Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „E limpede că formația din Cluj are foarte multe arme”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.05.2017

CSM CSU Oradea a debutat cu stângul în primul meci al seriei semifinale cu U-Banca Trasilvania Cluj, scor final 73-86. Cu 10 minute înainte de final, băieții lui Cristian Achim erau în avantaj pe tabela de marcaj, 67-57, însă în urma unui parțial de 29-6 al clujenilor în ultimul sfert, roș-albaștri au cedat confruntarea.

Cristian Achim, antrenorul campioanei en-titre, a vorbit la finalul confruntării despre jocul în sine, spunând că încă nu găsește o explicație pentru căderea echipei sale în ultimul act. 

„A fost un meci foarte frumos, câștigat de echipa mai lucidă și mai bună pe finalul lui. Consider că am făcut un meci bun, dar l-am încheiat așa cum nu trebuia. Atât cât am jucat bine de această dată nu a fost suficient pentru a câștiga. Va trebui să o facem cel puțin 40 de minute. Vom face analiza meciului, așa cum o facem de fiecare, dată. Nu știu să spun la cald ce anume a provocat căderea nostră din sfertul 4. E limpede că formația din Cluj are foarte multe arme și a demonstrat din nou că poate să anuleze o diferența de zece puncte într-un minut. Este ceva foarte greu de realizat inclusiv de echipe mult mai bine cotate”, a sublininat Achim conform csmoradea.ro. 

Oradea și Clujul s-au întâlnit astfel până în prezent în acest sezon de 6 ori, toate cele 6 partide fiind adjudecate de alb-negri. 

Orădenii vor încerca acum să egaleze seria la general și să mute avantajul terenul propriu de partea lor, însă misiunea se anunță una dificilă, având în vedere că meciul 2 se va disputa tot la Cluj-Napoca. Confruntarea este programată joi, 4 mai, cu începere de la ora 19:00, în direct pe DigiSport 4. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    Gata cu scuzele de circumstanta
    "Armele lui U" exista, dar de "tras" cu ele trage Silvasan! Asa ca, Nea Achime vezi mai bine cum tragi Matale cu "armele secrete" din dotarea CSM DIGI Oradea! Ca nu suntem intr-o infruntare de tipul "mitraliera contra arc cu sageti", ci avem aceleasi arme ca si ei! Iar "arma " nostra principala este experienta Antrenorului nostru contra experienta Antrenorului lor: 8-1 (in ani LNBM), curat Mega-bomba contra sulita! La treaba Achime ca la Oradea se vrea Campionatul anul acesta!

    cu 6 ani în urmă (03.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    nu.i nimic, nea Achim
    Lasa, nea' Achime. O sa bati tu echipa asta doar atunci cand va conta cu adevărat, adica in finala. Nu asa ziceai? Dar, daca nu joci finala, nu poti castiga. Deci, intr.un fel, n.ai chiar bătut câmpii cand te.a luat gura pe dinainte. Si, in plus, ai fost la un sfert de victorie. Ai castigat doua sferturi din patru, ca unul s.a terminat egal, deci, in mod normal, tu ai castigat meciul. Ca U v.a luat doar un sfert. 😉

    cu 6 ani în urmă (03.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Surprinzator
    Ca unul care simpatizeaza acest antrenor-Achim-, declaratia lui surprinde, e ca si cum ai zice e normala victoria Clujului. Tu ca antrenor trebuie sa crezi in echipa ta, si sa transmi-ti jucatoriilor acel spirit de invingator, ca nu-i asa, Oradea pina in acest moment este campioana Romaniei !?!?

    cu 6 ani în urmă (03.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!