Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „ Într-adevăr, este o revanșă pentru eșecul suferit în fața Timișoarei la Oradea”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.03.2019

CSM CSU Oradea și-a consolidate poziția a 3-a în clasamentul Ligii Naționale de Baschet MAsculin – ediția 2018/2019, după ce s-a impus în etapa 7-a din Grupa Roșie cu scorul de 90-83, pe terenul celor de la SCM Timișoara.

La finalul partidei, antrenorul lui CSM CSU Oradea, Cristian Achim, a vorbit despre victoria de pe Bega dar și despre parcursul bun pe care echipa îl traversează în acest moment:

„Sunt mulțumit pentru victorie. Pot să spun că am jucat bine timp de 30 minute, atât pe faza defensivâ, cât și în atac. Aș remarca faptul că am primit 53 puncte în primele trei sferturi, ceea ce este foarte bine pentru noi. În plus, aș remarca procentajul la aruncările de două puncte, acesta fiind de 90% la jumătatea partidei. Nu am mai văzut așa ceva.

Relațiile de joc între jucătorii noștri au început să funcționeze. Avem doi jucători veniți recent și am avut probleme cu omogenitatea, dar consider că azi am arătat primele semne ale jocului colectiv pe care ni-l dorim. Într-adevăr, este o revanșă pentru eșecul suferit în fața Timișoarei la Oradea. Atunci adversarii noștri au avut undeva la 60% la aruncările de trei puncte.

Avem patru victorii consecutive. Era foarte important să obținem victorii în această perioadă în condițiile în care aveam doi jucători noi, cu care relațiile de joc erau inexistente. Totodată, Carter a venit cu un deficit important în ceea ce privește pregătirea fizică. Nu am strălucit de fiecare dată în aceste meciuri, deși azi am arătat foarte bine din punct de vedere colectiv. Am terminat cu 22 pase decisive, ceea ce este un număr bun pentru noi, iar în anumite situații mingea a circulat realmente frumos pentru noi.

Este o victorie importantă și în perspectiva clasamentului. Ne dorim să câștigăm fiecare meci în pare, să creăm un spirit de învingători, cu atmosferă bună, dar în prezent suntem realiști și este limpede că acum ne dorim locul 3 la încheierea sezonului regulat, deoarece este cea mai înaltă poziție la care putem spera în mod realist” a spus Achim, conform site-ului oficial al echipei orădene.

CSM CSU Oradea va disputa următorul meci în Cupa României, pe terenul lui CSA Steaua București, miercuri, 20 martie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!