Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova obține o victorie facilă în fața Farului

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
02.02.2014

      LNBM

   Etapa XVI

 

  100-55 


         10-6   Statistică         1-16


SCM U Craiova nu a avut nicio problemă în a-și asigura victoria în meciul contra Farului Constanța într-un joc din etapa a 16-a din Liga Națională. 

Oaspeții încep curajos partida și preiau conducerea în primele minute cu 5-2 după reușitele lui Isleam și Olteanu. Craiovenii nu acceptă situația pentru mult timp și revin imediat la cârma jocului cu un parțial de 12-0, în special grație reușitelor lui Bureau. Farul nu cedează și reușesc să marcheze 6 puncte consecutive, însă Gavrilă face un joc foarte bun pentru olteni și își ajută echipa să încheie primul sfert cu un avantaj substanțial: 28-15.

Sfertul doi nu diferă de prima parte a jocului, jucătorii constănțeni luptând pentru șansa lor, însă nu pot face față echipei craiovene care are perioade de joc foarte bun prin Bureau și Gavrilă. De la Farul, Păun și Deaconescu reușesc acțiuni individuale prin care aduc puncte importante pentru echipa lor. Scorul la pauză a fost 53-28.

Începutul sfertului trei este marcat de ratarile oaspeților, încă nici jucătorii Craiovei nu excelează la eficiență. Cu toate acestea reușesc să își mărească avantajul de pe tabelă după ce adversarii marchează numai 2 puncte în peste 5 minute de joc. Antrenorul Farului cere time out și, la revenirea pe parchet, Stănescu și Isleam reușesc să înscrie câte un coș de 2 puncte, însă oltenii mențin un ritm ridicat și se impun cu 26-9 în acest sfert. 

Ultimele 10 minute au fost o formalitate, chiar dacă oaspeții echilibrează jocul. La gazde sunt pe teren atât Damian, cât și Gavrilă, ambii jucători de perspectivă din lotul oltenilor. Craiova atinge borna de 100 de puncte, în timp ce constănțenii au mari probleme la finalizare și cu greu reușesc să marcheze din situații favorabile. Scor final 100-55. 

La gazde, nou venitul jucător croat Petar Babic are un debut promițător, el petrecând pe parchet peste 24 de minute, timp în care a marcat 12 puncte și a avut 6 recuperări. De la Craiova cel mai bun jucător a fost Mihai Gavrilă (21 de puncte, 7 recuperări), urmat de Travis Bureau (20 de puncte și 7 recuperări).

Pentru Farul, s-au remarcat Cezar Stănescu (15 puncte), Senai Isleam (14 puncte) și Georgian  Păun (11 puncte).

18 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Fara istoric
    Singurul lucru care poate fi spus dupa un asemenea meci e un mare bravo pentru Gavrila.

    In rest, acelasi meci trist, fara istoric, pe care trebuie sa il joace toate formatiile din LNB. Singura parte pozitiva e ca macar cu acest prilej antrenorii echipelor din partea de sus a clasamentului au indrazneala de a trimite tineri romani pe parchet.

    Atat Oradea, cat si Craiova au avut parte de sparring-partneri in acest week-end, e foarte bine ca antrenorii au iesit cu toti jucatorii sanatosi, astfel ca vineri de la orele 19 trebuie sa ne punem sperantele intr-un spectacol de gala in duelul celor doua echipe de pe Arena Antonio Alexe.

    cu 10 ani în urmă (02.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova leo sima :

    ???
    Nu prea inteleg cum 28-25 poate fi un avantaj substantial...

    cu 10 ani în urmă (02.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    55-cam multe
    nu am fostla meci(e al 2-lea in 2 ani),dar cred ca 55 de puncte luate de la Farul sunt cam multe.In rest cum zice si Florin 4D este un lucru bun ca au jucat si tinerii.Iar eu am zis de mult ca Gavrila este un jucator caruia trebuie sa i se dea mai multe sanse

    cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    • SCM "U" Craiova DanCraciun:

      Nu mi se pare
      Sibiul a luat acasa 48, Energia 62, iar Steaua 58. Sa nu uitam totusi ca peste 2 zile urmeaza meciul din Muntenegru, deci probabil ai nostri nu au dat chiar totul in aparare.

      cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova florianc :

    Farul
    Eu cred ca daca primaria din Constanta ar aloca 20% din bugetul unui carnaval de weekend din sezonul estival, poate acesti baieti ar avea mai multe de spus pe parchet. Eu ii apreciez pentru faptul ca nu renunta, dar este trist sa observi ca sunt cam pe cont propriu. Mazare............. te mandresti oare cu aceasta situatie?
    Pentru mine ca locuitor al acestei minunate tari este rusinos.

    cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    • SCM "U" Craiova DanCraciun:

      Constantenii campioni en titre la volei si la handbal
      Cred ca e suficient pentru un oras de provincie.

      cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    • SCM "U" Craiova florianc:

      echipa de baschet
      Asta nu le da dreptul sa lase in " paragina" o echipa ce reprezinta orasul respectiv. Citez din comentariul lui Buzestii " ABANDONATI".
      Probabil autoritatile constantene nu stiu cum sa faca sa scape nai repede de o asemenea povara iar acesti copii se incapataneaza sa reziste.

      cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    • CS Farul Constanţa bdevil:

      @florianc
      Este oricum peste puterea de a intelege pentru unii ce se intampla la Constanta. Chiar si pentru autoritatile locale. Pentru ei baschetul nu prezinta interes. La sfarsitul sezonului cu siguranta ca toti iubitorii baschetului constanteni le vor multumi acestor baieti care au facut deplasari inutile (jucand meciuri de acasa in alte orase) pentru ca au tinut Farul in prima liga si nu l-au lasat sa retrogradeze pe mana Consiliului Local si Primariei. Sper ca intr-un final spagarii din CJC si Primarie sa se trezeasca si sa-si dea seama ca mai exista si alte sporturi in afara de volei baieti si handbal baieti.

      @Buzestii, Farul si-a trimis in aceasta deplasare tot lotul mai putin Trandafir care nu a putut face deplasarea. Pe postul de conducator asa a fost si asa va fi pana la finalul campionatului, Olteanu cat mai poate si Stanescu provizoriu. Singurul scolit din lot care mai putea face la prima divizie pe postul 1 a fost Ciprian Enache si a renuntat la baschet.

      cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @bdevil
      Esti complet neatent!Putin ma interesa cum avea Farul acoperite pozitiile in teren,eu,avand proprietatea termenilor,respectiv acuratetea exprimarii, m-am referit la conducator ca si oficial,factor de decizie si raspundere administrativa,data fiind si continuarea ulterioara legata de Petrica Magnificul(ca tot sunteti aproape de Bosfor).

      cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    primul sfert
    Scorul a fost 28 - 15, cred că a scris din viteză. Dacă așa s-a hotărât la început de sezon asta este. Nu văd de ce se reia discuția asta la infinit. Important este că Gavrilă, Damian și Babic arată că pot ajuta echipa. Sunt vreo 3 pe acolo care fac umbră la bancă degeaba.

    cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Infinit
      Se reia la infinit pentru ca multora le este rusine de asa victorii!

      cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova mariussorin :

    Felicitari
    As vrea sa felicit jucatorii Farului care fara antrenor ,fara echipament de fitze s-au prezenat la Craiova pentru a juca baschet.Cinste lor pentru joc,ambitie si prin atitudinea lor au demonstrat ca sportul este frumos sa-l practici nu sa-l vorbesti (precum anumite persoane ).Rusine Primariei Constanta pentru lipsa de interes fata de acesti sportivi.
    Felicit si jucatorii nostrii si le urez succes in urmatoarele deplasari din aceasta saptamana.Hai Craiova !

    cu 10 ani în urmă (02.02.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Meci
    Despre meciul in sine chiar nu este nimic de zis.In schimb,as remarca doua lucruri deosebite,diametral opuse:
    -la un asemenea joc,lipsit teoretic de orice urma de interes,au asistat 2000 de spectatori!!!Etraordinar,un mare BRAVO iubitorilor de baschet din Craiova,un astfel de atasament si o astfel de atitudine ma scutesc de orice alt comentariu legat de publicul "baschetbalistic" din liga nationala.
    -sub absolut ORICE CRITICA atitudinea clubului Farul,ca si-a trimis echipa la Craiova cu un pseudoantrenor-jucator,fara niciun conducator,nu ca pe o echipa sportiva,ci ca pe niste abandonati intr-o ecursie cu microbuzul Casei de Copii...Daca mai e cumva presedinte la Farul,gura multa si care nu spune de fapt nimic,"marele" Petrica Munteanu,sa-si ia sacosa si sa se duca acasa,fiindca in sportul asta a dovedit cu prisosinta ca nu are ce cauta...

    cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    • SCM "U" Craiova Eugenb:

      Miza
      Tocmai faptul ca meciul era lipsit de orice indoiala asupra castigatorului, garanta spectaculozitatea. Cat timp Bureau a fost pe teren, chiar a fost spectacol.

      cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Seals
    Nu apare deloc Seals in statistici. In caz ca am ratat eu vreo informatie anterioara, scuzati. Dar ce se intampla? LeVar Seals e accidentat? A plecat de la Craiova? Stiti ce se intampla cu el?

    cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Seals
      A fost doar menajat si s-a profitat de oportunitatea de a-l integra pe Babic.In conditii normale,cel care va sta pe banca in campionat va fi Maric,croatul lasand ieri impresia ca este valoric peste Sokk,dar mai ales Maric.

      cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      aha...
      OK, merci pentru precizare

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova BRYLYANTUL :

    BABIC
    E un mare castig dupa parerea mea Babic cel care a venit . A jucat f bine ziceai ca e in lot de la inceputul sezonului un jucator care nu te lasa deloc sa joci se apara bine aveam nevoie de el. Bv celor din conducere

    cu 10 ani în urmă (03.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!