Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Băieții și-au dat viața pentru a ne apropia această a 2-a victorie”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.04.2017

CSM CSU Oradea a câștigat și al doilea meci al seriei cu BC SCM Timișoara, scor 85-81. După acest meci, Cristian Achim s-a declarat extrem de fericit de acest al doilea succes venit după o revenire importantă pe tabela de marcaj. Tehnicianul a subliniat, conform site-ului oficial al bihorenilor, procentajul bun înregistrat de la distanță de adversari, dar nu a dorit să  facă niciun comentariu referitor la arbitraj:

„Sunt foarte fericit pentru cea de-a 2-a victorie din playoff. Am obținut-o în condiții chiar mai grele decât în primul meci. În același timp mă bucur că această echipă a arătat caracter. Vreau să accentuez acest lucru. Echipa noastră a arătat caracter, la fel cum a făcut-o și în primul meci. A arătat că poate să câștige în condiții detrimentale și să revină de la un deficit major. Băieții și-au dat viața pentru a ne apropia această a 2-a victorie. Chiar și împotriva unor factori externi.

Felicit echipa din Timișoara. Este una foarte bună, așa cum eu am sbuliniat acest lucru înaintea începerii playoff-ului. Au avut un procentaj de 56% la aruncările de trei puncte, ceea ce este fabulos pentru orice echipă de baschet. Aș spune că au avut cel mult două aruncări de pe semicerc necontestate dintre cele pe care le-au transformat. Asta evidențiază calitatea adversarului pe care îl întâlnim.

Mă bucur pentru tăria de caracter arătată. Felul acesta de a câștiga arată caracterul jucătorilor mei. Am depus un efort uriaș în apărare și e evident că a fost mai grea această revenire decât în meciul precedent. Mulțumesc tuturor jucătorilor meci pentru că au contribuit la această victorie, fiecare dintre ei, într-un fel sau altul. Am arătat un spirit de echipă.

Andrei Mandache a fost unul dintre principalii artizani ai revenirii noastre. Atunci când este cazul trebuie să remarcăm contribuția și efortul.

Încercăm să privim înainte cu optimism. Nu vreau să comentez în niciun fel arbitrajul și felul în care el a influențat desfășurarea jocului. Mă feresc să fac aprecieri la cald. Eu tot ce vreau să subliniez este că meritul nostru e cu atât mai mare pentru această revenire. Cu atât mai mult ne arată caracterul jucătorilor noștri.”

foto: Valentin Todea/ Total Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!