Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Controversă între SCM Timișoara și BCM U Pitești față de ziua de disputare a meciului pentru locurile 5-6

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.05.2019

Controversă între SCM Timișoara și BCM U Pitești față de ziua de disputare a meciului pentru locurile 5-6

SCM Timișoara și BCM U FC Argeș Pitești luptă în finalul acestui sezon pentru locul 5 în Liga Națională de Baschet Masculin. Primul meci se joacă pe terenul timișorenilor joi, de la ora 12:00. Formația de pe Bega a anunțat inițial că partida se dispută miercuri, de la ora 18:00, dar a postat pe pagina de facebook că jocul a fost amânat pentru joi, unul din motive fiind că argeșenii refuză să joace miercuri. Piteștenii au spus că adversarii nu au urmat pașii regulamentari pentru reprogramare și că nu au putut schimba rezervările pentru a juca miercuri.  

În Regulamentul Specific al acestei ediții de LNBM, 23 mai era data inițială pentru primul meci din turul trei de play-off pentru locurile 5-8. Timișorenii au vrut să mute partida cu o zi mai devreme pentru că joi Sala Constantin Jude ar urma să găzduiască un spectacol al celor de la Harlem Globetrotters, iar vineri și sâmbătă va fi un concurs de karate. Astfel, meciul anunțat inițial de formația de pe Bega pentru miercuri se va juca joi, de la ora 12:00. Anunțul de pe pagina de facebook a Baschet SCM Timișoara:

Replica celor de la BCM U FC Argeș Pitești a venit prin intermediul site-ului oficial, pentru care Dragoș Șerban, directorul Fotbal Club Argeș, a făcut următoarele precizări:

„Am văzut faptul că s-a creat o oarecare polemică pe rețelele de socializare referitoare la programarea meciului echipei noastre de la Timișoara, ce urma să se dispute, inițial, în data de 23 mai. Echipa din Timișoara nu a urmat pașii regulamentari și nu a înștiințat clubul nostru, în timp util, în legătură cu o eventuală reprogramare a jocului, așa cum stipulează art. 12.24, alin.b) din RGOCB. Această cerere de reprogramare a fost transmisă către noi, astăzi, 20 mai, în jurul orelor 10 A.M., solicitându-se disputarea meciului în data de 22 mai, ora 18:00.

Neputându-se modifica rezervarea de cazare la Timișoara, programul de antrenamente stabilit de către staff-ul echipei noastre, dar și rezervarea autocarului pentru deplasare, ne-am văzut obligați să refuzăm această reprogramare. Drept urmare, Federația Română de Baschet a decis ca meciul să se dispute în data de 23 mai, cu începere de la ora 12:00”, scrie pe site-ul piteștenilor.

În Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet în România, 2018-2019, în art. 12.24 scrie că CCLTO poate aproba în mod cu totul excepţional reprogramarea unor jocuri în unele cazuri, iar la alin. b) se precizează:

În sala respectivă urmează să se desfăşoare acţiuni sportive, culturale, sociale sau de altă natură, de importanţă internaţională sau naţională şi care sunt contractate de proprietarul sălii și sunt considerate prioritare față de competiția organizată de FRB. Solicitarea pentru reprogramarea jocului se va face în formă scrisă utilizând formularul specific, cu cel puţin 15 zile înaintea datei de disputare a jocului şi va fi însoţită de:

◼ Acordul scris al echipei adverse pentru noua dată de disputare a jocului;

◼ Certificarea în scris de către proprietarul sălii a motivelor necesităţii reprogramării jocului.

Cele două cluburi nu au ajuns la un acord pentru mutarea meciului miercuri, iar joi de la ora 19:00 va avea loc în Sala Constantin Jude spectacolul celor de la Harlem Globetrotters, care va fi gratuit. Astfel, primul meci al seriei pentru locul 5 între SCM Timișoara și BCM U FC Argeș Pitești va avea loc de la ora 12:00. Se joacă în sistemul 2 din 3 partide.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Controversa
    Deloc controversa. Data oficiala fiind 23, pitestenii erau obligati sa refuze jucarea pe 22 (avand meci disputat sambata seara). Sala de acolo e ocupata joi seara, asta e problema de fapt. La 12:00 va fi sala goala.

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!