, însă cu toate acestea a reușit să țină ștacheta sus. 

Aseară, băieții lui Barnabas Szaszgaspar au disputat o partidă crucială, extrem de importantă, și anume meciul 4 al seriei din sferturile de finală cu BC CSU Sibiu. Trupa de pe Cibin conducea cu 2-1 la general, iar ecuația era destul de simplă, victoria mureșenilor trimitea seria în meci decisiv, în timp ce o eventuală victorie a sibienilor echivala cu calificarea acestora în semifinale, respectiv eliminarea „tigrilor” încă din prima fază a play-off-ului. Având cuțitul la os și o presiună enormă pe umeri, BC Mureș a câștigat partida cu destul de puține emoții la 8 puncte diferență, scor final 70-62. Cu lecția învățată, Reed, Markovic și compania au știut din start care este obiectivul final și nu le-au dat adversarilor nicio șansă, aflându-se la timona jocului aproape în totalitate. 

După cum se poate observa și din graficul de mai sus, preluat de pe statistica FRB, BC Mureș a dominat partida cap-coadă, în cele 40 de minute de joc fiind consemnată o singură egalitate, 53-53, cu 4 minute și jumătate rămase de jucat din meci. Văzându-se egalați cu atât de puțin timp rămas din joc, gazdele au arătat din nou caracter puternic, nu s-au lăsat copleșiți de emoții și presiunea apăsătoare, reușind un run de 12-2, ducând astfel scorul la 65-55, cu mai puțin de un minut și jumătate până la final. Alb-albaștrii s-au desprins astfel decisivi în câștigători, iar până la final adversarii din Sibiu au reușit să mai recupereze doar 2 puncte, scorul final fiind 70-62. 

Totodată, din punct de vedere statistic, cifrele finale s-au îndreptat de cele mai multe ori înspre amfitrioni și în favoarea lor, iar cele care au făcut-o s-au dovedit a fi decisive în cele din urmă. În următorul tabel se pot observa diferențele dintre cele două echipe consemnate sâmbătă seara în meciul 4 din sferturile de finală. 

       BC Mureș Târgu Mureș      70-62      BC CSU Sibiu     
Puncte titulari 53   47
Puncte rezerve  17    15
Puncte marcate succesiv  9    8
Cel mai mare avantaj  11    0
Points in the paint  32    28
Schimbare de lider    0  
Egalități    1  
Procentaj 2 puncte  43% (19/44)    47% (18/38)
Procentaj 3 puncte  39% (7/18)    19% (5/26)
Procentaj libere  73% (11/15)    79% (11/14)
Recuperări  41    38
Recuperări ofensive  11    12
Recuperări defensive  30    26
Pase decisive  13    16
Mingi pierdute  10    11
Intercepții  9    4
Capace  4    5
Eficiență  88    70
Jucătorul cu cele mai multe puncte marcate LaMarcus Reed - 23
 Chris Cooper - 14
Jucătorul cu cele mai multe recuperări Dalibor Djapa - 9     Kevin Hardy - 12
Jucătorul cu cele mai multe pase decisive Goran Martinic - 7    Kevin Hardy - 7
Jucătorul cel mai eficient LaMarcus Reed - 22    Kevin Hardy - 18

În concluzie, BC Mureș și-a adjudecat acest meci important pe forțele proprii, fizice și psihice, având de asemenea suportul propriilor fani. De două ori au fost conduși, de două ori au revenit în această serie, iar decisivul de marți de la Sibiu se anunță unul incendiar, cu un ușor avantaj de partea gazdelor, însă cu siguranță calificarea se va juca până la ultimul strop de energie. 

*Foto: Toth Csaba 

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cra :

    !
    Este o realizare si mai mare daca luam in considerare arbitrajul absolut penibil, si inacceptabil...

    cu 7 ani în urmă (23.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Penibil
    Domnule Radu Baraian, putin si le faceti statui !!!

    cu 7 ani în urmă (23.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Mid53
      Eu îl consider chiar un comentariu pertinent. Din păcate pt voi așa a fost meciul 4, asta a fost realitatea. Mureșenii au fost clar mai buni și mai dornici de victorie. Deci a fost o analiza ok. Bine, mai puțin ca nu a amintit de arbitrajul scandalos pro Sibiu ... :)

      cu 7 ani în urmă (23.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bj:

      ofticatule
      a vrut sa scrie si despre voi da nu a gasit cuvintul potrivit :penibil .Merci pt. ajutor.

      cu 7 ani în urmă (23.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Unul mă făcea pe aici sibian, acum vii tu și mă crezi mureșean, tare asta :)! Pe aici nu mai poți veni cu un comentariu obiectiv ca imediat se sare pe tine. Și dacă erai numai puțin deștept, sesizat ironia din ultimele mele rânduri, dar nu ești!

      cu 7 ani în urmă (23.04.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    mid53...24secunde.ro
    Corect si perfect adevarat comentariu!!! Pe langa aceste articole "partinitoare" vizibil cu unele echipe, aceasta pagina de web adresata baschetului a devenit plina de membrii care in loc sa comenteze baschetul fac chat agresiv sau jignesc alti useri fara sa pese admistratorului. Mi s-a intamplat si mie sa fiu "atacat" sau jignit dar fara sa raspund. Astfel ca am avut pareri tot mai rare aici... Acum sunt convins ca nu mai am ce posta aici comentarii!!! Mai mult nu mai am ce citi aici... Migrez spre pagini dedicate sportului la cos (si asa destul de persecutat) mai serioase, precum www.24secunde.ro Sa fie baschet in Romania, dar cand oare???? Cel putin paginile dedicate sa fie serioase... Numai bine iubitori ai baschetului, un sport atat de frumos!

    cu 7 ani în urmă (23.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :


    Trebuie remarcata apararea buna pe care au facut-o muresenii si prestatia noastra modesta in atac.
    Desi pivotii mureseni au acumulat repede greseli personale, CSU nu a reusit sa speculeze avantajul asta... parerea mea e ca nu au jucat sub panou suficient de mult ca sa forteze eliminarea lui Dapa / Santa si au exagerat cu arucarile de 3 puncte, chiar si in momentele cand nu era nimeni la recuperare.
    Am reusit sa ii egalam si de acolo diferenta a facut-o lipsa de experienta a lui Davis care a pierdut inexplicabil 2 mingi.

    Pacat, infrangerea asta o sa ne chinuie mult.

    cu 7 ani în urmă (23.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeal :

    Meciul 5
    Valoric, clar Mureșul e peste Sibiu care joaca in 7 oameni. Ce are Sibiul in plus, multă voință și o galerie minunata. Bravo lor. Restul e cancan și cei mai buni să câștige. Va e clar cine sunt mai buni😀😀😀

    cu 7 ani în urmă (23.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu frank :

    CSU
    Cei mai buni vor fi cei care vor castiga meciul de marti, e simplu. Sper doar sa fie fair-play atat in teren cat si in tribune si la final sa putem spune "cinste invingatorilor, onoare invinsilor!" In orice caz va fi un meci nerecomandat cardiacilor.

    cu 7 ani în urmă (23.04.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    De la
    ISU vor fi prezenti in Sala Transilvania?!

    cu 7 ani în urmă (24.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!