Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova învinge clar BC Timba

Marius Petri

Marius Petri
16.11.2013

 

 LNMB 

Etapa a VIII-a

 

85-71

(24-13, 23-18, 22-13, 16-27)

 

Sala Polivalentă Craiova 

4-4 Fișa meciului 1-7

SCM “U” Craiova a învins pe BC Timba cu scorul de 85-71, într-un meci disputat în Sala Polivalentă din Craiova. Această partidă a contat pentru etapa a VIII a a Ligii Naționale de Baschet Masculin și a reprezentat debutul lui Milan Nisic ca antrenor principal în fața suporterilor craioveni.

După un început destul de echilibrat de partidă, Craiova începe să rateze și Timba se distanțează la 9-4 după patru minute de joc. Însă, pe fondul unei ușoare relaxări din partea oaspeților, craiovenii revin și conduc cu 11-9 cu 4’30” rămase. Ușor-ușor, gazdele se apără mai bine și profită de o apărare destul de lentă a bănățenilor, distanțându-se la 16-9 cu 2 minute înainte de încheierea sfertului. Baschetbaliștii Timbei aruncă foarte des de la mare distanță și nu reușesc să înscrie, în vreme ce Travis Bureau face spectacol cu două slam-dunk-uri încântătoare. Bridgewaters reușește în sfârșit să marcheze pentru Timba după mai mult de 5 minute de ineficacitate, dar și oltenii punctează în ultima secundă, scorul după 10 minute de joc fiind 24-13.

Al doilea sfert începe în aceeași notă, cu Craiova la conducerea jocului și cu o echipă a Timbei care pierde multe mingi în ofensivă. Cu 7 minute rămase până la pauza mare, gazdele conduc cu 30-17 și nu dau semne ca ar putea să mai piardă acest avans. Diferența rămâne constantă, craiovenii reușind multe recuperări ofensive, în ciuda încercărilor Timbei de a reveni în joc. Bănățenii se zbat foarte mult, în special prin Florveus, dar acțiunile ofensive foarte eficiente ale gazdelor măresc diferența de pe tabelă și prima jumătate a meciului se încheie cu scorul de 47-31.

În sfertul al treilea, Timba continuă să rateze nepermis de mult de la linia de 3 puncte, în vreme ce Craiova mărșăluiește spre borna 100, pe care ar putea să o atingă pentru prima oară în Sala Polivalentă. Bănățenii pierd din nou mingea în atac și Bogdan Murărescu cere time-out la scorul de 54-33. Problemele oaspeților se înmulțesc după ce principalul marcator al echipei, John Florveus, acumulează 4 faulturi și trebuie schimbat. În lipsa acestuia, celălalt pivot, Bogdan Popescu, devine cel mai bun marcator al Craiovei, urcând scorul la 58-37 pentru echipa sa. Deși au mai redus ritmul, gazdele continuă să își mărească avantajul datorită unei echipe slăbite a Timbei, la care titularii se odihnesc pe bancă. Astfel, înaintea ultimelor 10 minute, Craiova conduce cu 69-44.

Ultimul act al partidei începe cu un nou atac prelungit al craiovenilor, care nu reușesc să înscrie, însă recuperează la următoarea fază. Reintrat pe teren, Florveus își face simțită prezența prin două recuperări în două minute, însă Bureau continuă să facă spectacol în ciuda eforturilor Timbei. Oaspeții s-au resemnat cu rezultatul, în vreme ce Craiova continuă să atace, marcând aproape la fiecare fază. Bridgewaters înscrie în continuare, însă eforturile sale sunt în van, datorită diferenței de peste 20 de puncte. Cu un minut înainte de final, căpitanul bănățenilor reușește să micșoreze distanța, însă meciul se încheie cu victoria clară a Craiovei, scor 85-71.

În urma acestui rezultat anticipat de toată lumea, Milan Nisic consemnează primul său succes în fața publicului craiovean din funcția de antrenor principal și Craiova ajunge la a patra victorie stagională. De notat este că rotațiile craiovenilor au funcționat foarte bine, 10 din cei 12 jucători folosiți reușind să înscrie. De cealaltă parte, Timba este la a șaptea înfrângere din acest sezon, echipa lui Bogdan Murărescu trecând printr-o perioadă foarte grea, de reconstrucție. 

Remarcații din echipa Craiovei sunt Bogdan Popescu, care a reușit 14 puncte și 9 recuperări, și Travis Bureau, cu 14 puncte și 7 recuperări. În tabăra Timbei, cei mai buni jucători au fost Kevin Bridgewaters (22 de puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive) și John Florveus (17 puncte, 8 recuperări).

Etapa viitoare, SCM Craiova va juca în deplasare la Concordia Chiajna, iar Timba va primi vizita celor de la Gaz Metan Mediaș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!