Stiri

Craiova a fost executată la Prishtina

Ionuț Greere

Ionuț Greere
25.03.2015

Evoluția mult sub așteptări pentru SCM Universitatea Craiova în returul din semifinalele Ligii Balcanice de baschet masculin. Cu un deficit de 4 puncte după înfrângerea de pe teren propriu, oltenii au fost simple jaloane pentru Berisha și compania, kosovarii de la KB Sigal Prishtina impunându-se cu scorul de 98-70. Pe sferturi 32-14, 21-19, 29-20, 16-17.

Craiova a început catastrofal partida și calificarea era deja asigurată de gazde după primele 10 minute, 32-14. A fost unul dintre cele mai slabe parțiale din tot sezonul pentru elevii lui Andelko Mandic. Cu toate că craiovenii au arătat altceva în următoarele sferturi, per asamblu, evoluția a fost una mai mult de vacanță, decât una cu gândul la o calificare în semifinalele competiției balcanice.

Pentru gazde s-au evidențiat Dardan Berisha cu 22 de puncte, 3 recuperări și 8 pase decisive, fiind secondat de Edin Bavcic cu 15 puncte și 6 recuperări.

De la SCM U, principalul marcator a fost Travis Bureau cu 12 puncte, alți 3 baschetbaliști, Micic, Boltic și Santa au terminat cu câte 10 puncte fiecare. Craiovenii au avut procentaje de 41 % la aruncările de 2 puncte, 38 % la aruncările de la distanță și doar 52,6 % de la linia de libere, cu 10 marcate di 19 primite.

foto: www.balkanleague.net

12 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    ...
    Craiova maxima...

    cu 9 ani în urmă (25.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      @Rudolf
      Mda,nu stiu in ce masura ironia ta s-a vrut a fi una banala sau este incarcata de rautate.Cert este ca mai degraba ar trebui sa intelegi ca suporterii craioveni chiar trec printr-un moment greu,chiar cu nuante de umilinta uneori(asa cum sesiza si Horia)pe care nu-l dorim nimanui,dar prin care oricine poate trece,asa ca mai multa empatie ar fi fost de preferat.

      cu 9 ani în urmă (26.03.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    RUSINE ? UMILINTA ?
    Iata ca acesti "purtatori ilegali"de tricouri de baschet au "reusit" o noua performanta. Fac de rusine un sport, o localitate, o comunitate de baschet (cei drept nou venita) SI MAI PRIMESC SI BANI PE DEASUPRA. Anul trecut cand eram deja calificati in play-off managerul TOMA s-a gandit sa faca un cite"z "SOC" la echipa. Ceea ce vedem acum sunt ramasitele rezultate in urma acelui soc, care dupa cum se vede a dus la dezintegrarea unei munci de circa patru ani. Sigur ca in viata unei echipe exista si momente grele (vezi Oradea) , dar una este sa fie greu, dar sa te bati si sa lupti pentru fiecare minge, si alta este sa aduni (pe bani frumosi) o trupa de circari, dresati de un nevrozat. Cred ca este cazul ca in cele doua meciuri ramase din campionat, noi platitorii de impozite din Craiova sa vedem tineri baschetbalisti romani, cu antrenor care sa aiba ce sa le spuna. Domnule Director Barcan cu respect va rugam sa aprobati trimiterea mai devreme acasa a trupei de circari, care oricum a ratat acest sezon intr-un mod lamentabil, scutind in acest fel contribuabilul craiovean de a mai hudui niste mercenari, unii dintrei ei muritori de foame inainte de a veni la Craiova (stie Mandic despre cine este vorba). Nu putem incheia fara a multumi inca o data Domnului Toma ca supravegheaza in continuare ca sectia de baschet sa nu sufere. rezultatele se vad....

    cu 9 ani în urmă (26.03.2015)
    • SCM "U" Craiova Nkw:

      .
      Chiar ma intrebam cand o sa mai sari tu sa comentezi, vad ca esti doar genu' ala de "suporter" de tastatura, in sensul ca te apuci ca martalogu' sa sari si tu sa dai cu ciocu' atunci cand pierde echipa, la victorii n-ai mai zis nimic. Daca a-i fi facut VREODATA sport la viata ta, a-i fi inteles viata de sportiv si tot ce se invarte in jurul ei, insa imi continui impresia cum ca esti un frustrat care dă din tastatura și singurul sport pe care-l practici e sa desfaci beri.. a, si sa critici.

