Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am luat niște decizii absolut înfiorătoare în atac”

David Istrate

David Istrate
27.04.2019

În a patra zi a playoff-ului Ligii Naționale, CSM CSU Oradea a primit din nou vizita lui BCM U FC Argeș Pitești în meciul al doilea al acestei serii. De această dată, formația gazdă s-a aflat la control în cea mai mare parte a jocului dar a fost la o aruncare distanță de a pierde partida.

În cele din urmă, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 74-73 și conduce cu 2-0 în seria cu trupa argeșeană. La conferința de presă, Cristian Achim s-a arătat mulțumit de rezultatul reușit de elevii săi și a enumerat aspectele pozitive din jocul echipei sale. În același timp, tehnicianul Leilor-Roșii este îngrijorat de un nou final de partidă gestionat foarte slab.

O victorie extrem de importantă. Foarte muncită. Felicit echipa adversă, Piteștiul a făcut două meciuri foarte bune, cu un angajament fizic deosebit. Au apelat la un nou jucător în Meciul 2, iar acesta ne-a creat foarte mari probleme. Sunt nemulțumit de finalul jocului. Sincer, trebuie să închidem jocul. Am avut destule acțiuni în care să facem acest lucru, dar nu am reușit. Am fost expuși la ultima acțiune a jocului, ei având o aruncare care putea să le aducă victoria. Am condus cu nouă puncte când mai erau vreo trei minute de joc, adică într-un moment foarte important, însă am luat niște decizii absolut înfiorătoare în atac. Lucru care mă nemulțumește. La experiența pe care o avem trebuie să închidem jocul, deoarece am avut această posibilitate. Le-am permis două contraatacuri, unul finalizat cu coș de trei puncte. Am avut mari probleme în finalul jocului. Din punct de vedere al rezultatului este extraordinar. Consider Piteștiul, cu tot respectul pentru celelalte echipe, drept cel mai bun adversar posibil în primul tur al playoff-ului pentru echipele care au terminat pe primele patru locuri. Am muncit enorm pentru această victorie. Am limitat numărul recuperărilor ofensive. Dacă în primul meci adversarii au avut cu zece în plus, de această dată au avut cu doar două recuperări ofensive în plus. Am jucat un baschet mult mai bun în prima parte a acestui meci, atunci când am și înscris 44 puncte. În a 2-a repriză e posibil să se fi simțit și oboseala. Una peste alte este o victorie extrem de importantă și mă bucur foarte tare pentru ea. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru felul în care s-au luptat. Au făcut-o până la ultimul strop de energie. Consider că au avut atitudinea corectă și îi felicit pentru că ultimele patru meciuri au fost de o încărcătură fizică și emoțională enormă. Cu atât sunt mai importante cele două victorii cu Piteștiul.”, conform site-ului oficial al clubului bihorean

De asemenea, Cristian Achim a fost întrebat și despre următoarea întâlnire cu BCM U Pitești.

Este clar că ne va aștepta un meci foarte complicat. Foarte complicat. Îmi doresc să ne recuperăm fizic și mental. Îmi doresc să fim pregătiți deoarece va fi un meci cu o încărcătură foarte mare. Sigur că ne dorim să încheiem seria la Pitești.”

CSM CSU Oradea poate să își asigure calificarea în semifinale în meciul trei care va avea loc joi, 2 mai, de la ora 18:00.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!