Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am avut un plan foarte bine stabilit. Ne-a și ieșit”

Eduard Popa

Eduard Popa
27.10.2017

cristian achim csm csu oradea

CSM CSU Oradea a reușit o victorie clară în deplasare împotriva celor de la BC Mureș, scor 86-60, în a patra etapă din Liga Națională de Baschet Masculin.

Antrenorul orădenilor, Cristian Achim, s-a arătat bucuros de victoria echipei sale:   

„Prin faptul că am pierdut în prima etapă, era obligatoriu să câștigăm aici, împotriva unei echipe bune, în deplasare, pentru a ne recăpăta și încrederea, și moralul. Ne-am antrenat foarte bine săptămânile acestea în ciuda permanentelor absențe din antrenamente cauzate de diverse lucruri. Lucruri care, sincer, mie îmi creează anumite frustrări. Încercăm totuși să ne antrenăm cu jucătorii care erau în sală.

Am avut un plan foarte bine stabilit. Ne-a și ieșit. I-am și felicitat pe jucători pentru faptul că au reușit să se țină de acest  plan și să câștigăm meciul, până la urmă, de o manieră categorică, aș putea spune.

Ne dorim să câștigăm fiecare meci și vreau să ajungem în ziua în care voi avea efectivul complet la antrenamente pentru că e foarte dificil să te antrenezi cu lipsă de jucători importanți. Pentru mine acesta este lucrul important și îmi doresc să fim o dată sănătoși și să scăpăm de toate problemele și organizatorice, și de alt tip, astfel încât să continuăm să ne antrenăm foarte bine.”

Tehnicianul a discutat și despre faptul că folosește o rotație foarte lungă:

„Asta a fost și ideea să încercăm să alergăm mai mult decât adversarul și să încercăm să punem o presiune foarte, foarte mare pe fundașul advers. Eu zic că ne-a și ieșit. Chiar dacă ați observat că făceam schimbările relativ des, tocmai pentru a păstra oarecum prospețimea în apărare, în special. Pentru că de  acolo a plecat totul, de acolo ne-au și plecat niște contraatacuri care au fost niște coșuri ușoare, nechinuite. A contat foarte mult.”

De asemenea, Achim a discutat și despre problemele din lot, dar și despre perioada de pregătire dinaintea acestui sezon:

„Am avut o problemă pentru că noi nu ne-am putut antrena din diverse motive. Săptămâna trecută  Pasalic nu s-a antrenat înainte de meci. Milosevic nu s-a antrenat acum două zile. Stamenkovic are o problemă de vreo două săptămâni la un umăr.

Sezonul acesta avem cea mai schimbată echipă, cei mai mulți jucători noi și, din nou din motive ce nu au ținut de noi, cea mai scurtă perioadă de pregătire. Acum două săptămâni aș fi spus că suntem cam cu 3 săptămâni în urmă. Am încercat să recuperăm ceva, însă nu îndeajuns. Nu am lucrat foarte multe lucruri pe care mi-aș fi dorit să le lucrăm. Inclusiv aspectul fizic, chiar dacă a părut bun, eu știu că anumiți jucători nu sunt ceea ce ar trebui să fie, tocmai din cauza acestor lipsuri. În momentul în care oamenii lipsesc de la antrenament vreo 4, 5 zile, și mai fac și o călătorie până nu știu unde și se mai întorc, aia este o săptămână pierdută pentru ei din punct de vedere fizic. Și tactic, și fizic, și colectiv. Pentru noi este o victorie foarte importantă de care aveam foarte mare nevoie.”

Achim a avut numai cuvinte de laudă pentru publicul din Mureș:

„Mi-a plăcut foarte tare la final, dar nu este o noutate pentru mine, felul cum publicul a aplaudat echipa gazdă chiar și la o astfel de înfrângere. Pentru mine nu este o surpriză. Întotdeauna Mureșul a avut un public special pentru baschet.”

După această victorie, CSM CSU Oradea urcă la un palmares de 3-1 în acest debut de sezon. Etapa viitoarea Oradea va juca împotriva celor de la Phoenix Galați.

*foto: facebook CSM Oradea

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Fair Play
    ... Iar Achim rămâne acelasi mare OM! Plin de fair-play și bun simț! Respect

    cu 6 ani în urmă (27.10.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Oare?
    Poate mai putin in declaratiile de dupa meciul cu echipa noastra!...? Oricum Oradea ramine o echipa buna!

    cu 6 ani în urmă (28.10.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Ei, ei, malitia asta mon cher
      Colegul din Mures a facut aprecierea per ansamblu...nu tinand cont de o anume afirmatie facuta la un moment dat....
      Dupa episodul cu scaunul dat de podea, nici eu (si probabil multi altii ) nu am diminuat stima, respectul si pretuirea acordate d-lui Fleseriu.
      Toti mai prindem cate o zi proasta...

      cu 6 ani în urmă (28.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!