Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am văzut foarte multe în baschet, dar așa ceva nu am mai întâlnit”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
19.04.2018

achim pitesti oradea

CSM CSU Oradea a oferit o revenire de senzație în partida cu BCM U Pitești, câștigată cu 98-93 în overtime. Bihorenii au fost conduși cu 20 de puncte în sfertul patru, dar au revenit senzațional pe final de meci și au câștigat partida în prelungiri.

Antrenorul oaspeților, Cristian Achim, a comentat victoria de efect a echipei sale:

“A fost un meci nebun. Sincer să fiu am jucat foarte prost în sferturile 2 și 3. Sunt dezamăgit pentru felul în care ne-am apărat, după un început foarte bun al nostru, în care am avut energie și o apărare foarte bună. Am văzut foarte multe întrucât activez în baschet de mult timp, dar eu așa ceva nu am mai întâlnit. Felul în care ne-am apărat în sfertul 4 a fost absolut senzațional. Am Avut agresivitate și putere de luptă. Am început să și băgăm foarte bine mingea în coș, după un sfert al 3-lea în care am fost sub orice critică.”

Achim s-a arătat foarte dezamăgit de sfertul al treilea:

„Diferența de puncte marcate în sferturile 3 și 4 este enormă. Am marcat 11 puncte în sfertul 3, deși am avut foarte multe aruncări deschise. Am fost horror în sfertul 3. Va trebui să analizăm cu mare atenție ce s-a întâmplat pentru că este îngrijorător să fim atât de modești.”

Dar și încântat de sfertul 4 și de apărarea în zonă:

„În schimb, în sfertul 4 am marcat 30, aproape de trei ori mai mult. Ce-i drept, am schimbat apărarea. Am apelat la zonă, chiar dacă ea nu este tocmai indicată pentru acest tip de echipă cum este Piteștiul cu atâția shooteri. Trebuia să încerc orice. Ne-a ieșit. Sigur că rămâne întrebarea dacă trebuia să încerc mai devreme această apărare, dar aceste întrebări rămân doar în capul antrenorilor. Genul acela de întrebări legate de lucruri pe care nu le-ai făcut și care poate te-ar fi ajutat. Asta e. Am fost modești în sfertul 3, respectiv de vis în sfertul 4. Până la urmă aceeași echipă le-a făcut pe amândouă, în același meci…”

Tehnicianul bihorenilor a ținut să precizeze importanța acestei victorii:

”Sunt foarte bucuros pentru victorie, pentru reacția echipei și pentru acești băieți. Este un succes extrem de important pentru noi în clasament. Pentru noi a fost mai important acest meci decât era pentru Pitești prin prisma poziției în clasament. Mă bucur foarte tare pentru revenirea noastră și pentru reacția pe care am avut-o. Sper ca acest lucru să ne ducă tot mai sus și să ne dea încredere suplimentară.”

Concluzia tehnicianului orădenilor:

„Știu că sună bizar, dar această victorie a fost obținută și cu sufletul. Am avut sentimentul că suntem împinși de la spate de o energie pozitivă. Banca noastră a fost excelentă în acele momente. Și iată că așa am reușit o mică minune. Cred că pentru spectatorul neutru a fost ceva spectaculos, iar pentru supoterii direct implicați a fost cu stări de la o extremă la cealaltă. Acesta este sportul, cu precădere baschetul.”

Cu această victorie elevii lui Cristi Achim ajung la un palmares de 20-9. Etapa viitoare CSM CSU Oradea va juca pe terenul lui CSU Sibiu.

*foto: Roby Boros/ facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    mai sunt trei...
    Am "cerut" echipei o victorie la o posesie la Pitesti si ne-ati oferit in bonus prelungiri! Ati exersat scheme si ati "consumat" statistica negativa la ratari (exceptie liberele!), acuma urmeaza "ultimele trei"... Astea trei ne trebuie toate! Asa ca sa le luam pe rand si sambata sa dam prima bataie pe teren propriu celor din Sibiu, fara sa exageram iarasi cu "suta" ca la Oradea... Calm, avem timp, incercam scheme in continuare, vedem daca e bun Nicolic si profitam de faptul ca echipa din Sibiu e in deruta. Nu fortam ca sa nu riscam accidentari. Barfta Vrajitorule!

    cu 6 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!