      cu 9 ani în urmă (26.03.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      @Nkw
      As vrea sa va stiu parerea, sincer... Ca eu am o senzatie de batjocură, parca m-am saturat sa tot inteleg anumite situatii, anul trecut la meciul cu Pitesti am trăit o umilinta de nedescris, imi amintesc si acum cand dupa terminarea meciului unii strigau sa înceapă meciul, ironic evident. Mi-am spus atunci ca asta e, ca se mai intampla, ca orice echipa trece prin momente critice si mi-am dorit sa nu mai vad acei jucători care si-au batut joc de suporteri, oameni care isi ia salariul, dar fara sa isi duca munca la bun sfarsit. M-am gandit ca nu trebuie sa renunt in a sustine dreptul echipa indiferent de rezultate si nu am lipsit la meciurile acesteia, dar acesti semi jucători... Isi bat joc, de oras, de culorile clubului, de suporteri... Nu conteaza rezultatul, ci cum s-a ajuns la acest rezultat!!! Cat sa mai induram aceste umilinte repetate??? Deja am impresia ca ne invatam cu raul si ajungem sa ne multumim cu firimituri...

      cu 9 ani în urmă (26.03.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    @Horia
    Ai dreptate in destule privinte,dar:chit ca e de nerecunoscut si-mi plange sufletul sa vad un jucator ca el cazut atat de jos,Travis nu merita eticheta jenanta de purtator ilegal de tricou,ca si Bozovic dealtfel;cu circul e cam improprie comparatia,fiindca acolo lumea savureaza momente amuzante si relaxante,nu este tensionata de niste momente grotesti oferite de catre protagonisti.Mai avem doua etape si tragem apoi concluziile,si sper sa avem o sala plina la derby-ul Olteniei,unde vom aplauda si o echipa de toata isprava:Energia Tg Jiu!

    cu 9 ani în urmă (26.03.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      @
      Travis joaca doar prin bunăvointa antrenorului si colegilor sârbi... Sau ma insel? Probabil s-a dorit îndepărtarea lui de la echipa si se pare ca s-a reusit. Sa nu uitam ca multi copii au inceput sa joace baschet datorita lui, datorita emulatiei creata in jurul echipei, de jucători precum Dzambic, Bureau...

      cu 9 ani în urmă (26.03.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Ionut Greere
    Chit ca titlul articolului este dur,este extrem de corect si inspirat!

    cu 9 ani în urmă (26.03.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Nkw :

    @Cd
    Lumea din Craiova, suporterii baschetului din Craiova s-au invatat 2 ani sa ajungem si noi prin play-off si gata, si s-a pus pata si vrem numai victorii si performante peste performante, dar lumea UITA UN LUCRU: pana acum 2 sezoane, eram o echipa de pluton ! Asta e adevarul, cam asta suntem si in ziua de azi.. FARA BANI NU FACI NIMIC! (cel mai bun exemplu e Pitestiul, pana anul trecut era praf, acum au o echipa super)

    cu 9 ani în urmă (26.03.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      @
      Nu ma deranjează că nu am ajuns in play off, ci modul în care se trateaza meciurile, si in meciul de aseară aceeasi jucători care au castigat cu Muresul, care chiar daca nu au castigat, cel putin au luptat cu Pitesti, Ploiesti... Uneori, ai mai multa demnitate daca nu te prezinti si pierzi la masa verde, acesti jucători nu au respect pt ei însisi, eu asta inteleg din moment ce se prezintă de o asa maniera, nu cere nimeni minuni (cel putin eu, nu), dar pot sa cer respect pt aceia pe care i-au chemat în diverse interviuri la sala si carora le multumeau odata. Oare e prea mult???

      cu 9 ani în urmă (26.03.2015)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    CASH?
    Revin cu teoria mea.
    Pe teren intra doua echipe dar alcatuirea fiecareia este urmarea bugetului alocat si a priceperii cu care s-a consumat acest buget. La noi, din pacate, nu a fost nici buget si nici pricepere.
    Mai departe vin si spun ca, dupa intrarea pe teren a celor doua echipe, daca diferenta de valoare (de fapt, diferenta intre bugete) nu este decisiv de mare, apar si alti factori ce pot determina rezultatul, in afara celui legat de valoarea sinergica a echipelor. Poate ca cel mai important este ardoarea si daruirea cu care evolueaza jucatorii. Mai sunt arbitrajul, sustinerea publicului, sansa (sau nesansa), inspiratia, etc.
    In privinta bugetului mi-am spus parerea saptamana trecuta. Nu insist. Dar sper...
    Dintre ceilalti factori ce pot determina un rezultat imi permit o fraza despre cel pe care il consider cel mai important. Daruirea si ardoarea cu care joaca pentru club si pentru noi suporterii. In Craiova echipa de baschet este, inca, a orasului.Din bugetul oradului, constituit din taxele si impozitele platite de noi, o prea mica parte (din pacate!!!) se aloca acestor jucatorii, indiferent cum se numesc ei. Apoi, suplimentar, suporterii cheltuiesc bani pentru bilet si mai mult decat atat "cheltuiesc" multi nervi. De aceea cerem DARUIRE.

    cu 9 ani în urmă (27.03.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    inca doua vorbe...
    Cunosc ca bugetul kossovarilor este aproape dublu decat al nostru. Cu toate acestea, cu o daruire exemplara din partea jucatorilor, puteam spera...

    cu 9 ani în urmă (27.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!