Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova pornește cu prima șansă în fața Timbei

Marius Petri

Marius Petri
15.11.2013

 Liga Națională 

Etapa a-VIII-a

Sâmbătă, ora 18:15

3-4 Fișa meciului 1-6

 

În cadrul etapei a VIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, SCM Universitatea Craiova va primi vizita celor de la BC Timba Timișoara. Partida se va desfășura în Sala Polivalentă din Craiova cu începere de la ora 18:15 și va fi transmisă pe postul Digi Sport 2.

Înaintea acestei etape, Craiova se situează pe 10 în clasament, având un bilanț de 3 victorii și 4 înfrângeri. Aceștia vin după o deplasare grea în Macedonia, unde au pierdut cu scorul de 78-84 contra celor de la KK Kozuv, într-un meci din cadrul Ligii Balcanice. De asemenea, echipa doljeană trece printr-o perioadă de tranziție la nivelul băncii tehnice, Milan Nisic înlocuindu-l de puțin timp pe Andelko Mandic în funcția de antrenor principal. După ultima etapă din campionat, când au pierdut în deplasare la Sibiu, craiovenii vor să se redreseze și să profite și de suportul propriilor fani. SCM Universitatea mizează în principal pe apetitul ofensiv al lui LeVar Seals, care are o medie de 17 puncte pe meci, dar și pe Bogdan Popescu, cel mai bun marcator al echipei, cu 111 puncte în 7 meciuri. De asemenea, alți factori determinanți ar putea fi reprezentați de Travis Bureau (medie de 8,7 recuperări pe partidă), Rade Dzambic, cel mai bun pasator al echipei, dar și de forma bună aratată de Sasha Topchov, care a avut o evoluție remarcabilă în Macedonia.

De partea cealaltă, oaspeții de sâmbătă seară se află pe locul 12 în clasament, având 6 înfrângeri și doar o victorie. Echipă bănățeană trece printr-o perioadă de reconstrucție, antrenorul Bogdan Murărescu concentrându-se în special pe crearea unui nucleu de jucători valoroși pentru sezonul viitor. Totuși, "urșii" pot fi foarte periculoși, în special prin căpitanul Kevin Bridgewaters, care are o medie de 17,1 puncte pe meci. De neglijat nu este nici John Florveus, pivotul american reușind un double-double în ultima etapă de campionat și fiind cel mai bun om sub panou al echipei de pe Bega. Un avantaj pe care l-ar putea avea bănățenii ar fi prospețimea, Craiova deplasându-se în Macedonia la mijlocul acestei săptămâni.

Cele două echipe se vor confrunta sâmbătă pentru a cincea oară pe prima scenă baschetbalistică din România. Bilanțul de până acum este net favorabil Craiovei, care a câștigat toate cele patru partide disputate până acum în compania Timbei.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă formată din Vinaşi Doru, Bedir Sefer și Priscă Cosmin, iar observator din partea Federației va fi Ioan Valerian.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!