Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „A fost o încleștare ieșită din comun din toate punctele de vedere. Nu veți mai vedea așa ceva, ‘mark my words’”

Eduard Popa, Mara Mihăilescu, David Istrate

Eduard Popa, Mara Mihăilescu, David Istrate
20.05.2019

Cristian Achim: „A fost o încleștare ieșită din comun din toate punctele de vedere. Nu veți mai vedea așa ceva, ‘mark my words’”

cristian achim oradea u bt cluj

CSM CSU Oradea a reușit calificarea în finala LNBM, după ce a trecut de U-BT Cluj, scor 91-86, în meciul 4 al seriei din semifinale.

La finalul partidei, antrenorul orădenilor, Cristian Achim, s-a arătat foarte mulțumit de victoria obținută de elevii săi:

„A fost un meci cu o încărcătură teribilă, o încleștare ieșită din comun din toate punctele de vedere – fizic, mental, tactic, tehnic. O adevărată întrecere, atât prin prisma băncilor tehnice, cât și a jucătorilor. Eu cred că a fost o serie extrem de frumoasă și aș aprecia că am meritat să ne calificăm. Consider că am fost cu adevărat echipa mai bună. Dacă ne gândim că totuși din ultimele șase meciuri directe am pierdut unul singur, ascultați-mă cu atenție: acest lucru să-l faci împotriva Clujului este ceva ieșit din comun. Nu veți mai vedea așa ceva în istoria Clujului. Nu o să mai vedeți! Cum zic englezii, ‘mark my words’. Asta este ceva cu adevărat ieșit din comun.”

Cristian Achim a lăudat mai ales tăria de caracter a jucătorilor săi în primul meci al seriei, câștigat după prelungiri:

„Tocmai din acest motiv vreau să-mi felicit jucătorii. Au fost cu adevărat fantastici. Vreau să-i felicit pentru felul în care au reacționat în prelungirile din Meciul 1. A fost un meci pe care noi l-am controlat, dar Clujul a trimis jocul în prelungiri pe revenire. Am arătat caracter și am câștigat.”

Achim a ținut să mulțumească și fanilor orădeni:

„Vreau să mulțumesc, din suflet, fanilor noștri. Am experiență și știu ce vorbesc, realmente este ceva ce te poartă spre viitor. Este ceva fantastic ce ne oferă acest public. Vreau neapărat să le mulțumesc în cele mai frumoase cuvinte posibil deoarece această victorie este și a lor, în egală măsură. Încă o dată, acestea nu sunt doar niște cuvinte, credeți-mă ce vă spun. Este o realitate, pentru că eu simt cum energia publicului este transmisă către jucători și echipă. Sunt fericit și mândru că avem astfel de susținători.”

Antrenorul bihorenilor a vorbit și despre problemele din debutul sezonului și despre impresia lui față de seria cu U-BT Cluj:

„În ciuda acestui început de sezon, pentru noi cu niște probleme rare, este incredibil ce am putut păți în acest început de sezon. Cu toate acestea, ușor-ușor am reușit să ne redresăm. Am reușit să îi aducem pe Zekovic și pe Markovic, apoi să îl readucem pe Barnette, de care eu zic că ne-a ajutat foarte tare în aceste două meciuri. Chiar dacă aveam echipa oarecum mai nelegată, avem jucători cu calitate, cu caracter, cu mentalitate de învingători și jucători care luptă foarte, foarte mult. Clujul este o echipă excepțional de bună. Îl felicit pe Silvășan deoarece echipa lui joacă baschet, realmente joacă baschet.

Consider că am avut un plus de energie, de minte limpede în cele mai dificile momente. Poate că am avut jucătorii mai buni în anumite momente, chiar dacă eu consider că cele două echipe sunt egale din punct de vedere valoric”

Nu în ultimul rând, Achim a vorbit de importanța pe care o are baschetul pentru orașul Oradea:

„Consider că și publicul nostru a făcut diferența prin energia pe care ne-au dat-o. Și fanii de la Cluj sunt minunați, dar ai noștri ne dau o energie extraordinară. Uneori mă simțeam foarte dus de val. Aici în Oradea s-a format o comunitate baschetbalistică foarte puternică și reușim să concurăm cu Clujul, chiar dacă ei sunt cu 10 ani în fața noastră la nivel de juniori, dar și noi încercăm să îi prindem din urmă, pentru că felul în care se vorbește în oraș despre baschet, modul în care se muncește aici... Ce vedeți este doar vârful iceberg-ului. Toate aceste elemente sunt un pachet întreg care ne ajută oarecum să ajungem la astfel de performanțe.”

În finala LNBM, CSM CSU Oradea va întâlni CSU Sibiu, echipă care a trecut de SCM U Craiova tot cu 3-1.

*Foto: Roby Boros

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bravo
    Achim si bafta in finala!

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • dancri:

      csm
      Respect jucatorilor si galeriei U.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    Raspunde
  • dancri :

    CSM
    Multumim CSM si Achim. Succes in lupta pentru al treilea titlu de campion.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!