Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Îmi doresc să continuăm cu rezultatele pozitive, avem nevoie de victorii pentru a ne continua ascensiunea”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.03.2018

CSM CSU Oradea a obținut o victorie extrem de importantă aseară pe teren propriu în fața campioanei în exercițiu, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Băieții pregătiți de Cristian Achim au gestionat mult mai bine finalul de meci, reușind să se impună în cele din urmă la 7 puncte diferență, scor final 90-83. 

Antrenorul formației bihorene, prezent în cadrul conferinței de presă de după jocul de vineri seara, a vorbit pe larg despre acest duel cu U-BT, respectiv despre ceea ce urmează acum pentru echipa sa și implicit despre următorul meci, cel din deplasare cu BC SCM Timișoara. 

„Aș dori să îi felicit pe jucătorii noștri. Mă bucur foarte mult pentru Andrei Mandache. A avut o perioadă mai puțin fericită, însă am mare încredere în el, la fel cum am în Nicolescu și Țîbîrnă. Sunt foarte bucuros pentru prestația și aportul lui Mandache.

Am jucat foarte bine, în ciuda faptului că noi am avut două antrenamente cu jucătorii reveniți de la echipa națională. Trebuie să spun că eu și cei care am fost la club în această pauză am avut parte de o mare frustrare. Din păcate nu am avut cum să ne pregătim, lipsindu-ne trei jucători din echipele naționale, l-am pierdut și pe Denison cu o accidentare. Nu mai pomenesc de Zeno. Noi eram într-un ritm foarte bun înaintea întreruperii campionatului. Din păcate această pauză nu a venit la momentul oportun pentru noi, însă tocmai de aceea este o victorie foarte importantă, deoarece ea a venit și pe fondul unei prestații solide din partea echipei.

A fost un efort fizic și mental extraordinar. Am fost dominați la recuperare, cumva așteptat, însă în niciun caz nu mă așteptam să fim dominați de asemenea manieră la acest capitol. În schimb, am echilibrat situația la posesii pierdute, unde am fost la jumătate față de adversarii noștri. De asemenea, am avut procentaje superioare adversarilor noștri.

Am ajuns la un singur punct de locul 1 în clasament. În plus, la ora actuală suntem în proporție de 99% calificați în TOP 6. Lucruri importante în perspectiva a ceea ce urmează. Îmi doresc să continuăm cu rezultatele pozitive, avem nevoie de victorii pentru a ne continua ascensiunea.

Timișoara ne-a învins de o manieră clară. Au făcut atunci un meci în care au marcat incredibil. Prin urmare, scopul nostru la Timișoara va fi să limităm acest procentaj. Va trebuie să facem o apărare cu nivel de intensitate ridicat. Sigur că Timișoara este o echipă cu calitate ofensivă excepțională, astfel încât mă aștept la un meci dificil”, a declarat Cristian Achim, citat de site-ul oficial al clubului bihorean. 

Confruntarea dintre BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea este programată în data de 8 martie în Banat, startul jocului se va da la ora 17:45. 

*Foto: Roby Boros @Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!